Τρόπος εκτέλεσης επιδιόρθωσης εκκίνησης στα Windows Vista

Πώς να διορθώσετε τα ζητήματα των Windows Vista με την επιδιόρθωση εκκίνησης

Το εργαλείο επιδιόρθωσης εκκίνησης στα Windows Vista αντικαθιστά σημαντικά αρχεία λειτουργικού συστήματος που ενδέχεται να λείπουν ή να έχουν καταστραφεί. Η Επισκευή εκκίνησης (Startup Repair) είναι ένα εύκολο εργαλείο διάγνωσης και επισκευής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν τα Windows Vista δεν ξεκινούν σωστά.

01 από 09

Εκκίνηση από το DVD των Windows Vista

Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista - Βήμα 1.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επιδιόρθωσης εκκίνησης των Windows Vista, θα χρειαστεί να εκκινήσετε από το DVD των Windows Vista .

  1. Παρακολουθήστε για α Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από μήνυμα CD ή DVD παρόμοιο με αυτό που εμφανίζεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης.
  2. Πατήστε ένα πλήκτρο για να αναγκάσετε τον υπολογιστή να εκκινηθεί από το DVD των Windows Vista. Εάν δεν πατήσετε κάποιο πλήκτρο, ο υπολογιστής σας θα προσπαθήσει να εκκινήσει το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στον σκληρό σας δίσκο . Εάν συμβεί αυτό, απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε να εκκινήσετε ξανά το DVD των Windows Vista.

Σημείωση: Δεν χρησιμοποιείτε τα Windows Vista; Κάθε σύγχρονο λειτουργικό σύστημα Windows έχει μια παρόμοια διαδικασία επιδιόρθωσης αρχείων λειτουργικού συστήματος .

02 του 09

Περιμένετε να φορτωθούν τα αρχεία των Windows Vista

Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista - Βήμα 2.

Δεν απαιτείται εδώ παρέμβαση του χρήστη. Απλώς περιμένετε για τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows Vista για να φορτώσετε τα αρχεία σε προετοιμασία για οποιαδήποτε εργασία μπορεί να θέλετε να ολοκληρώσετε. Στην περίπτωσή μας είναι μια Επισκευή εκκίνησης, αλλά υπάρχουν πολλές εργασίες που θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν με το DVD των Windows Vista.

Σημείωση: Δεν γίνονται αλλαγές στον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος.

03 του 09

Επιλέξτε Γλώσσα εγκατάστασης των Windows Vista και άλλες ρυθμίσεις

Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista - Βήμα 3.

Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να εγκαταστήσετε , τη μορφή ώρας και νομίσματος και τη μέθοδο πληκτρολογίου ή εισαγωγής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στα Windows Vista.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

04 του 09

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επισκευή του υπολογιστή σας

Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista - Βήμα 4.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επισκευή του υπολογιστή σας στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου Εγκατάσταση των Windows .

Αυτός ο σύνδεσμος θα ξεκινήσει τις επιλογές αποκατάστασης συστήματος των Windows Vista.

Σημείωση: Μην κάνετε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα . Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει τα Windows Vista, αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται για την εκτέλεση μιας Καθαρής Εγκατάστασης των Windows Vista ή μιας Παράλληλης Εγκατάστασης των Windows Vista.

05 του 09

Περιμένετε για επιλογές αποκατάστασης συστήματος για να εντοπίσετε τα Windows Vista στον υπολογιστή σας

Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista - Βήμα 5.

Οι δυνατότητες αποκατάστασης συστήματος θα πραγματοποιήσουν αναζήτηση στις μονάδες σκληρού δίσκου για οποιαδήποτε εγκατάσταση των Windows Vista.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ παρά να περιμένετε. Αυτή η αναζήτηση εγκατάστασης των Windows δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά το πολύ.

06 του 09

Επιλέξτε την εγκατάσταση των Windows Vista

Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista - Βήμα 6.

Επιλέξτε την εγκατάσταση των Windows Vista στην οποία θέλετε να εκτελέσετε την Επισκευή εκκίνησης.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

Σημείωση: Μην ανησυχείτε εάν το γράμμα μονάδας δίσκου στη στήλη Θέση δεν ταιριάζει με το γράμμα μονάδας δίσκου που γνωρίζετε ότι τα Windows Vista είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Τα γράμματα μονάδας δίσκου είναι κάπως δυναμικά, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε διαγνωστικά εργαλεία όπως τις Επιλογές αποκατάστασης συστήματος.

07 του 09

Περιμένετε ενώ η επισκευή εκκίνησης αναζητά για προβλήματα με τα αρχεία των Windows Vista

Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista - Βήμα 7.

Το εργαλείο επιδιόρθωσης εκκίνησης θα αναζητήσει τώρα προβλήματα με σημαντικά αρχεία των Windows Vista.

Εάν η Επισκευή εκκίνησης εντοπίσει κάποιο πρόβλημα με ένα σημαντικό αρχείο λειτουργικού συστήματος, το εργαλείο μπορεί να προτείνει μια λύση κάποιου είδους που πρέπει να επιβεβαιώσετε ή να λύσετε αυτόματα το πρόβλημα.

Ό, τι συμβαίνει, ακολουθήστε τις οδηγίες όπως είναι απαραίτητο και αποδεχτείτε τις αλλαγές που προτείνονται από την Επισκευή εκκίνησης.

08 από 09

Περιμένετε ενώ η επισκευή εκκίνησης προσπαθεί να επιδιορθώσει τα αρχεία των Windows Vista

Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista - Βήμα 8.

Η Επισκευή Εκκίνησης (Startup Repair) θα προσπαθήσει τώρα να επιδιορθώσει τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στα αρχεία των Windows Vista. Δεν απαιτείται παρέμβαση χρήστη κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος.

Σημαντικό: Ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην επανεκκινήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επιδιόρθωσης. Μην εκκινήσετε από το DVD των Windows Vista σε οποιαδήποτε επανεκκίνηση. Αν το κάνετε, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε αμέσως, έτσι ώστε η διαδικασία επισκευής εκκίνησης να μπορεί να συνεχιστεί κανονικά.

Σημείωση: Εάν η Επισκευή εκκίνησης δεν βρήκε κανένα πρόβλημα με τα Windows Vista, δεν θα δείτε αυτήν την οθόνη.

09 του 09

Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να κάνετε επανεκκίνηση στα Windows Vista

Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista - Βήμα 9.

Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος μόλις δείτε την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να ολοκληρώσετε το παράθυρο επισκευών για να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και να ξεκινήσετε κανονικά τα Windows Vista.

Σημαντικό: Είναι πιθανό ότι η Επισκευή εκκίνησης δεν διορθώνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Εάν το εργαλείο επιδιόρθωσης εκκίνησης το καθορίζει αυτόματα, ενδέχεται να εκτελεστεί ξανά αυτόματα αφού ξεκινήσει ο υπολογιστής σας. Εάν δεν εκτελείται αυτόματα, αλλά εξακολουθείτε να βλέπετε προβλήματα με τα Windows Vista, επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε ξανά μη αυτόματα την επανεκκίνηση.

Εάν γίνει εμφανές ότι η Επισκευή εκκίνησης δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των Windows Vista, έχετε κάποιες πρόσθετες επιλογές ανάκτησης, συμπεριλαμβανομένης της Επαναφοράς Συστήματος .

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε μια παράλληλη εγκατάσταση των Windows Vista ή μια καθαρή εγκατάσταση των Windows Vista .

Ωστόσο, αν έχετε δοκιμάσει μια Επισκευή εκκίνησης των Windows Vista ως μέρος ενός άλλου οδηγού αντιμετώπισης προβλημάτων, πιθανότατα θα εξυπηρετηθείτε καλύτερα εάν συνεχίσετε τις συγκεκριμένες συμβουλές που παρέχει ο οδηγός ως το επόμενο βήμα σας.