Τι είναι ένα αρχείο AST;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AST

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AST είναι πιθανότατα ένα αρχείο προτύπου υπολογιστικού φύλλου ικανότητας που χρησιμοποιείται στο λογισμικό του Ability Office για τη δημιουργία πολλαπλών αρχείων Ability Spreadsheet (.AWS) με παρόμοια μορφή.

Το λογισμικό επεξεργαστή κειμένου WordPerfect χρησιμοποιεί επίσης τα αρχεία AST ως αρχεία προτύπων, αλλά αυτό το πρόγραμμα σχετίζεται συχνότερα με τα αρχεία προτύπων του WordPerfect (.WPT).

Μια άλλη χρήση για τα αρχεία AST ενδέχεται να είναι τα αρχεία πίνακα χρωμάτων Adobe Color Separations που χρησιμοποιούνται από μερικά προϊόντα της Adobe για την εξαγωγή δεδομένων στη μορφή PDF ή σε διαφορετικό πρόγραμμα. Φαίνεται να είναι μια παρωχημένη μορφή, αλλά μπορείτε να διαβάσετε λίγο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στην προδιαγραφή αρχείων Adobe Photoshop.

Το AST ονομάζεται επίσης Streaming Audio και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών GameCube και Wii της Nintendo. Αρχεία δεδομένων προσομοίωσης AstroGrav, αρχεία βοηθητικών προγραμμάτων ClarisWorks και πληκτρολόγιο Technics Sx KN 6000 Όλα τα αρχεία προσαρμοσμένης μνήμης είναι όλα τα φορμά που έχουν την επέκταση αρχείου .AST προσαρτημένη στα αρχεία τους.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AST

Το Ability Spreadsheet, ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων που εγκαθιστά ως τμήμα της σουίτας του Office Ability, είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία προτύπων στη μορφή AST. Αυτή η μορφή είναι κάπως σαν ένα αρχείο ZIP που περιέχει τα περιεχόμενα του αρχείου, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο αποσυμπίεσης όπως το δωρεάν εργαλείο 7-Zip για να ανοίξετε το αρχείο AST, αλλά αυτό θα σας αφήσει να δείτε τα διάφορα στοιχεία του αρχείου και δεν το χρησιμοποιείτε στην πραγματικότητα με το λογισμικό Ability Spreadsheet.

Η εφαρμογή WordPerfect Office Suite της Corel χρησιμοποιείται για να ανοίγει αρχεία προτύπου που έχουν δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο λογισμικό.

Τα αρχεία AST που χρησιμοποιούνται με προϊόντα της Adobe μπορούν να ανοίξουν σε Adobe Photoshop, Adobe Illustrator και Adobe Acrobat.

Δεν ξέρω τι λογισμικό, αν υπάρχει, μπορεί να ανοίξει αρχεία AST που είναι αρχεία ήχου που χρησιμοποιούνται με κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε ανοίγει το αρχείο σε VLC, το οποίο είναι ένα media player γνωστό ότι υποστηρίζει πολλές μορφές ήχου και βίντεο. Μια άλλη επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει είναι να χρησιμοποιήσετε το ast_multi, αλλά δεν έχω καμία πληροφορία για το πώς λειτουργεί αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών.

Το λογισμικό προσομοίωσης ηλιακού συστήματος AstroGrav ανοίγει αρχεία AST που είναι αρχεία δεδομένων προσομοίωσης.

Τα αρχεία του Βοηθού ClarisWorks είναι σαν τα αρχεία προτύπων που χρησιμοποιεί το λογισμικό σουίτας γραφείου της AppleWorks (αρχικά το όνομα ClarisWorks) για να βοηθήσει στην κατασκευή στοιχείων όπως ημερολόγια, παρουσιάσεις και επαγγελματικές κάρτες. Μπορείτε να ανοίξετε αυτά τα αρχεία AST με το λογισμικό AppleWorks της Apple, αλλά έχει διακοπεί από το 2007 και ενδέχεται να μην εκτελείται σε έκδοση Mac. Είναι πιθανό ότι το λογισμικό Apple Productivity Apps (iWork) μπορεί να ανοίξει αυτά τα είδη αρχείων AST, αλλά δεν είμαι θετικός.

Technics Sx KN 6000 Πληκτρολόγιο Όλα τα προσαρμοσμένα αρχεία μνήμης έχουν να κάνουν με το πληκτρολόγιο Sx KN 6000 piano. Το πληκτρολόγιο αναπτύχθηκε από την Technics, αλλά τώρα ανήκει στην Panasonic.

Σημείωση: Δύο άλλες μορφές αρχείων που χρησιμοποιούνται από το Photoshop περιλαμβάνουν τα ASE και ASL και τα MST και ASF είναι δύο μορφές εκτός Photoshop που μοιάζουν πολύ με AST, αλλά κανένας από αυτούς τους τύπους αρχείων δεν μπορεί να ανοίξει με τον ίδιο τρόπο όπως οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα αρχεία AST . Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας AST χρησιμοποιώντας αυτές τις προτάσεις, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των προγραμμάτων που υποστηρίζουν μορφές που χρησιμοποιούν την επέκταση AST, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα πρόγραμμα που έχετε εγκαταστήσει ανοίγοντας αρχεία AST δεν είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για βοήθεια σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AST

Το λογισμικό Ability Spreadsheet μπορεί να αποθηκεύσει ένα ανοιχτό αρχείο AST σε διάφορες μορφές όπως το δικό του σχήμα AWS, το XLSX , XLS και XLSM του Microsoft Excel, και άλλα όπως WK, DOC , TXT , PDF και CSV .

Το WordPerfect σίγουρα μπορεί να μετατρέψει και τα αρχεία AST, πιθανώς μέσω του μενού, όπως η επιλογή Αρχείο> Αποθήκευση ως .

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να μετατρέψουμε τα αρχεία πίνακα χρωμάτων Adobe Color σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Παρόλο που χρησιμοποιείται σε μερικά προϊόντα της Adobe, δεν βλέπω να είναι λειτουργικό σε οποιαδήποτε άλλη μορφή από αυτή που έχει.

Το λογισμικό AstroGrav μπορεί να δημιουργήσει μια ταινία μιας προσομοίωσης και να την αποθηκεύσει ως αρχείο βίντεο AVI ή MOV . Αυτό είναι δυνατό μέσω του μενού Εργαλεία> Δημιουργία ταινίας ....

Όσον αφορά τα αρχεία Streaming Audio και τα αρχεία του ClarisWorks Assistant, προτείνω να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω πληροφορίες για να ανοίξετε τα αρχεία (αν μπορείτε) και να δείτε εάν υπάρχει κάποιο μενού εξαγωγής ή αποθήκευσης ως οπουδήποτε. Αυτό είναι γενικά πώς αυτός ο τύπος του λογισμικού μετατρέπει τα αρχεία σε άλλες μορφές.

Είμαι βέβαιος ότι τα αρχεία AST που χρησιμοποιούνται με το πληκτρολόγιο Sx KN 6000 πρέπει να παραμείνουν σε αυτή τη μορφή αρχείου και έτσι δεν πρέπει να μετατραπούν.

Σημείωση: Οι πιο συνηθισμένες επεκτάσεις αρχείων μπορούν συνήθως να μετατραπούν πολύ πιο εύκολα με έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά δεν νομίζω ότι τα αρχεία AST σε οποιαδήποτε από αυτές τις μορφές υποστηρίζονται από αυτούς τους τύπους μετατροπέων αρχείων.