Αφαιρέστε τα φωνητικά από τραγούδια με αυτά τα ελεύθερα προγράμματα

Ακούστε μουσική χωρίς το τραγούδι

Έχετε ακούσει ποτέ ένα τραγούδι και ήθελε να μπορείτε να εξαλείψετε τα φωνητικά; Η τέχνη της απομάκρυνσης της ανθρώπινης φωνής από μουσικά κομμάτια είναι γνωστή δύσκολα, αλλά μπορεί να γίνει.

Δεν είναι πάντα δυνατό να καταργήσετε πλήρως τη φωνή από ένα τραγούδι λόγω διαφόρων παραγόντων όπως η συμπίεση, ο διαχωρισμός στερεοφωνικών εικόνων, το φάσμα συχνοτήτων κλπ. Ωστόσο, με κάποιους πειραματισμούς, καλής ποιότητας ήχο και λίγη τύχη, μπορείτε να επιτύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Λογισμικό που μπορεί να αφαιρέσει φωνή από ένα τραγούδι μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα. Ωστόσο, σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε ένα εξαιρετικό δωρεάν λογισμικό που μπορεί να είναι εξαιρετικό για να πειραματιστείτε με τη ψηφιακή σας μουσική βιβλιοθήκη.

01 από 05

Θράσος

Θράσος

Ο δημοφιλής επεξεργαστής ήχου Audacity διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη για την αφαίρεση φωνής.

Υπάρχουν διαφορετικά σενάρια όπου αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο. Το ένα είναι εάν τα φωνητικά είναι στη μέση με μέσα που διαδίδονται γύρω τους. Ένα άλλο είναι αν τα φωνητικά είναι σε ένα κανάλι και οτιδήποτε άλλο σε άλλο.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις επιλογές στο ηλεκτρονικό εγχειρίδιο Audacity.

Η επιλογή για την απομάκρυνση φωνής στο Audacity γίνεται μέσω του μενού Effect . Ο ένας ονομάζεται Vocal Remover και ο άλλος είναι η φωνητική μείωση και απομόνωση . Περισσότερο "

02 του 05

Wavosaur

Wavosaur

Εκτός του ότι είναι ένας εξαιρετικός δωρεάν επεξεργαστής ήχου που υποστηρίζει plug-ins VST, μετατροπές παρτίδων, βρόχους, εγγραφή κ.λπ., το Wavosaur μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει τα φωνητικά από τα τραγούδια.

Μόλις εισαγάγετε ένα αρχείο ήχου στο Wavosaur, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Remover Voice για να επεξεργαστείτε αυτόματα το αρχείο.

Όπως συμβαίνει με όλα τα λογισμικά απομάκρυνσης φωνής, τα αποτελέσματα που παίρνετε με το Wavosaur διαφέρουν. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως ο τύπος της μουσικής, ο τρόπος συμπίεσης και η ποιότητα της πηγής ήχου. Περισσότερο "

03 του 05

AnalogX Vocal Remover (Plugin Winamp)

Ιδιότητες στην εφαρμογή AnalogX Vocal Remover plugin. Εικόνα © AnalogX, LLC.

Αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων Winamp με τη μουσική σας συλλογή, τότε το AnalogX Vocal Remover μπορεί να εγκατασταθεί στον φάκελο plugins για να αφαιρέσετε τα φωνητικά.

Μόλις εγκατασταθεί, η απλή διεπαφή του είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Κατάργηση φωνής για ενεργή επεξεργασία είτε το κουμπί bypass για να ακούσετε κανονικά το τραγούδι. Υπάρχει επίσης μια χρήσιμη μπάρα ολισθητήρα, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την ποσότητα επεξεργασίας ήχου.

Συμβουλή: Για να χρησιμοποιήσετε το AnalogX Vocal Remover στο Winamp, βρείτε το μενού Options> Preferences> DSP / Effect . Περισσότερο "

04 του 05

Καραόκε οτιδήποτε

Εικόνα © SOFTONIC INTERNACIONAL SA

Το Karaoke Anything είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου λογισμικού που κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά στην αφαίρεση φωνητικών από μουσικά κομμάτια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρχεία MP3 ή ολόκληρα CD ήχου.

Η διασύνδεση είναι πολύ φιλική προς το χρήστη. Για να εργαστείτε σε ένα αρχείο MP3, απλά επιλέξτε αυτή τη λειτουργία. Η πλευρά του ήχου των παικτών είναι πολύ βασική, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση της μουσικής προτού αρχίσετε να εργάζεστε σε αυτά. Όπως θα περίμενε κανείς, υπάρχει ένα κουμπί αναπαραγωγής, παύσης και διακοπής.

Μια μπάρα ολίσθησης χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της ποσότητας επεξεργασίας ήχου όταν μειώνετε τα φωνητικά. Δυστυχώς, το Karaoke Anything δεν είναι σε θέση να σώζει αυτό που ακούτε.

Ωστόσο, εάν θέλετε μια βασική συσκευή αναπαραγωγής ήχου για αρχεία MP3 και CD ήχου που μπορούν να φιλτράρουν τα φωνητικά, τότε το Karaoke Anything είναι ένα αξιοπρεπές εργαλείο για να κρατάτε στην ψηφιακή σας εργαλειοθήκη ήχου. Περισσότερο "

05 του 05

Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση "Ακύρωση φωνής" στα Windows

Επιλογή ακύρωσης φωνής (Windows 10).

Εάν προτιμάτε να μην κάνετε λήψη ενός προγράμματος για την κατάργηση φωνητικών από τη μουσική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια τα Windows. Αυτό λειτουργεί (επιχειρώντας) για να ακυρώσετε τη φωνή πριν την ακούσετε μέσω των ηχείων.

Έτσι, εάν ακούτε ένα τραγούδι στο YouTube ή τη δική σας μουσική μέσω του υπολογιστή σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή να μειώσετε τον ήχο των φωνητικών σε πραγματικό χρόνο.

Για να το κάνετε αυτό στα Windows, βρείτε το εικονίδιο ήχου κοντά στο ρολόι στη γραμμή εργασιών και κάντε δεξί κλικ. Επιλέξτε συσκευές αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Ηχεία / ακουστικά στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται. Στο παράθυρο Ιδιότητες ηχείων / ακουστικών που ανοίγουν, στην καρτέλα " Βελτιώσεις ", επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή "Ακύρωση φωνητικών κλήσεων" .