Πώς να γράψετε ιστοσελίδες για κινητές συσκευές

Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε δει πώς το iPhone μπορεί να αλλάξει και να επεκτείνει ιστοσελίδες. Μπορεί να σας δείξει ολόκληρη την ιστοσελίδα με μια ματιά ή ζουμ για να κάνει το κείμενο που σας ενδιαφέρει να είναι ευανάγνωστο. Από μία άποψη, δεδομένου ότι το iPhone χρησιμοποιεί το Safari, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων δεν θα πρέπει να κάνουν τίποτα ειδικά για να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα που θα λειτουργήσει στο iPhone.

Αλλά θέλετε πραγματικά να λειτουργήσει η σελίδα σας; Οι περισσότεροι σχεδιαστές θέλουν τις σελίδες τους να λάμπουν!

Όταν δημιουργείτε μια ιστοσελίδα , πρέπει να σκεφτείτε ποιος πρόκειται να την δει και πώς θα την δουν. Ορισμένοι από τους καλύτερους ιστότοπους λαμβάνουν υπόψη τον τύπο συσκευής στην οποία προβάλλεται η σελίδα, όπως η ανάλυση, οι επιλογές χρωμάτων και οι διαθέσιμες λειτουργίες. Δεν στηρίζονται απλώς στη συσκευή για να το καταλάβουν.

Γενικές οδηγίες για τη δημιουργία ιστότοπου για κινητές συσκευές

Διάταξη ιστοσελίδας για έξυπνα τηλέφωνα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν γράφετε σελίδες για την αγορά smartphone είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές εάν δεν θέλετε. Το μεγάλο πράγμα για τα περισσότερα smartphones που διατίθενται είναι ότι χρησιμοποιούν προγράμματα περιήγησης Webkit (Safari σε iOS και Chrome στο Android) για την εμφάνιση ιστοσελίδων, οπότε αν η σελίδα σας φαίνεται καλά στο Safari ή το Chrome, θα φαίνονται καλά στα περισσότερα smartphones ). Αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την εμπειρία περιήγησης πιο ευχάριστη:

Σύνδεσμοι και πλοήγηση σε iPhone

Συμβουλές για εικόνες σε Smartphones

Τι πρέπει να αποφύγετε κατά το σχεδιασμό για κινητά

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν δημιουργείτε μια σελίδα φιλική προς κινητά. Όπως προαναφέρθηκε, αν θέλετε πραγματικά να έχετε αυτά στη σελίδα σας, μπορείτε, αλλά βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος λειτουργεί χωρίς αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα