Ποιο Service Pack των Windows ή Σημαντική Ενημέρωση Έχω Εγκαταστήσει;

Βήματα για να δείτε την έκδοση του Service Pack ή μεγάλη ενημέρωση εγκατεστημένη στα Windows

Η γνώση του Service Pack ή της σημαντικής ενημέρωσης της έκδοσης των Windows που εκτελείτε είναι σημαντική, επειδή πρέπει να γνωρίζετε ότι έχετε εγκαταστήσει τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες ενημερώσεις και δυνατότητες ασφαλείας.

Τα Service Pack και άλλες ενημερώσεις βελτιώνουν τη σταθερότητα, και μερικές φορές τη λειτουργικότητα, των Windows. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, διασφαλίζει ότι τα Windows και το λογισμικό που εκτελείτε στα Windows, δουλεύουν στο έπακρο.

Μπορείτε να δείτε ποιο service pack ή σημαντική ενημέρωση έχετε εγκαταστήσει στις περισσότερες εκδόσεις των Windows μέσω του Πίνακα Ελέγχου . Ωστόσο, ο συγκεκριμένος τρόπος πρόσβασης στην περιοχή του Πίνακα Ελέγχου όπου μπορείτε να προβάλετε αυτές τις πληροφορίες εξαρτάται από το λειτουργικό σας σύστημα .

Εάν δεν είστε σίγουροι σε ποια έκδοση των Windows χρησιμοποιείτε, ανατρέξτε στην ενότητα Τι έκδοση των Windows έχω; ώστε να γνωρίζετε ποια σειρά βημάτων πρέπει να ακολουθήσετε μαζί με τα παρακάτω.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 ή Windows 8 , θα παρατηρήσετε ότι δεν έχετε εγκαταστήσει ένα service pack. Αυτό συμβαίνει επειδή με αυτές τις εκδόσεις των Windows, η Microsoft απελευθερώνει ενημερώσεις συνεχώς σε μικρότερα κομμάτια αντί για σπάνιες και σε μεγάλες συσκευασίες όπως συμβαίνει με τις άλλες εκδόσεις των Windows.

Συμβουλή: Μπορείτε πάντα να εγκαταστήσετε αυτόματα το πιο πρόσφατο service pack των Windows ή να ενημερώσετε αυτόματα μέσω του Windows Update . Εναλλακτικά, εάν χρειάζεστε ένα service pack για τα Windows 7 ή παλαιότερες εκδόσεις των Windows, μπορείτε να το κάνετε με το χέρι μέσω των συνδέσμων που ενημερώνουμε εδώ: Τελευταία πακέτα ενημερωμένων εκδόσεων των Microsoft Windows .

Τι είναι η κύρια ενημερωμένη έκδοση των Windows 10;

Μπορείτε να βρείτε τις βασικές πληροφορίες των Windows 10 στην ενότητα Σύστημα του Πίνακα Ελέγχου, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός έκδοσης των Windows 10 (όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα) βρίσκεται στις Ρυθμίσεις:

Συμβουλή: Ένας πολύ πιο γρήγορος τρόπος να παραλείψετε αυτά τα πρώτα τρία βήματα για να βρείτε τον αριθμό της έκδοσης των Windows 10 είναι μέσω της εντολής winver , την οποία μπορείτε να καλέσετε στο παράθυρο διαλόγου Command Prompt ή Run.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στα Windows 10 με τον συνδυασμό πλήκτρων Windows + I πληκτρολογίου . Σημειώστε ότι αυτό είναι ένα κεφαλαίο "i" και όχι ένα "L."
  2. Όταν ανοίξει η οθόνη Ρυθμίσεις των Windows , επιλέξτε Σύστημα .
  3. Από το αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ ή πιέστε Σχετικά στο κάτω μέρος.
  4. Η κύρια ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 που έχετε εγκαταστήσει εμφανίζεται στη γραμμή έκδοσης .
  5. Η τελευταία σημαντική ενημέρωση στα Windows 10 είναι τα Windows 10 έκδοση 1709.
    1. Οι ενημερώσεις των Windows 10 μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτόματα μέσω του Windows Update .

Τι είναι η Σημαντική Ενημέρωση των Windows 8 που έχει εγκατασταθεί;

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου . Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 8 είναι να το επιλέξετε μέσω του μενού Power User Menu ( Windows Key + X ).
  2. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Σύστημα και ασφάλεια .
    1. Σημείωση: Δεν θα δείτε αυτήν την επιλογή εάν βλέπετε τον Πίνακα Ελέγχου στα μεγάλα εικονίδια ή στα μικρά εικονίδια . Αντ 'αυτού, επιλέξτε Σύστημα και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4.
  3. Κάντε κλικ / πατήστε Σύστημα .
  4. Στο επάνω μέρος του παραθύρου Συστήματος , στην ενότητα έκδοση των Windows , βρίσκεται η κύρια έκδοση ενημερωμένης έκδοσης των Windows 8.
  5. Η τελευταία σημαντική ενημέρωση για τα Windows 8 είναι η ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1.
    1. Εάν εξακολουθείτε να εκτελείτε Windows 8 ή Windows 8.1 , συνιστάται να ενημερώσετε την τελευταία έκδοση των Windows 8 μέσω του Windows Update . Εάν δεν θέλετε να εγκατασταθεί αυτόματα η πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 8, μπορείτε να κάνετε λήψη της ενημερωμένης έκδοσης των Windows 8.1 εδώ .
    2. Εάν εκτελείτε την ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1, οι επόμενες ενημερωμένες εκδόσεις και νέες δυνατότητες, αν υπάρχουν, κυκλοφορούν στην Patch Tuesday .

Τι είναι το εγκατεστημένο Service Pack των Windows 7;

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου . Ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό στα Windows 7 είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια στον Πίνακα Ελέγχου .
    1. Συμβουλή: Σε βιασύνη; Πληκτρολογήστε σύστημα στο πλαίσιο αναζήτησης, αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη . Επιλέξτε Σύστημα από τον Πίνακα Ελέγχου από τη λίστα αποτελεσμάτων και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4 .
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Σύστημα και ασφάλεια .
    1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε την προβολή Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια του Πίνακα Ελέγχου, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά ανοίξτε το εικονίδιο του συστήματος και προχωρήστε στο Βήμα 4 .
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο System (Σύστημα) .
  4. Στην περιοχή έκδοσης των Windows του παραθύρου Σύστημα θα βρείτε τις πληροφορίες έκδοσης των Windows 7, τις πληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτων της Microsoft, καθώς και το επίπεδο του service pack.
    1. Ρίξτε μια ματιά στο στιγμιότυπο οθόνης αυτής της σελίδας για μια ιδέα για το τι πρέπει να δείτε.
    2. Σημείωση: Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει κανένα service pack (όπως στο παράδειγμα μου), δεν θα δείτε "Service Pack 0" ή "Service Pack None" - απλά δεν θα δείτε τίποτα.
  5. Το τελευταίο Service Pack των Windows 7 είναι Service Pack 1 (SP1).
    1. Εάν διαπιστώσετε ότι το Windows 7 SP1 δεν είναι εγκατεστημένο, συνιστούμε να το κάνετε αυτό το συντομότερο δυνατόν, μέσω του Windows Update ή χειροκίνητα μέσω της σωστής λήψης εδώ .
    2. Σημείωση: Τα Service Pack των Windows 7 είναι σωρευτικά. Με άλλα λόγια, πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο το τελευταίο Service Pack των Windows 7, επειδή περιέχει τις ενημερώσεις κώδικα και άλλες ενημερώσεις για όλα τα προηγούμενα service packs. Για παράδειγμα, εάν το τελευταίο Service Pack των Windows 7 είναι SP3 αλλά δεν έχετε εγκαταστήσει, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το SP1, τότε το SP2 και το SP3 - το SP3 είναι εντάξει.

Τι είναι το εγκατεστημένο Service Pack των Windows Vista;

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια στον Πίνακα Ελέγχου
    1. Συμβουλή: Περάστε τα επόμενα βήματα πληκτρολογώντας το σύστημα στο πλαίσιο αναζήτησης, αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη . Στη συνέχεια, επιλέξτε Σύστημα από τη λίστα των αποτελεσμάτων και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4 .
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Σύστημα και συντήρηση .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου, δεν θα δείτε τη σύνδεση Συστήματος και Συντήρησης . Αντ 'αυτού, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του συστήματος και προχωρήστε στο Βήμα 4 .
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο System (Σύστημα) .
  4. Στην περιοχή Έκδοση των Windows του Βασικές πληροφορίες προβολής για το παράθυρο του υπολογιστή σας, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την έκδοση των Windows Vista, ακολουθούμενη από το εγκατεστημένο service pack. Δείτε το στιγμιότυπο οθόνης σε αυτή τη σελίδα για μια ιδέα για αυτό που ψάχνετε.
    1. Σημείωση: Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο το Service Pack των Windows Vista, τότε δεν θα δείτε τίποτα. Δυστυχώς, τα Windows Vista δεν το σημειώνουν συγκεκριμένα όταν δεν έχετε εγκαταστήσει το Service Pack.
  5. Το τελευταίο Service Pack των Windows Vista είναι το Service Pack 2 (SP2).
    1. Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο το Windows Vista SP2 ή δεν έχετε εγκαταστήσει καθόλου Service Pack, πρέπει να το κάνετε το συντομότερο δυνατόν.
    2. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Windows Vista SP2 αυτόματα από το Windows Update ή μη αυτόματα κάνοντας λήψη μέσω του σωστού συνδέσμου εδώ .

Τι είναι το Windows Service Pack που έχει εγκατασταθεί;

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου μέσω του Start (Έναρξη )
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιδόσεις και συντήρηση .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του συστήματος και προχωρήστε στο Βήμα 4 .
  3. Στο παράθυρο " Απόδοση και συντήρηση" , κάντε κλικ στο εικονίδιο του Πίνακα ελέγχου συστήματος στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  4. Όταν ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες συστήματος , θα πρέπει να γίνει προεπιλογή στην καρτέλα Γενικά . Εάν όχι, επιλέξτε το με το χέρι.
  5. Στην περιοχή Σύστημα: στην καρτέλα Γενικά θα βρείτε την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και το επίπεδο του service pack. Δείτε την προβολή της οθόνης σε αυτή τη σελίδα για μια ιδέα για αυτό που ψάχνετε.
    1. Σημείωση: Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει κανένα Service Pack, δεν θα δείτε "Service Pack 0" ή "Service Pack None" - δεν θα υπάρχει καμία αναφορά σε ένα Service Pack καθόλου.
  6. Το τελευταίο Service Pack των Windows XP είναι το Service Pack 3 (SP3).
    1. Εάν έχετε εγκατεστημένο μόνο το SP1 ή το SP2, συνιστούμε να εγκαταστήσετε το Windows XP SP3 αμέσως, είτε μέσω του Windows Update είτε χειροκίνητα μέσω του σωστού συνδέσμου εδώ .
    2. Σημαντικό: Εάν έχετε μόνο Windows XP SP1 ή εάν δεν έχετε εγκατεστημένο κανένα service pack των Windows XP, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το Windows XP SP1a πριν εγκαταστήσετε το Windows XP SP3.