Εγκατάσταση κάρτας Adapater PCI

01 από 08

Intro και Power Down

Απενεργοποιήστε όλη την τροφοδοσία στον υπολογιστή. © Μαρκ Κιμίν
Δυσκολία: Απλή
Χρόνος που απαιτείται: 5 λεπτά
Απαιτούμενα εργαλεία: Κατσαβίδι Philips

Αυτός ο οδηγός αναπτύχθηκε για να καθοδηγήσει τους χρήστες στη σωστή μέθοδο για την εγκατάσταση μιας κάρτας προσαρμογέα PCI σε ένα επιτραπέζιο σύστημα υπολογιστή. Πρόκειται για έναν οδηγό οδηγιών βήμα προς βήμα με φωτογραφίες που περιγράφουν λεπτομερώς τα μεμονωμένα βήματα. Δεδομένου ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προσαρμογέων PCI που μπορούν να εγκατασταθούν μέσα σε ένα σύστημα υπολογιστή, θα δείξει μόνο τη φυσική εγκατάσταση της κάρτας. Η περιφερειακή σύνδεση είτε μέσω εσωτερικών είτε εξωτερικών συνδέσεων πρέπει να γίνεται με παραπομπή στις οδηγίες εγκατάστασης που συνοδεύουν την κάρτα προσαρμογέα.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία στο εσωτερικό ενός υπολογιστή, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ενέργεια. Τερματίστε τον υπολογιστή από το λειτουργικό σύστημα. Μόλις ο υπολογιστής κλείσει με ασφάλεια, γυρίστε τον διακόπτη στο πίσω μέρος της τροφοδοσίας και αφαιρέστε το καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος.

02 από 08

Άνοιγμα του υπολογιστή

Ανοίξτε την θήκη. © Μαρκ Κιμίν

Η μέθοδος για το άνοιγμα της θήκης του υπολογιστή θα ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του. Οι περισσότερες νέες περιπτώσεις θα χρησιμοποιούν είτε ένα πλευρικό πάνελ είτε μία πόρτα, ενώ σε παλαιότερη απαιτείται να αφαιρεθεί ολόκληρο το κάλυμμα. Αφαιρέστε τις βίδες που στερεώνουν το κάλυμμα στη θήκη και τις βάζετε στην άκρη σε ασφαλές μέρος.

03 του 08

Αφαιρέστε το κάλυμμα υποδοχής κάρτας PC

Αφαιρέστε το κάλυμμα υποδοχής υπολογιστή. © Μαρκ Κιμίν

Καθορίστε ποια υποδοχή στο εσωτερικό του υπολογιστή θα εγκατασταθεί η κάρτα PCI. Βάσει αυτής της υποδοχής, αφαιρέστε το κάλυμμα υποδοχής από την θήκη. Οι περισσότερες περιπτώσεις θα έχουν ένα εσωτερικό κάλυμμα υποδοχής που πρέπει να ξεβιδωθεί από την θήκη. Ορισμένες νέες περιπτώσεις χρησιμοποιούν καλύμματα που απλά μπαίνουν στην υποδοχή.

04 του 08

Τοποθετήστε την κάρτα PCI

Τοποθετήστε την κάρτα PCI. © Μαρκ Κιμίν

Τοποθετήστε την κάρτα PCI στην υποδοχή απευθείας επάνω από τη θύρα και πιέστε ελαφρά προς τα κάτω και στις δύο πλευρές της κάρτας μέχρι να ολισθήσει στην υποδοχή PCI.

05 του 08

Συνδέστε την κάρτα PCI στην θήκη

Συνδεθείτε με την κάρτα PCI. © Μαρκ Κιμίν

Στερεώστε την κάρτα PCI στην θήκη του υπολογιστή με μια βίδα στο κάλυμμα υποδοχής. Ορισμένες νέες περιπτώσεις ενδέχεται να χρησιμοποιούν έναν σύνδεσμο χωρίς εργαλεία που ασφαλίζει στη θέση του πάνω από το κάλυμμα της κάρτας για να συγκρατήσει την κάρτα στη θέση της.

06 του 08

Συνδέστε οποιαδήποτε καλώδια

Συνδέστε τυχόν καλώδια στην κάρτα PCI. © Μαρκ Κιμίν

Οι περισσότερες κάρτες PCI εγκαθίστανται στον υπολογιστή για να συνδέσουν κάποιο περιφερειακό με το σύστημα υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι ένα ή περισσότερα καλώδια θα πρέπει να συνδεθούν μεταξύ της κάρτας PCI και του περιφερειακού. Συνδέστε τυχόν εσωτερικά ή εξωτερικά καλώδια σε αυτό το σημείο.

07 του 08

Κλείστε την θήκη του υπολογιστή

Στερεώστε το κάλυμμα του υπολογιστή στην θήκη. © Μαρκ Κιμίν

Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνονται όλες οι εσωτερικές εργασίες εγκατάστασης και η θήκη του υπολογιστή μπορεί να κλείσει. Επιστρέψτε το πλαίσιο ή το κάλυμμα στη θήκη και στερεώστε το με τις βίδες που προηγουμένως έχετε αφαιρέσει.

08 από 08

Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή

Συνδέστε την τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος. © Μαρκ Κιμίν

Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος πίσω στον υπολογιστή και γυρίστε το διακόπτη στην πίσω πλευρά στη θέση ON. Σε αυτό το σημείο, η κάρτα είναι φυσικά εγκατεστημένη στο σύστημα υπολογιστή. Είναι ακόμα απαραίτητο να ενεργοποιείται το σύστημα και να ανιχνεύεται το υλικό. Μόλις το σύστημα εντοπίσει το υλικό, θα πρέπει να ζητήσει τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης λογισμικού για τη σωστή λειτουργία του. Ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που συνοδεύει την κάρτα προσαρμογέα για τη σωστή διαδικασία εγκατάστασης λογισμικού.