Τι είναι ένα Smart Plug;

Προσθέστε οποιαδήποτε έξοδο στο συνδεδεμένο έξυπνο σπίτι σας με ένα έξυπνο βύσμα

Ένα έξυπνο βύσμα είναι μια υποδοχή ρεύματος που συνδέεται σε μια παραδοσιακή ηλεκτρική πρίζα και την ενσωματώνει στο έξυπνο οικιακό σας δίκτυο, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε ό, τι συνδέετε σε αυτό από μια εφαρμογή στο smartphone σας ή με τη φωνή σας μέσω ενός εικονικού βοηθού .

Τι μπορεί να κάνει μια έξυπνη σύνδεση;

Ένα έξυπνο βύσμα μετατρέπει ακόμα και "χαζή" συσκευές σε ένα κομμάτι του έξυπνου οικιακού σας δικτύου, δίνοντάς σας μεγαλύτερο έλεγχο και προσαρμόσιμες επιλογές απλά συνδέοντας τη συσκευή. Οι λαμπτήρες, το σίδερο ρούχων και ακόμη και ο καφετιέρα λαμβάνουν αναβάθμιση IQ με έξυπνο βύσματα. Για τα πιο χαρακτηριστικά και την καλύτερη αξιοπιστία, κολλήστε με έξυπνα βύσματα που συνδέονται με το Wi-Fi είτε απευθείας είτε χρησιμοποιώντας μια γέφυρα ή dongle που συνδέεται στο δρομολογητή σας.

Ας συνδεθούμε με τις πιο πρόσφατες λειτουργίες smart plug:

Σημείωση: Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διαφέρουν ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο. Η επισκόπηση χαρακτηριστικών μας περιλαμβάνει επιλογές από μια σειρά έξυπνων μαρκών και μοντέλων.

Κοινές ανησυχίες σχετικά με τα Smart Plugs

Οποτεδήποτε υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια, είναι σοφό να είσαι προσεκτικός. Ας αναθεωρήσουμε ορισμένες συχνές ερωτήσεις και ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τα έξυπνα βύσματα.

Τα έξυπνα βύσματα αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας;

Τα έξυπνα βύσματα είναι σχεδιασμένα να πληρούν τους ίδιους κώδικες και πρότυπα των εγκατεστημένων υποδοχών (πρίζες). Ορισμένα μοντέλα έξυπνων βύσματος υπερβαίνουν τα ελάχιστα απαιτούμενα πρότυπα ασφαλείας. Τα έξυπνα βύσματα περιλαμβάνουν αυτόματες λειτουργίες απενεργοποίησης σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας ή άλλων ηλεκτρικών συμβάντων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στα αντικείμενα που χρησιμοποιούν το βύσμα. Με πολλούς τρόπους, τα έξυπνα βύσματα αυξάνουν την ασφάλεια των παραδοσιακών βυσμάτων για πολλά σπίτια.

Πόσο κοστίζουν τα έξυπνα βύσματα;

Το μέσο έξυπνο βύσμα συμβατό με Wi-Fi (ένα βύσμα) πωλείται για $ 25 έως $ 50. Τα εξειδικευμένα έξυπνα βύσματα, όπως αυτά που κατασκευάζονται για εξωτερική χρήση ή για ταινίες πολλαπλών βυσμάτων, θα είναι ακριβότερα.

Υπάρχουν συσκευές που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με έξυπνο βύσμα;

Οι περισσότεροι κατασκευαστές έξυπνων βυσμάτων προτείνουν συσκευές σύνδεσης απευθείας στη μονάδα έξυπνου βύσματος και αποφεύγουν να χρησιμοποιούν μια τυποποιημένη λωρίδα ισχύος και πρόσθετες επεκτάσεις με το έξυπνο βύσμα. Για παράδειγμα, η χρήση μιας τυπικής λωρίδας ισχύος με πολλαπλά καλώδια επέκτασης συνδεδεμένα σε αυτήν με το έξυπνο βύσμα θα προκαλέσει πιθανή έξοδο του έξυπνου βύσματος, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Παρεμπιπτόντως, η χρήση πολλαπλών συσκευών επέκτασης, όπως διαιρέτες βύσματος, λωρίδες τροφοδοσίας και καλώδια επέκτασης, αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια σε οποιαδήποτε περίπτωση - το έξυπνο βύσμα που εμπλέκεται ή όχι.