Πώς να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στα Windows Vista SP2

Το Windows Vista Service Pack 2 προσθέτει κάποιες βασικές αναβαθμίσεις για τον υπολογιστή σας.

Το Windows Vista Service Pack 2 (SP2) παρέχει υποστήριξη για περισσότερους τύπους υλικού και περιλαμβάνει όλες τις ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν μετά το Service Pack 1 (SP1) που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2008.

Σημειώστε ότι πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε SP1, πριν να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το SP2.

Αν όμως βρίσκεστε ήδη στο Service Pack 1, ακολουθήστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για την εγκατάσταση του SP2. Παρακάτω θα βρείτε συνδέσμους σε διάφορα μαθήματα που σας δίνουν σημαντικές πληροφορίες ή οδηγίες βήμα προς βήμα για τη λήψη του SP2.

1. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή σας πριν εγκαταστήσετε το Vista SP2

Πριν ενημερώσετε το SP2, στην πραγματικότητα πριν κάνετε οποιαδήποτε σημαντική ενημέρωση οποιουδήποτε είδους, είναι πάντα καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων σας. Έχοντας ένα πλήρες (και τρέχον) αντίγραφο ασφαλείας του υπολογιστή σας είναι πάντα μια καλή ιδέα. Μπορεί να σας εξοικονομήσει ώρες απογοήτευσης εάν κάτι πάει στραβά. Για να μην αναφέρουμε ότι θα σας εξοικονομήσει από την καταστροφή της απώλειας όλων των αρχείων σας, αν το χειρότερο συμβεί. Εάν δεν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας, θα πρέπει πιθανώς να περιμένετε μέχρι να έχετε το χρόνο να το κάνετε πριν εγκαταστήσετε το Vista SP2.

Τούτου λεχθέντος, εάν προχωρήσετε με την αναβάθμιση ούτως ή άλλως, θυμηθείτε ακριβώς την προειδοποίηση που θέσαμε εδώ. Εάν αναβαθμίσετε το μηχάνημά σας και βρείτε μια δέσμη αρχείων που λείπουν, μην πείτε ότι δεν σας το είπαμε έτσι.

2. Μάθετε τι πρέπει να ξέρετε για το SP2

Το Windows Vista SP2 είναι διαθέσιμο για λήψη και εγκατάσταση για εκδόσεις 32 bit και 64 bit . Έχουμε μια πλήρη περιγραφή όλων των βασικών πραγμάτων που πρέπει να γνωρίζουμε για το Service Pack 2 (σύνδεσμος παραπάνω). Αλλά τα βασικά είναι ότι εισάγει αρκετές βασικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης υποστήριξης για ασύρματες συσκευές Bluetooth, καθώς και βελτιώσεις στην απόδοση Wi-Fi. Περιλαμβάνεται επίσης η εγγενής υποστήριξη Blu-ray καθώς και οι βελτιωμένες δυνατότητες τοπικής αναζήτησης.

Το Service Pack 2 δεν περιλαμβάνει αναβάθμιση για τον Internet Explorer. Εάν θέλετε την πιο πρόσφατη και τη μεγαλύτερη έκδοση του Internet Explorer για Windows Vista, κάντε λήψη του Internet Explorer 9 απευθείας από τη Microsoft. Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι η τελική έκδοση του Internet Explorer για τα Windows Vista. Αν θέλετε πιο σύγχρονη έκδοση του Internet Explorer - ή για να δοκιμάσετε το Microsoft Edge των Windows 10 - πρέπει να εκτελείτε μια νεότερη έκδοση των Windows.

3. Καθορίστε ποιο Vista Service Pack έχετε στον υπολογιστή σας

Προτού μπορέσετε να αναβαθμίσετε τα Windows Vista, πρέπει να ξέρετε ποια έκδοση των Vista και Service Packs έχετε. Ακολουθήστε τον παραπάνω σύνδεσμο για οδηγίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό.

4. Κάντε λήψη του Service Pack απευθείας στον υπολογιστή σας

Τώρα, κατεβάστε τη σωστή έκδοση του Vista SP2 απευθείας στον υπολογιστή σας πριν την εγκαταστήσετε. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόματες ή μη αυτόματες ενημερώσεις για να το κάνετε αυτό, ο καλύτερος τρόπος κατά τη γνώμη μου είναι να έχετε το πλήρες αρχείο αναβάθμισης στον υπολογιστή σας πριν την εγκαταστήσετε.

5. Εγκαταστήστε την αναβάθμιση Vista SP2

Η πραγματική διαδικασία εγκατάστασης της αναβάθμισης Vista SP2 είναι εύκολη. Πρώτα, εκτελέστε όλους τους ελέγχους πριν την εγκατάσταση - αυτό εξασφαλίζει ότι θα έχετε μια μεγάλη εμπειρία εγκατάστασης. Στη συνέχεια, εκτελέστε την εγκατάσταση, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις προτροπές. Υπάρχει πολλή πρόκληση για το μεγάλο γεγονός, αλλά η πραγματική διαδικασία πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο.

Πώς να απεγκαταστήσετε την αναβάθμιση Vista SP2

Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να απεγκαταστήσετε το Vista SP2 από τον υπολογιστή σας για να το επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάστασή του, εκτελέστε τη διαδικασία στον παραπάνω σύνδεσμο.

Αυτό είναι όλο που υπάρχει η αναβάθμιση του υπολογιστή σας Vista στο SP2. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο τμήμα για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να αναβαθμίσετε το SP2 με λίγο ταλαιπωρία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, υπάρχουν πολλά μέρη για τα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για υποστήριξη στο διαδίκτυο, όπως τα φόρουμ βοήθειας της Microsoft καθώς και οι σελίδες υποστήριξης της εταιρείας.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.