Πώς να διαγράψετε τραγούδια από iTunes

Η διαγραφή τραγουδιών στο iTunes είναι μια μεγάλη κίνηση όταν δεν σας αρέσει πλέον ένα τραγούδι ή άλμπουμ ή χρειάζεται να ελευθερώσετε χώρο στον σκληρό σας δίσκο στον υπολογιστή σας ή τη συσκευή iOS.

Η διαγραφή τραγουδιών είναι μια βασικά απλή διαδικασία, αλλά έχει κάποιες κρυφές επιπλοκές που μπορεί να σας κάνουν να μην διαγράψετε το τραγούδι και συνεπώς να μην εξοικονομήσετε καθόλου χώρο. Παίρνει ακόμη πιο δύσκολο εάν χρησιμοποιείτε Apple Music ή iTunes Match .

Ευτυχώς, αυτό το άρθρο καλύπτει τα πιο συνηθισμένα σενάρια που προκύπτουν κατά τη διαγραφή τραγουδιών από το iTunes.

Επιλογή τραγουδιών προς διαγραφή στο iTunes

Για να ξεκινήσετε τη διαγραφή ενός τραγουδιού, μεταβείτε στη βιβλιοθήκη του iTunes και βρείτε το τραγούδι, τα τραγούδια ή το άλμπουμ που θέλετε να διαγράψετε (τα βήματα ποικίλλουν ελαφρώς ανάλογα με τον τρόπο προβολής του iTunes, αλλά οι βασικές ιδέες είναι οι ίδιες σε όλες τις προβολές) .

Όταν έχετε επιλέξει τα στοιχεία για να διαγράψετε ή να κάνετε κλικ στο εικονίδιο ... , μπορείτε να κάνετε ένα από τα τέσσερα πράγματα:

  1. Χτυπήστε το πλήκτρο Delete στο πληκτρολόγιο
  2. Μεταβείτε στο μενού Επεξεργασία και επιλέξτε Διαγραφή .
  3. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Διαγραφή
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ... δίπλα στο στοιχείο (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή .

Μέχρι στιγμής, τόσο καλό, έτσι; Λοιπόν, εδώ τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Συνεχίστε στην επόμενη ενότητα για μια εις βάθος εξήγηση για το τι μπορεί να συμβεί σε αρχεία μουσικής σε αυτό το σημείο.

Επιλέξτε μεταξύ των επιλογών για διαγραφή τραγουδιών

Εδώ είναι όπου τα πράγματα μπορούν να πάρουν λίγο δύσκολο. Όταν πατήσετε το πλήκτρο διαγραφής, το iTunes ανοίγει ένα παράθυρο που σας επιτρέπει να αποφασίσετε τι να κάνετε με το αρχείο: θα διαγραφεί για καλό ή μόλις αφαιρεθεί από το iTunes;

Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν:

Κάνε την επιλογή σου. Εάν επιλέξετε μια επιλογή που διαγράφει ένα αρχείο, ίσως χρειαστεί να αδειάσετε τον κάδο απορριμμάτων ή τον κάδο ανακύκλωσης, για να ελευθερώσετε χώρο στο σκληρό σας δίσκο.

Διαγραφή τραγουδιών από τις λίστες αναπαραγωγής iTunes

Αν βλέπετε μια λίστα αναπαραγωγής και θέλετε να διαγράψετε ένα τραγούδι μέσα από τη λίστα αναπαραγωγής, η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική. Αν ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράψατε ήδη όταν βρίσκεστε σε μια λίστα αναπαραγωγής, το τραγούδι διαγράφεται απλώς από τη λίστα αναπαραγωγής και όχι από τον υπολογιστή σας.

Αν κοιτάζετε μια λίστα αναπαραγωγής και αποφασίζετε ότι θέλετε να διαγράψετε οριστικά ένα τραγούδι, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Επιλέξτε το τραγούδι ή τα τραγούδια που θέλετε να διαγράψετε
  2. Κρατήστε πατημένο το Option + Command + Delete (σε Mac) ή Option + Control + Delete (σε υπολογιστή)
  3. Παίρνετε ένα ελαφρώς διαφορετικό αναδυόμενο παράθυρο σε αυτή την περίπτωση. Μπορείτε να επιλέξετε Ακύρωση ή Διαγραφή τραγουδιού . Διαγραφή τραγουδιού, σε αυτήν την περίπτωση, καταργεί το τραγούδι τόσο από τη βιβλιοθήκη του iTunes όσο και από κάθε συμβατή συσκευή που διαθέτει, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι κάνετε.

Τι συμβαίνει με το iPhone σας όταν διαγράφετε τραγούδια

Από αυτό το σημείο, είναι αρκετά σαφές τι συμβαίνει με τα τραγούδια στο iTunes όταν τα διαγράφετε: μπορείτε να τα καταργήσετε εντελώς ή να διαγράψετε το αρχείο διατηρώντας το τραγούδι για streaming ή μεταγενέστερα redownloads. Η κατάσταση είναι παρόμοια με το iPhone ή άλλες συσκευές της Apple, αλλά είναι σημαντικό να το καταλάβετε.