Τροποποίηση της συμπεριφοράς εκκίνησης και των αρχικών σελίδων στο Mac OS X

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Mac OS X.

Οι περισσότεροι χρήστες Mac θέλουν να έχουν πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων του υπολογιστή τους. Είτε πρόκειται για την εμφάνιση και την αίσθηση της επιφάνειας εργασίας και της αποβάθρας είτε για τις εφαρμογές και τις διαδικασίες που ξεκινούν κατά την εκκίνηση, η κατανόηση του τρόπου υπαγόρευσης της συμπεριφοράς του OS X είναι μια κοινή επιθυμία. Όταν πρόκειται για τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης Web Mac, το μέγεθος της προσαρμογής που διατίθεται είναι φαινομενικά απεριόριστο. Αυτό περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις της αρχικής σελίδας και τις ενέργειες που συμβαίνουν κάθε φορά που ανοίγει το πρόγραμμα περιήγησης.

Τα βήμα-βήμα tutorials παρακάτω σας δείχνουν πώς να ταιριάζουν αυτές τις ρυθμίσεις σε κάθε μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του προγράμματος περιήγησης του OS X.

Σαφάρι

Scott Orgera

Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης OS X, το Safari σάς επιτρέπει να επιλέξετε από πολλές επιλογές για να καθορίσετε τι συμβαίνει κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο.

  1. Κάντε κλικ στο Safari στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Προτιμήσεις . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου στη θέση επιλογής αυτού του στοιχείου μενού: COMMAND + COMMA (,)
  3. Το παράθυρο "Προτιμήσεις" του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά , εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  4. Το πρώτο στοιχείο που βρίσκεται στις Γενικές Προτιμήσεις φέρει την ένδειξη Νέα παράθυρα που ανοίγουν με . Σε συνδυασμό με ένα αναπτυσσόμενο μενού, αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει να υπαγορεύετε τα φορτία κάθε φορά που ανοίγετε ένα νέο παράθυρο Safari. Οι παρακάτω επιλογές είναι διαθέσιμες.
    Αγαπημένα: Εμφανίζει τους αγαπημένους σας ιστότοπους, οι οποίοι εκπροσωπούνται από ένα εικονίδιο μικρογραφίας και έναν τίτλο, καθώς και από τη διεπαφή πλευρικής γραμμής Αγαπημένων του προγράμματος περιήγησης.
    Αρχική σελίδα: Φορτώνει τη διεύθυνση URL που έχει οριστεί ως η αρχική σας σελίδα (βλ. Παρακάτω).
    Κενή σελίδα: Εμφανίζει μια εντελώς κενή σελίδα.
    Ίδια Σελίδα: Ανοίγει ένα διπλότυπο της ενεργής ιστοσελίδας.
    Καρτέλες για τα αγαπημένα: Εκτελεί μια ξεχωριστή καρτέλα για κάθε ένα από τα αγαπημένα σας αγαπημένα.
    Επιλογή φακέλου καρτελών: Ανοίγει ένα παράθυρο Finder που σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο φάκελο ή μια συλλογή από Αγαπημένα που θα ανοίξουν όταν είναι ενεργή η επιλογή Καρτέλες για Αγαπημένα .
  5. Το δεύτερο στοιχείο, με την ένδειξη Νέες καρτέλες, ανοίγει με , σας επιτρέπει να καθορίσετε τη συμπεριφορά του προγράμματος περιήγησης όταν ανοίγει μια νέα καρτέλα επιλέγοντας μία από τις ακόλουθες επιλογές (δείτε τις παραπάνω περιγραφές για κάθε μια): Αγαπημένα , Αρχική σελίδα , Κενή σελίδα , Ίδια σελίδα .
  6. Το τρίτο και τελευταίο στοιχείο που σχετίζεται με αυτό το σεμινάριο φέρει την ετικέτα Αρχική σελίδα , με ένα πεδίο επεξεργασίας όπου μπορείτε να εισάγετε οποιαδήποτε διεύθυνση URL επιθυμείτε. Εάν θέλετε να ορίσετε αυτήν την τιμή στη διεύθυνση της ενεργής σελίδας, κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός στην τρέχουσα σελίδα .

Google Chrome

Scott Orgera

Εκτός από τον ορισμό του προορισμού σας ως συγκεκριμένης διεύθυνσης URL ή της σελίδας " Νέα καρτέλα " του Chrome, το πρόγραμμα περιήγησης της Google σάς επιτρέπει επίσης να εμφανίζετε ή να αποκρύπτετε το αντίστοιχο κουμπί της γραμμής εργαλείων, καθώς και να φορτώνετε αυτόματα τις καρτέλες και τα παράθυρα που ήταν ανοιχτά στο τέλος της προηγούμενης περιόδου περιήγησής σας.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του κύριου μενού, που σημειώνεται με τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει να είναι πλέον ορατή σε μια νέα καρτέλα. Βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος της οθόνης και εμφανίζεται σε αυτό το παράδειγμα είναι η ενότητα On startup , η οποία περιέχει τις ακόλουθες επιλογές.
    Ανοίξτε τη σελίδα "Νέα καρτέλα": Η σελίδα "Νέα καρτέλα" του Chrome περιέχει συντομεύσεις και εικόνες συνδεδεμένες με τους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνότερα, καθώς και μια ενσωματωμένη γραμμή αναζήτησης Google.
    Συνεχίστε από την αναχώρησή σας: Επαναφέρει την πιο πρόσφατη περίοδο περιήγησής σας, ξεκινώντας όλες τις ιστοσελίδες που ήταν ανοιχτές την τελευταία φορά που έκλεισα την εφαρμογή.
    Ανοίξτε μια συγκεκριμένη σελίδα ή ένα σύνολο σελίδων: Ανοίγει τις σελίδες που έχουν διαμορφωθεί ως αρχική σελίδα του Chrome (δείτε παρακάτω).
  3. Βρέθηκε απευθείας κάτω από αυτές τις ρυθμίσεις είναι η ενότητα Εμφάνιση . Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή του κουμπιού " Εμφάνιση αρχικής σελίδας ", εάν δεν υπάρχει ήδη, κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου που το συνοδεύει μία φορά.
  4. Κάτω από αυτή τη ρύθμιση είναι η διεύθυνση Web της ενεργής αρχικής σελίδας του Chrome. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αλλαγή , που βρίσκεται στα δεξιά της υπάρχουσας τιμής.
  5. Θα εμφανιστεί τώρα το παράθυρο pop-out Αρχική σελίδα, προσφέροντας τις ακόλουθες επιλογές.
    Χρησιμοποιήστε τη σελίδα "Νέα καρτέλα": Ανοίγει τη σελίδα "Καρτέλα" του Chrome κάθε φορά που ζητείται η αρχική σας σελίδα.
    Ανοίξτε αυτήν τη σελίδα: Αντιστοιχεί στη διεύθυνση URL που καταχωρίσατε στο πεδίο που παρέχεται ως αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης.

Mozilla Firefox

Scott Orgera

Η συμπεριφορά εκκίνησης του Firefox, ρυθμιζόμενη μέσω των προτιμήσεων του προγράμματος περιήγησης, προσφέρει πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αποκατάστασης περιόδου σύνδεσης, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης των Σελιδοδεικτών ως αρχική σελίδα.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του κύριου μενού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις . Αντί να επιλέξετε αυτήν την επιλογή μενού, μπορείτε επίσης να εισάγετε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης και να πατήσετε το πλήκτρο Enter : about: preferences .
  2. Οι προτιμήσεις του Firefox πρέπει τώρα να είναι ορατές σε μια ξεχωριστή καρτέλα. Εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί, κάντε κλικ στην επιλογή Γενικά που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού.
  3. Βρείτε την ενότητα Εκκίνηση , τοποθετημένη κοντά στο επάνω μέρος της σελίδας και παρέχοντας πολλές επιλογές σχετικά με τη συμπεριφορά της αρχικής σελίδας και της εκκίνησης. Το πρώτο από αυτά, Όταν ξεκινά ο Firefox , προσφέρει ένα μενού με τις ακόλουθες επιλογές.
    Εμφάνιση της αρχικής μου σελίδας: Φορτώνει τη σελίδα που ορίζεται στην ενότητα Αρχική σελίδα κάθε φορά που ξεκινάει ο Firefox.
    Εμφάνιση κενής σελίδας: Εμφανίζει μια κενή σελίδα μόλις ανοίξει ο Firefox.
    Εμφάνιση των παραθύρων και καρτελών μου από την τελευταία φορά: Επαναφέρει όλες τις ιστοσελίδες που ήταν ενεργές στο τέλος της προηγούμενης περιόδου περιήγησής σας.
  4. Ακολουθεί η επιλογή Αρχική σελίδα , η οποία παρέχει ένα πεδίο επεξεργασίας, στο οποίο μπορείτε να εισάγετε μία ή περισσότερες διευθύνσεις ιστοσελίδων. Η τιμή του έχει ρυθμιστεί στην αρχική σελίδα του Firefox από προεπιλογή. Στο κάτω μέρος της ενότητας " Εκκίνηση " βρίσκονται τα ακόλουθα τρία κουμπιά, τα οποία μπορούν επίσης να τροποποιήσουν αυτήν την τιμή της αρχικής σελίδας .
    Χρήση τρέχουσας σελίδας : Οι διευθύνσεις URL όλων των ιστοσελίδων που είναι ανοιχτές στο Firefox αποθηκεύονται ως αξία αρχικής σελίδας.
    Χρήση σελιδοδείκτη: Σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν ή περισσότερους από τους σελιδοδείκτες σας για να τις αποθηκεύσετε ως αρχικές σελίδες του προγράμματος περιήγησης.
    Επαναφορά στις προεπιλογές: Ορίζει την αρχική σελίδα στην αρχική σελίδα του Firefox, την προεπιλεγμένη τιμή.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Scott Orgera

Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές όταν πρόκειται για τη συμπεριφορά εκκίνησης της Opera, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς της τελευταίας σας περιόδου περιήγησης ή της εκκίνησης της διεπαφής Speed ​​Dial.

  1. Κάντε κλικ στην Όπερα στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Προτιμήσεις . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου στη θέση αυτού του στοιχείου μενού: COMMAND + COMMA (,)
  2. Θα πρέπει τώρα να ανοίξει μια νέα καρτέλα, η οποία περιέχει τη διεπαφή προτιμήσεων της Opera. Αν δεν έχει ήδη επιλεγεί, κάντε κλικ στο Basic στο αριστερό παράθυρο μενού.
  3. Στην κορυφή της σελίδας βρίσκεται η ενότητα On on startup , η οποία περιλαμβάνει τις ακόλουθες τρεις επιλογές, οι οποίες συνοδεύονται από ένα κουμπί επιλογής.
    Ανοίξτε την αρχική σελίδα: Ανοίγει τη σελίδα εκκίνησης της Opera, η οποία περιέχει συνδέσμους σε σελιδοδείκτες, ειδήσεις και ιστορικό περιήγησης, καθώς και προεπισκοπήσεις μικρογραφιών των σελίδων σας Speed ​​Dial.
    Συνεχίστε από όπου έπαψα: Αυτή η επιλογή, που έχει επιλεγεί από προεπιλογή, αναγκάζει την Opera να προβάλει όλες τις σελίδες που ήταν ενεργές στο τέλος της προηγούμενης συνεδρίασής σας.
    Ανοίξτε μια συγκεκριμένη σελίδα ή ένα σύνολο σελίδων: Ανοίγει μία ή περισσότερες σελίδες που ορίζετε μέσω του συνδέσμου Ορισμός σελίδων .