Πώς να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα

01 από 09

Πριν ξεκινήσεις

Η οικοδόμηση μιας ιστοσελίδας δεν είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα προσπαθήσετε ποτέ να κάνετε στη ζωή σας, αλλά δεν είναι απαραίτητα και εύκολο. Πριν ξεκινήσετε αυτό το σεμινάριο, θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτό. Οι σύνδεσμοι και τα άρθρα που αναφέρονται είναι αναρτημένα για να σας βοηθήσουν, γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να τα ακολουθήσετε και να τα διαβάσετε.

Μπορεί να υπάρχουν τμήματα που ήδη γνωρίζετε πώς να κάνετε. Ίσως γνωρίζετε ήδη κάποια HTML ή έχετε ήδη έναν πάροχο φιλοξενίας. Εάν ναι, μπορείτε να παραλείψετε αυτές τις ενότητες και να μετακινηθείτε στα τμήματα του άρθρου με τα οποία χρειάζεστε βοήθεια. Τα βήματα είναι:

  1. Αποκτήστε έναν επεξεργαστή ιστού
  2. Μάθετε μερικά βασικά HTML
  3. Γράψτε την ιστοσελίδα και αποθηκεύστε τη στο σκληρό σας δίσκο
  4. Πάρτε μέρος για να βάλει τη σελίδα σας
  5. Μεταφορτώστε τη σελίδα σας στον κεντρικό υπολογιστή σας
  6. Δοκιμάστε τη σελίδα σας
  7. Προωθήστε την ιστοσελίδα σας
  8. Ξεκινήστε να δημιουργείτε περισσότερες σελίδες

Αν ακόμα νομίζετε ότι είναι πολύ δύσκολο

Είναι εντάξει. Όπως ανέφερα, η οικοδόμηση μιας ιστοσελίδας δεν είναι εύκολη. Αυτά τα δύο άρθρα θα πρέπει να βοηθήσουν:

Επόμενο: Αποκτήστε έναν επεξεργαστή ιστού

02 του 09

Αποκτήστε έναν επεξεργαστή ιστού

Για να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα, χρειάζεστε πρώτα έναν επεξεργαστή ιστού. Αυτό δεν πρέπει να είναι ένα φανταχτερό κομμάτι του λογισμικού που δαπανήσατε πολλά χρήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που συνοδεύει το λειτουργικό σας σύστημα ή μπορείτε να κάνετε λήψη ενός δωρεάν ή φθηνού συντάκτη από το Internet.

Επόμενο: Μάθετε μερικά βασικά HTML

03 του 09

Μάθετε μερικά βασικά HTML

Το HTML (επίσης αναφερόμενο ως XHTML) είναι το δομικό στοιχείο των ιστοσελίδων. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG και ποτέ δεν χρειάζεται να ξέρετε κάποια HTML, μάθηση τουλάχιστον λίγο HTML θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε τις σελίδες σας. Αλλά αν χρησιμοποιείτε έναν επεξεργαστή WYSIWYG, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο επόμενο μέρος και να μην ανησυχείτε για την HTML αυτή τη στιγμή.

Επόμενο: Γράψτε την ιστοσελίδα και αποθηκεύστε την στο σκληρό σας δίσκο

04 του 09

Γράψτε την ιστοσελίδα και αποθηκεύστε τη στο σκληρό σας δίσκο

Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος. Ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας ιστού και ξεκινήστε να δημιουργείτε την ιστοσελίδα σας. Αν πρόκειται για πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, θα χρειαστεί να γνωρίζετε κάποια HTML, αλλά αν είναι WYSIWYG μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα ακριβώς όπως θα κάνατε ένα έγγραφο του Word. Στη συνέχεια, όταν τελειώσετε, απλά αποθηκεύστε το αρχείο σε έναν κατάλογο στον σκληρό σας δίσκο.

Επόμενο: Πάρτε μέρος για να βάζετε τη σελίδα σας

05 του 09

Πάρτε μέρος για να βάλει τη σελίδα σας

Όπου βάζετε την ιστοσελίδα σας έτσι ώστε να εμφανίζεται στο Web ονομάζεται web hosting. Υπάρχουν πολλές επιλογές για φιλοξενία ιστοσελίδων από δωρεάν (με και χωρίς διαφήμιση) σε όλη τη διαδρομή έως και μερικές εκατοντάδες δολάρια το μήνα. Αυτό που χρειάζεστε σε έναν κεντρικό υπολογιστή Web εξαρτάται από το τι χρειάζεται ο ιστότοπός σας για να προσελκύσει και να κρατήσει τους αναγνώστες. Οι παρακάτω σύνδεσμοι εξηγούν πώς μπορείτε να αποφασίσετε τι χρειάζεστε σε έναν οικοδεσπότη Ιστού και να δώσετε προτάσεις για τους παρόχους φιλοξενίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Επόμενο: Μεταφορτώστε τη Σελίδα σας στον Υπολογιστή σας

06 του 09

Μεταφορτώστε τη σελίδα σας στον κεντρικό υπολογιστή σας

Μόλις έχετε έναν παροχέα φιλοξενίας, θα πρέπει να μεταφέρετε τα αρχεία σας από τον τοπικό σκληρό σας δίσκο στον υπολογιστή που φιλοξενεί. Πολλές εταιρείες φιλοξενίας παρέχουν ένα online εργαλείο διαχείρισης αρχείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταφορτώσετε τα αρχεία σας. Αλλά αν δεν το κάνουν, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε FTP για να μεταφέρετε τα αρχεία σας. Συζητήστε με τον παροχέα φιλοξενίας σας εάν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λήψης των αρχείων σας στο διακομιστή τους.

Επόμενο: Δοκιμή της σελίδας σας

07 του 09

Δοκιμάστε τη σελίδα σας

Αυτό είναι ένα βήμα που πολλοί προγραμματιστές αρχαρίων Web παραλείπουν, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Η δοκιμή των σελίδων σας διασφαλίζει ότι βρίσκονται στη διεύθυνση URL που πιστεύετε ότι βρίσκονται και ότι φαίνονται εντάξει σε κοινά προγράμματα περιήγησης στο Web.

Στη συνέχεια: Προωθήστε την ιστοσελίδα σας

08 από 09

Προωθήστε την ιστοσελίδα σας

Μόλις έχετε την ιστοσελίδα σας επάνω στον Ιστό, θα θελήσετε τους ανθρώπους να το επισκεφτούν. Ο απλούστερος τρόπος είναι να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους φίλους και την οικογένειά σας με τη διεύθυνση URL. Αλλά αν θέλετε άλλους χρήστες να το δουν, θα πρέπει να το προωθήσετε σε μηχανές αναζήτησης και σε άλλες τοποθεσίες.

Επόμενο: Ξεκινήστε να δημιουργείτε περισσότερες σελίδες

09 του 09

Ξεκινήστε να δημιουργείτε περισσότερες σελίδες

Τώρα που έχετε μία σελίδα επάνω και ζείτε στο Διαδίκτυο, ξεκινήστε να δημιουργείτε περισσότερες σελίδες. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα για να δημιουργήσετε και να ανεβάσετε τις σελίδες σας. Μην ξεχάσετε να τα συνδέσετε μεταξύ τους.