Μια επεξήγηση της υπηρεσίας iCloud της Apple

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς το iCloud μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μουσική σας συλλογή;

Τι είναι το iCloud;

Το iCloud (παλαιότερα γνωστό ως MobileMe ) είναι μια δωρεάν υπηρεσία αποθήκευσης μέσω Internet από την Apple. Πρέπει να είστε στο οικοσύστημα της Apple για να το χρησιμοποιήσετε και επομένως απαιτείται ένα αναγνωριστικό της Apple και για να συνδεθεί με τη συσκευή iOS ή τον υπολογιστή σας. Ίσως να πιστεύετε ότι το iCloud είναι μόνο για την αποθήκευση φωτογραφιών και εφαρμογών, αλλά σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τη ψηφιακή σας μουσική βιβλιοθήκη.

Η αποθήκευση των τραγουδιών σας στο Internet και όχι σε τοπικό αποθηκευτικό χώρο, όπως ο υπολογιστής σας ή μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, μπορεί να είναι χρήσιμη, ειδικά όταν συγχρονίζετε μουσική με όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας. Έχετε επίσης το πλεονέκτημα ότι γνωρίζετε ότι οι αγορές σας είναι αποθηκευμένες με ασφάλεια και απομακρυσμένη θέση και μπορούν να συγχρονιστούν οποτεδήποτε με όλες τις συσκευές σας iDevices - το τρέχον όριο για αυτό είναι 10.

Το iCloud σας διευκολύνει να το κάνετε ακόμα και ασύρματα. Παρεμπιπτόντως, αν χρησιμοποιείτε το iTunes Store για να αγοράσετε τραγούδια, τότε ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από τη χρήση της υπηρεσίας iCloud είναι ότι αυτόματα σπρώχνει (συγχρονίζει) τις αγορές σας σε όλες τις καταχωρημένες συσκευές σας.

Αυτός ο διαδικτυακός χώρος αποθήκης δεν είναι μόνο για ήχο και βίντεο. Άλλοι τύποι δεδομένων μπορούν να αποθηκευτούν στο iCloud, όπως επαφές, έγγραφα, σημειώσεις κλπ.

Πόσα δωρεάν αποθήκευση έρχεται με το iCloud;

Η βασική υπηρεσία έρχεται με 5GB ελεύθερης αποθήκευσης. Ορισμένα προϊόντα που αγοράζονται από την Apple όπως: τραγούδια, βιβλία και εφαρμογές δεν υπολογίζονται σε αυτό το όριο. Αν αποθηκεύετε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Photo Stream, αυτό δεν επηρεάζει επίσης τον αποθηκευμένο χώρο αποθήκευσης.

Μπορεί η μουσική από άλλες υπηρεσίες να φορτωθεί στο iCloud;

Δεν υπάρχει ελεύθερος τρόπος να μεταφορτώσετε μουσική στο iCloud που προέρχεται από άλλες υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία iTunes Match . Αυτή είναι μια επιλογή συνδρομής που κοστίζει 24,99 δολάρια ετησίως.

Αντί να χρειάζεται να φορτώσετε με μη αυτόματο τρόπο όλα τα τραγούδια στη μουσική βιβλιοθήκη σας, το iTunes Match χρησιμοποιεί τεχνολογία σάρωσης και αντιστοίχισης για να επιταχύνει δραματικά τα πράγματα. Βασικά αναζητά τη μουσική βιβλιοθήκη στον υπολογιστή σας για τραγούδια που βρίσκονται ήδη στο iTunes Store - αυτό πιθανώς αποθηκεύει σωρούς χρόνου φόρτωσης.

Τα τραγούδια που αντιστοιχίζονται προστίθενται αυτόματα στο λογαριασμό σας iCloud. Αν έχετε τραγούδια χαμηλότερης ποιότητας από αυτά του iTunes Store, αυτά θα αναβαθμιστούν σε 256 Kbps ( AAC ). Αυτά τα τραγούδια υψηλότερης ποιότητας μπορούν στη συνέχεια να συγχρονιστούν (ακόμη και ασύρματα) με όλες τις καταχωρημένες συσκευές iCloud .

Για να μάθετε τα απαραίτητα βήματα για να εγγραφείτε σε αυτήν την υπηρεσία χρησιμοποιώντας το λογισμικό iTunes, φροντίστε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για τον τρόπο εγγραφής στο iTunes Match .

Για περισσότερες εναλλακτικές λύσεις αποθήκευσης, διαβάστε το Οδηγός αντικατάστασης του MobileMe για περισσότερες πληροφορίες.