Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το iTunes Match με το iPhone και το iTunes

01 από 03

Ενεργοποιήστε το iTunes Match στο iTunes

image credit Ατομική εικόνα / Ψηφιακό όραμα / Getty Images

Μόλις 25 δολάρια ΗΠΑ ετησίως, το iTunes Match κρατά τη μουσική σας συγχρονισμένη σε όλες σας τις συσκευές Apple και παρέχει ένα web-based backup σε περίπτωση που χάσετε μουσική. Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το iTunes Match - από τη βασική εγκατάσταση έως τις πιο προηγμένες λειτουργίες - διαβάστε την. Αυτό το άρθρο καλύπτει τη χρήση του iTunes Match τόσο στο iPhone όσο και στο iPod touch και στο iTunes σε Mac και Windows.

Πώς να ρυθμίσετε το iTunes Match στο iTunes

Ενώ το iTunes Match έχει σχεδιαστεί για να σας απαλλάσσει από τον υπολογιστή σας, για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, θα χρειαστείτε τον υπολογιστή σας.

  1. Για να ξεκινήσετε τη ρύθμιση του iTunes Match, ενεργοποιήστε τον κάνοντας κλικ στο μενού Κατάστημα στο iTunes και, στη συνέχεια, επιλέγοντας Ενεργοποίηση της αντιστοιχίας iTunes .
  2. Η οθόνη εγγραφής iTunes Match προσφέρει δύο κουμπιά: Όχι Ευχαριστίες (αν δεν θέλετε να εγγραφείτε) ή Εγγραφείτε για $ 24.99 . Για να εγγραφείτε, χρειάζεστε έναν λογαριασμό iTunes με έγκυρη πιστωτική κάρτα. Η κάρτα θα χρεώνεται 24,99 € κάθε χρόνο για την υπηρεσία iTunes Match (η συνδρομή ανανεώνεται αυτόματα. Για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανανέωση, ανατρέξτε στη σελίδα 3 αυτού του άρθρου).
  3. Αφού κάνετε κλικ στο Εγγραφή, θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό iTunes στον οποίο θέλετε να προσθέσετε τη μουσική σας.
  4. Στη συνέχεια, το iTunes Match σαρώνει τη βιβλιοθήκη σας για να μάθετε ποια μουσική έχετε και προετοιμάζεται για να στείλετε αυτές τις πληροφορίες στην Apple. Πόσο διαρκεί αυτό εξαρτάται από το πόσα στοιχεία έχετε στη βιβλιοθήκη του iTunes, αλλά αναμένετε να περιμένετε λίγο αν έχετε χιλιάδες τραγούδια.
  5. Με αυτό που έγινε, το iTunes αρχίζει να ταιριάζει με τη μουσική σας. Οι διακομιστές iCloud συγκρίνουν τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στο βήμα 4 με τη διαθέσιμη μουσική στο iTunes Store. Τυχόν τραγούδια που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του iTunes και στο iTunes Store προστίθενται αυτόματα στο λογαριασμό σας, ώστε να μην χρειάζεται να τα μεταφορτώσετε (αυτό είναι το τμήμα αντιστοίχισης του iTunes Match).
  6. Με την ολοκλήρωση του αγώνα, το iTunes Match ξέρει τώρα ποια τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας πρέπει να φορτωθούν. Στην ιδανική περίπτωση, αυτός είναι ένας σχετικά μικρός αριθμός, αλλά αυτό εξαρτάται από τη βιβλιοθήκη σας (για παράδειγμα, πολλά bootlegs συναυλιών σημαίνουν πολλά φορτώματα, αφού αυτά δεν πωλούνται στο iTunes). Ο αριθμός των τραγουδιών που πρέπει να μεταφορτώσετε καθορίζει πόσο χρόνο χρειάζεται αυτό το βήμα. Τέχνη άλμπουμ φορτώνεται επίσης.
  7. Αφού φορτωθούν όλα τα τραγούδια σας, μια οθόνη σάς ενημερώνει ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος και θα μπορείτε να μοιράζεστε τη μουσική σας σε όλες τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στο αναγνωριστικό σας Apple.

Ενώ μπορείτε να εγγραφείτε στο iTunes Match από το iPhone ή το iPod touch (δείτε το σεμινάριο της Apple αν θέλετε να το κάνετε αυτό), μπορείτε να μεταφορτώσετε και να ταιριάξετε τραγούδια μόνο από το πρόγραμμα iTunes της επιφάνειας εργασίας. Έτσι, θα πρέπει πραγματικά να ξεκινήσετε στο iTunes ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να επιστρέψετε σε αυτό.

02 του 03

Χρησιμοποιώντας το iTunes Match στο iPhone και το iPod touch

image copyright Apple Inc.

Η διαχείριση της μουσικής στη συσκευή iOS σας απαιτούσε να συγχρονίζετε με τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας . Με το iTunes Match, μπορείτε να προσθέσετε τα τραγούδια που θέλετε στο iPhone ή το iPod touch χωρίς ποτέ συγχρονισμό.

Γιατί μπορεί να μην θέλετε να το κάνετε αυτό

Η σύνδεση του iPhone ή του iPod touch με το iTunes Match διαγράφει όλη τη μουσική της συσκευής σας. Δεν χάνετε τη μουσική μόνιμα - εξακολουθεί να είναι στη βιβλιοθήκη iTunes του υπολογιστή σας και στο λογαριασμό σας στο iTunes Match-αλλά η συσκευή σας σκουπίζεται. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε προσεγγίσει προσεκτικά τη μουσική στη συσκευή σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή. Σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγχρονισμό για να διαχειριστείτε τη μουσική σας εκτός αν απενεργοποιήσετε το iTunes Match.

Η σύνδεση του iPhone και του iTunes Match προσφέρει πολλά οφέλη - δεν χρειάζεται να συγχρονίζετε με τον υπολογιστή σας για να έχετε μουσική, για ένα - αλλά είναι μια μεγάλη αλλαγή.

Ενεργοποιήστε την αντιστοιχία iTunes στο iPhone και το iPod touch

Εάν θέλετε να προχωρήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε την αντιστοίχιση iTunes στο iPhone ή στο iPod touch:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Μουσική
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό iTunes Match στο On / green
  4. Αν εμφανιστεί μια προειδοποίηση, πατήστε Ενεργοποίηση .

Στη συνέχεια, διαγράφεται όλη η μουσική στο iPhone σας. Η συσκευή σας έρχεται σε επαφή με το iTunes Match και κάνει λήψη πλήρους λίστας της μουσικής σας. Δεν κατεβάζει στην πραγματικότητα τη μουσική , απλώς μια λίστα με καλλιτέχνες, άλμπουμ και τραγούδια.

Λήψη των τραγουδιών του iTunes Match στο iPhone

Υπάρχουν δύο τρόποι για να προσθέσετε μουσική από το iTunes Match στο iPhone σας: λήψη ή ακρόαση μουσικής:

Τι σημαίνει το εικονίδιο Cloud στο iTunes Match

Με την ενεργοποίηση του iTunes Match, υπάρχει ένα εικονίδιο σύννεφου δίπλα σε κάθε καλλιτέχνη ή τραγούδι. Αυτό το εικονίδιο σημαίνει ότι το τραγούδι / άλμπουμ / κτλ. είναι διαθέσιμη από το iTunes Match, αλλά δεν μεταφορτώνεται στο iPhone σας. Το εικονίδιο σύννεφου εξαφανίζεται όταν κάνετε λήψη τραγουδιών.

Είναι στην πραγματικότητα λίγο πιο περίπλοκο από αυτό. Για να καταλάβουμε πώς πρέπει να πάμε από το επίπεδο του τραγουδιού μέχρι το επίπεδο του καλλιτέχνη.

Πώς να εξοικονομήσετε δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε το iTunes Match

Αν σκοπεύετε να κατεβάσετε πολλά τραγούδια, συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi και όχι 4G. Το Wi-Fi είναι πιο γρήγορο και δεν μετράει σε σχέση με το μηνιαίο όριο δεδομένων σας . Οι περισσότεροι χρήστες iPhone έχουν κάποιο όριο στη χρήση των μηνιαίων δεδομένων τους και οι περισσότερες βιβλιοθήκες μουσικής είναι αρκετά μεγάλες. Εάν χρησιμοποιείτε 4G για να κατεβάσετε τραγούδια, πιθανότατα θα υπερβείτε το μηνιαίο όριο και θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον έξοδα (στις περισσότερες περιπτώσεις $ 10 / GB).

Αποφύγετε τη χρήση του 4G ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Αγγίξτε το iTunes & App Store
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Χρήση κυψελοειδών δεδομένων σε κατάσταση λειτουργίας off / white.

03 του 03

Χρησιμοποιώντας το iTunes Match με το iTunes

Ένα iPhone δεν είναι το μόνο μέρος για να χρησιμοποιήσετε το iTunes Match. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με το iTunes κρατάτε τον υπολογιστή σας συγχρονισμένο με τις συσκευές σας ή άλλους υπολογιστές.

Πώς να κατεβάσετε ένα τραγούδι χρησιμοποιώντας iTunes

Η λήψη ενός μόνο τραγουδιού από το iTunes Match σε έναν νέο υπολογιστή είναι απλή:

  1. Αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένη, ενεργοποιήστε το iTunes Match (όπως εξηγείται στη σελίδα 1). Αν δεν ήταν προηγουμένως, θα πρέπει να περιμένετε να ταιριάξει και να ανεβάσει μουσική.
  2. Όταν το iTunes εμφανίζει όλη τη διαθέσιμη μουσική, θα δείτε ένα εικονίδιο δίπλα σε αυτά (τα τραγούδια χωρίς ένα εικονίδιο βρίσκονται στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε).
  3. Βρείτε το εικονίδιο ενός σύννεφου με ένα βέλος κάτω από αυτό (θα δείτε αυτό σχεδόν σε οποιαδήποτε προβολή του iTunes, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών, άλμπουμ, καλλιτεχνών και γενεών). Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να κατεβάσετε το τραγούδι από το iTunes Match στον υπολογιστή σας.

Λήψη πολλών τραγουδιών από το iTunes Match

Αυτή η διαδικασία είναι καλή για ένα τραγούδι, αλλά τι γίνεται αν έχετε κατεβάσει εκατοντάδες ή χιλιάδες; Κάνοντας κλικ σε καθένα θα πάρει για πάντα. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το κάνετε.

Για να κάνετε λήψη πολλών τραγουδιών, απλά κάντε κλικ σε όλα τα τραγούδια που θέλετε να λάβετε. Για να επιλέξετε συνεχόμενα τραγούδια, κάντε κλικ στο τραγούδι στην αρχή της ομάδας, κρατήστε πατημένο το Shift και στη συνέχεια κάντε κλικ στο τελευταίο. Για να επιλέξετε μη συνεχόμενα τραγούδια, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command σε Mac ή Control σε έναν υπολογιστή και κάντε κλικ σε όλα τα τραγούδια που θέλετε.

Με τα τραγούδια που θέλετε να μεταφορτώσετε, κάντε δεξί κλικ στην επιλογή σας και κάντε κλικ στο στοιχείο Λήψη από το αναδυόμενο μενού.

Πώς να Stream Τραγούδια

Το iTunes Match μπορεί να μεταφέρει ροή τραγουδιών χωρίς να τα μεταφορτώνει. Το streaming λειτουργεί μόνο στην 2η γενιά της Apple TV και νεότερο (το iTunes Match συνεχίζει να τρέχει στην Apple TV, δεν μπορείτε να κατεβάσετε τραγούδια σε αυτό) και με το iTunes (στις συσκευές iOS συμβαίνει ταυτόχρονα η ροή και η λήψη). Για να μεταδώσετε ένα τραγούδι στον υπολογιστή σας, αντί να το κατεβάσετε, απλά κάντε διπλό κλικ σε ένα τραγούδι για να το αναπαραγάγετε (φυσικά, πρέπει να συνδεθείτε στον ιστό).

Προσθήκη τραγουδιών στο iTunes Match

Για να προσθέσετε τραγούδια στο iTunes Match:

  1. Προσθέστε ένα τραγούδι στη βιβλιοθήκη του iTunes αγοράζοντάς το , φορτώνοντάς το, αντιγράφοντάς το από CD, κ.λπ.
  2. Κάντε κλικ στο στοιχείο Αποθήκευση
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση αντιστοίχισης iTunes
  4. Η ίδια διαδικασία από τη ρύθμιση εμφανίζεται και προσθέτει νέα τραγούδια στο λογαριασμό σας.

Διαγραφή τραγουδιού από το iTunes Match

Πριν από τον iTunes Match, η διαγραφή ενός τραγουδιού από το iTunes ήταν εύκολη. Αλλά τώρα, όταν κάθε τραγούδι αποθηκεύεται επίσης στους διακομιστές της Apple, πώς λειτουργεί η διαγραφή; Με πολύ παρόμοιο τρόπο:

  1. Βρείτε το τραγούδι που θέλετε να διαγράψετε, κάντε δεξί κλικ πάνω του και κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή .
  2. Εμφανίζεται ένα παράθυρο. Εάν θέλετε να διαγράψετε το τραγούδι τόσο από τη συσκευή σας όσο και από το λογαριασμό σας iCloud, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει επίσης τη διαγραφή αυτού του τραγουδιού από το πλαίσιο iCloud και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή . Παρακολουθήστε έξω: Κάνοντας αυτό διαγράφει οριστικά το τραγούδι από iTunes και iCloud. Εκτός αν έχετε άλλο αντίγραφο ασφαλείας, έχει πάει.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εάν επιλέξετε ένα τραγούδι και χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Delete στο πληκτρολόγιό σας αντί για το μενού στην οθόνη, αυτό διαγράφει το τραγούδι τόσο από τη βιβλιοθήκη σας όσο και από το iCloud και έχει φύγει.

Αναβαθμίστε τα αντιστοιχισμένα τραγούδια σε αρχεία AAC 256K

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iTunes Match είναι ότι σας δίνει μια δωρεάν αναβάθμιση σε όλες τις αντιστοιχισμένες μουσικές. Όταν το iTunes Match αντιστοιχεί στη μουσική βιβλιοθήκη σας στη βάση δεδομένων του iTunes, χρησιμοποιεί τραγούδια από την κύρια βιβλιοθήκη iTunes της Apple. Όταν το κάνει αυτό, προσθέτει τα τραγούδια ως αρχεία AAC 256 kbps (το πρότυπο που χρησιμοποιείται στο iTunes Store ) - ακόμη και αν το τραγούδι στον υπολογιστή σας είναι χαμηλότερης ποιότητας. Δωρεάν αναβάθμιση!

Για να αναβαθμίσετε όλη τη μουσική σας στα 256 kbps, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βρείτε το τραγούδι που θέλετε να αναβαθμίσετε και διαγράψτε το από τη βιβλιοθήκη σας χρησιμοποιώντας την τεχνική που περιγράφεται παραπάνω. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο "διαγραφή επίσης από iCloud" δεν είναι επιλεγμένο . Αυτό είναι ζωτικής σημασίας - αν δεν το κάνετε αυτό, το τραγούδι θα διαγραφεί τόσο από τη βιβλιοθήκη του iTunes όσο και από τους λογαριασμούς iCloud και θα χάσετε τύχη.
  2. Όταν εμφανιστεί το εικονίδιο σύννεφο δίπλα στο τραγούδι, κάντε κλικ για να κατεβάσετε το τραγούδι και να λάβετε την έκδοση 256 kbps (αν το εικονίδιο δεν εμφανιστεί αμέσως, ενημερώστε το iTunes Match πηγαίνοντας στο Store -> Ενημέρωση του αγώνα iTunes ).

Ακύρωση της εγγραφής σας στο iTunes Match

Για να ακυρώσετε τη συνδρομή iTunes Match:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο iTunes στο iTunes Store
  2. Βρείτε το iTunes στην ενότητα Cloud του λογαριασμού σας
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση αυτόματης ανανέωσης . Όταν η τρέχουσα συνδρομή σας εξαντληθεί, το iTunes Match θα ακυρωθεί.

Όταν ακυρώνετε τη συνδρομή σας, όλη η μουσική που έχετε αντιστοιχήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή παραμένει στον λογαριασμό σας. Χωρίς τη συνδρομή, δεν μπορείτε να προσθέσετε ή να αντιστοιχίσετε οποιαδήποτε νέα μουσική και δεν μπορείτε να κάνετε λήψη ή αναπαραγωγή τραγουδιών ξανά μέχρι να κάνετε νέα εγγραφή.

Θέλετε τέτοιες συμβουλές όπως δίνονται στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα; Εγγραφείτε στο δωρεάν εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iPhone / iPod.