Πώς να Shoot Photos σε ισχυρό άνεμο

Εάν είστε φωτογράφος, ο άνεμος δεν είναι ο φίλος σας. Οι συνθήκες ανέμου μπορούν να προκαλέσουν το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής και τις θολές φωτογραφίες . μπορεί να προκαλέσει τα φύλλα, τα μαλλιά και άλλα αντικείμενα να κινηθούν πάρα πολύ, καταστρέφοντας τη φωτογραφία. και μπορεί να οδηγήσει στην εμφύσηση βρωμιάς ή άμμου που καταστρέφουν τον εξοπλισμό.

Υπάρχουν τρόποι να απαγορεύσετε τον άνεμο και να διασφαλίσετε ότι δεν θα βλάψει την ημέρα της φωτογραφίας σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για την καταπολέμηση της λήψης φωτογραφιών σε ισχυρό άνεμο.

Γρήγορη ταχύτητα κλείστρου

Εάν το θέμα σας είναι αυτό που θα παραμεριστεί ελαφρώς σε συνθήκες ανέμου, θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, η οποία θα σας επιτρέψει να σταματήσετε τη δράση. Με μικρότερη ταχύτητα κλείστρου, μπορεί να παρατηρήσετε μια ελαφρά θόλωση στο θέμα λόγω του ανέμου. Ανάλογα με τη φωτογραφική μηχανή σας, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "προτεραιότητα λήψης", η οποία θα σας επιτρέψει να ορίσετε μια γρήγορη ταχύτητα κλείστρου. Στη συνέχεια, η κάμερα θα προσαρμόσει τις άλλες ρυθμίσεις ώστε να ταιριάζει.

Δοκιμάστε τη λειτουργία έκρηξης

Αν πραγματοποιείτε λήψη ενός θέματος που αμαυρώνει στον άνεμο, δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε λήψη σε κατάσταση έκρηξης . Εάν φωτογραφίζετε πέντε ή περισσότερες φωτογραφίες σε μια έκρηξη, πιθανότατα είναι καλύτερα να έχετε ένα ή δύο από αυτά, όπου το θέμα θα είναι έντονο.

Χρησιμοποιήστε σταθεροποίηση εικόνας

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολία στη διατήρηση του ανέμου, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις σταθεροποίησης εικόνας της κάμερας, οι οποίες θα επιτρέψουν στην κάμερα να αντισταθμίσει οποιαδήποτε μικρή κίνηση στην κάμερα ενώ την κρατάτε και τη χρησιμοποιείτε. Επιπλέον, προσπαθήστε να στηρίξετε τον εαυτό σας όσο μπορείτε, ακουμπώντας σε έναν τοίχο ή ένα δέντρο και κρατάτε την κάμερα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σώμα σας.

Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο να κρατάτε το σώμα και τη φωτογραφική μηχανή σταθερά στον άνεμο, ρυθμίστε και χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο . Για να διατηρήσετε σταθερό το τρίποδο στον άνεμο, βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερά τοποθετημένο σε επίπεδο έδαφος. Αν είναι δυνατόν, ρυθμίστε το τρίποδο σε μια περιοχή που είναι κάπως θωρακισμένη από τον άνεμο.

Χρησιμοποιήστε την τσάντα σας

Όταν χρησιμοποιείτε τρίποδο κατά τη λήψη σε συνθήκες ανέμου, ίσως θέλετε να κρεμάσετε την τσάντα κάμερας - ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο - από το κέντρο του τρίποδου (τον κεντρικό άξονα) για να τον κρατήσετε σταθερό. Ορισμένα τρίποδα έχουν ακόμη ένα γάντζο για το σκοπό αυτό.

Παρακολουθήστε την κούνια

Προσέξτε, όμως. Εάν ο άνεμος είναι ιδιαίτερα έντονος, η ανάρτηση της τσάντας σας από το τρίποδο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα επειδή η τσάντα μπορεί να στρέψει βίαια και να καταρρεύσει στο τρίποδο, ενδεχομένως να σας αφήσει με μια κάμερα που έσπασε και θολή φωτογραφία ... ή, ακόμη χειρότερα, .

Ασπρίστε τη φωτογραφική μηχανή

Αν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το σώμα σας ή έναν τοίχο μεταξύ της κατεύθυνσης του ανέμου και της κάμερας. Τότε ελπίζετε ότι μπορείτε να προστατέψετε την κάμερα από οποιαδήποτε σκόνη ή άμμο που φυσάει γύρω. Για να εξασφαλίσετε πρόσθετη προστασία από την εμφύσηση σκόνης ή άμμου, κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή στην τσάντα φωτογραφικής μηχανής μέχρι λίγο πριν να είστε έτοιμοι για λήψη. Στη συνέχεια, επιστρέψτε την κάμερα στην τσάντα μόλις τελειώσετε.

Χρησιμοποιήστε τον άνεμο

Εάν πρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες με έντονο αέρα, επωφεληθείτε από τις συνθήκες δημιουργώντας εικόνες που δεν είναι πάντα διαθέσιμες σε μια ήρεμη καιρική ημέρα. Τραβήξτε μια φωτογραφία μιας σημαίας που είναι κτυπημένη κατευθείαν από τον άνεμο. Σκηνοθετήστε μια φωτογραφία που δείχνει ένα πρόσωπο που περπατά στον άνεμο, αγωνίζεται με μια ομπρέλα. Καταγράψτε μια φωτογραφία που δείχνει αντικείμενα που χρησιμοποιούν τον άνεμο, όπως ένας αετός ή ένας ανεμογεννήτρια (όπως φαίνεται παραπάνω). Ή ίσως μπορείτε να δημιουργήσετε μερικές δραματικές φωτογραφίες σε μια λίμνη, δείχνοντας whitecaps στο νερό.