Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το iTunes Match

Παίξτε όλη την μουσική σας σε πολλές συσκευές με το iTunes Match

Επειδή έχει επισκιαστεί από την ευρύτερα χρησιμοποιούμενη Apple Music, το iTunes Match δεν έχει μεγάλη προσοχή. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να σκεφτείτε ότι η Apple Music είναι το μόνο που χρειάζεστε. Ενώ οι δύο υπηρεσίες σχετίζονται, κάνουν πολύ διαφορετικά πράγματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για το iTunes Match.

Τι είναι το iTunes Match;

Ο αγώνας iTunes αποτελεί μέρος της σουίτας iCloud της Apple που βασίζεται σε υπηρεσίες web. Σας επιτρέπει να ανεβάσετε ολόκληρη τη μουσική σας συλλογή στη βιβλιοθήκη μουσικής iCloud και στη συνέχεια να την μοιραστείτε με άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο αναγνωριστικό της Apple και μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό iCloud σας. Αυτό καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε όλη τη μουσική σας σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή.

Η εγγραφή στο iTunes Match αντιστοιχεί σε US $ 25 / έτος. Μόλις εγγραφείτε, η υπηρεσία ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο, εκτός αν την ακυρώσετε.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις;

Για να χρησιμοποιήσετε το iTunes Match, πρέπει να έχετε:

Πώς λειτουργεί το iTunes Match;

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να προσθέσετε μουσική στο iTunes Match. Κατ 'αρχάς, κάθε μουσική που έχετε αγοράσει από το iTunes Store είναι αυτόματα μέρος της iCloud Music Library. δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Δεύτερον, το iTunes Match σαρώνει τη βιβλιοθήκη του iTunes για να καταγράψει όλα τα τραγούδια σε αυτό. Με αυτές τις πληροφορίες, το λογισμικό της Apple προσθέτει αυτόματα κάθε μουσική που έχετε στη βιβλιοθήκη σας, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στο iTunes στο λογαριασμό σας. Δεν έχει σημασία από πού ήρθε αυτή η μουσική - εάν το αγοράσατε από το Amazon, το έσπασε από το CD κ.λπ. Όσο είναι στη βιβλιοθήκη σας και είναι διαθέσιμο στο iTunes Store, προστίθεται στη μουσική βιβλιοθήκη iCloud. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο επειδή σας εξοικονομεί από την ανάγκη να φορτώσετε χιλιάδες τραγούδια, τα οποία διαφορετικά θα μπορούσαν να διαρκέσουν πολύ και να χρησιμοποιούν πολύ εύρος ζώνης.

Τέλος, αν υπάρχει μουσική στη βιβλιοθήκη iTunes που δεν είναι διαθέσιμη στο iTunes Store , μεταφορτώνεται από τον υπολογιστή σας στη βιβλιοθήκη μουσικής iCloud. Αυτό ισχύει μόνο για τα αρχεία AAC και MP3. Τι συμβαίνει με άλλα είδη αρχείων καλύπτεται στις επόμενες δύο ενότητες.

Ποια μορφή τραγουδιού χρησιμοποιεί το iTunes Match;

Το iTunes Match υποστηρίζει όλες τις μορφές αρχείων που κάνει το iTunes: AAC, MP3, WAV, AIFF και Apple Lossless. Τα τραγούδια που ταιριάζουν από το iTunes Store δεν είναι απαραίτητα σε αυτές τις μορφές.

Η μουσική που αγοράσατε μέσω του iTunes Store ή που αντιστοιχεί στο iTunes Store αναβαθμίζεται αυτόματα σε αρχεία AAC 256 Kbps χωρίς DRM. Τα τραγούδια που κωδικοποιούνται χρησιμοποιώντας AIFF, Apple Lossless ή WAV μετατρέπονται σε αρχεία AAC 256 Kbps και στη συνέχεια μεταφορτώνονται στη βιβλιοθήκη μουσικής iCloud.

Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας iTunes διαγράφει τα τραγούδια υψηλότερης ποιότητας μου;

Όχι. Όταν το iTunes Match δημιουργεί μια έκδοση AAC 256 Kbps ενός τραγουδιού, μεταφορτώνει μόνο αυτή την έκδοση στη βιβλιοθήκη μουσικής iCloud. Δεν διαγράφει το αρχικό τραγούδι. Αυτά τα τραγούδια παραμένουν στην αρχική τους μορφή στο σκληρό σας δίσκο.

Ωστόσο, εάν κάνετε λήψη του τραγουδιού από το iTunes Match σε άλλη συσκευή, αυτή θα είναι η έκδοση AAC 256 Kbps. Αυτό σημαίνει επίσης ότι αν διαγράψετε την πρωτότυπη έκδοση υψηλότερης ποιότητας του τραγουδιού από τον υπολογιστή σας, πρέπει να έχετε ένα υψηλής ποιότητας αντίγραφο ασφαλείας το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Διαφορετικά, θα μπορείτε να κατεβάσετε μόνο την έκδοση 256 Kbps από το iTunes Match.

Μπορώ να μεταφέρω μουσική από το iTunes Match;

Εξαρτάται από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε:

Οι λίστες αναπαραγωγής υποστήριξης iTunes Match ή φωνητικά μηνύματα;

Υποστηρίζει λίστες αναπαραγωγής , αλλά όχι φωνητικά μηνύματα. Όλες οι λίστες αναπαραγωγής μπορούν να συγχρονιστούν σε πολλές συσκευές μέσω του iTunes Match, εκτός από αυτές που περιλαμβάνουν μη υποστηριζόμενα αρχεία, όπως φωνητικά μηνύματα, βίντεο ή αρχεία PDF.

Πώς μπορώ να ενημερώσω τη βιβλιοθήκη αγώνων iTunes μου;

Εάν έχετε προσθέσει νέα μουσική στη βιβλιοθήκη του iTunes και θέλετε να ενημερώσετε τη μουσική στο λογαριασμό σας στο iTunes Match, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Όσο το iTunes Match είναι ενεργοποιημένο, θα προσπαθήσει αυτόματα να προσθέσει νέα τραγούδια. Αν θέλετε να αναγκάσετε την ενημέρωση, κάντε κλικ στο Αρχείο -> Βιβλιοθήκη -> Ενημέρωση iCloud Music Library .

Τι εφαρμογές είναι συμβατές με το iTunes Match;

Από αυτό το γράψιμο, μόνο το iTunes (στο MacOS και τα Windows) και η εφαρμογή Μουσική iOS είναι συμβατά με το iTunes Match. Κανένα άλλο πρόγραμμα διαχείρισης μουσικής δεν σας επιτρέπει να προσθέσετε μουσική στο iCloud ή να το κατεβάσετε στις συσκευές σας.

Υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό των τραγουδιών στον λογαριασμό σας;

Μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και 100.000 τραγούδια στη μουσική βιβλιοθήκη iCloud μέσω iTunes Match.

Υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των συσκευών που συνδέονται με το iTunes Match;

Ναί. Μέχρι και 10 συνολικά συσκευές μπορούν να μοιράζονται μουσική μέσω του iTunes Match.

Υπάρχουν άλλα όρια;

Ναί. Τα τραγούδια μεγαλύτερα από 200MB ή περισσότερο από 2 ώρες δεν μπορούν να μεταφορτωθούν στη βιβλιοθήκη μουσικής iCloud. Τα τραγούδια με DRM δεν μεταφορτώνονται, εκτός εάν ο υπολογιστής σας είναι ήδη εξουσιοδοτημένος να τα αναπαράγει.

Εάν είμαι πειρατική μουσική, μπορεί η Apple να πει;

Τεχνικά, η Apple μπορεί να πει ότι κάποια από τη μουσική στη βιβλιοθήκη του iTunes είναι πειρατική, αλλά η εταιρεία έχει δηλώσει ότι δεν θα μοιράζεται καμία πληροφορία σχετικά με τις βιβλιοθήκες χρηστών με τρίτους - όπως οι δισκογραφικές εταιρείες ή οι RIAA τείνουν να μηνύσουν πειρατές. Ο περιορισμός DRM που αναφέρεται παραπάνω έχει επίσης σχεδιαστεί για να μειώσει την πειρατεία.

Αν έχω Apple Music, Χρειάζομαι iTunes Match;

Καλή ερώτηση! Για να μάθετε την απάντηση, διαβάστε το I Have Apple Music. Χρειάζομαι το iTunes Match;

Πώς μπορώ να εγγραφώ για αγώνα iTunes;

Λάβετε οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο εγγραφής στο iTunes Match .

Τι συμβαίνει εάν ακυρώσω τη συνδρομή μου;

Εάν ακυρώσετε τη συνδρομή iTunes Match, αποθηκεύεται όλη η μουσική στη βιβλιοθήκη μουσικής iCloud-μέσω της αγοράς του iTunes Store, της αντιστοίχισης ή της μεταφόρτωσης. Ωστόσο, δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα μουσική ή να κάνετε λήψη ή ροή τραγουδιών , χωρίς να εγγραφείτε ξανά.

Τι σημαίνουν τα εικονίδια iCloud δίπλα στα τραγούδια;

Μόλις εγγραφείτε και ενεργοποιήσετε την αντιστοιχία iTunes, μπορείτε να προβάλετε μια στήλη στο iTunes που εμφανίζει την κατάσταση αντιστοίχισης iTunes ενός τραγουδιού (αυτά τα εικονίδια εμφανίζονται από προεπιλογή στην εφαρμογή Μουσική). Για να το ενεργοποιήσετε, επιλέξτε Μουσική από το αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω αριστερή γωνία και έπειτα Τραγούδια στην πλαϊνή γραμμή του iTunes. Κάντε δεξί κλικ στην πάνω σειρά και ελέγξτε τις επιλογές για λήψη iCloud.

Όταν γίνει αυτό, εμφανίζεται ένα εικονίδιο δίπλα σε κάθε τραγούδι στη βιβλιοθήκη σας. Εδώ είναι τι σημαίνουν: