Τι είναι ένα αρχείο ARJ;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ARJ

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ARJ είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο ARJ. Όπως και οι περισσότεροι τύποι αρχείων αρχείων, χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και τη συμπίεση πολλών αρχείων και φακέλων σε ένα εύκολα διαχειρίσιμο αρχείο.

Τα αρχεία ARJ είναι χρήσιμα αν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας πολλών αρχείων ή μοιράζεστε πολλά στοιχεία με κάποιον. Αντί να χάσετε κομμάτι από όλα τα αρχεία και τους φακέλους ή να μοιραστείτε κάθε αρχείο συγκεκριμένα, μπορείτε να τα συσκευάσετε όλα σε ένα αρχείο ARJ για να αντιμετωπίσετε ολόκληρη τη συλλογή σαν να ήταν ένα μόνο αρχείο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ARJ

Τα αρχεία ARJ μπορούν να ανοίξουν με οποιοδήποτε δημοφιλές πρόγραμμα συμπίεσης / αποσυμπίεσης. Μου αρέσει το 7-Zip και το PeaZip, αλλά υπάρχουν αρκετά ελεύθερα εργαλεία zip / unzip για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου προγράμματος ARJ.

Εάν βρίσκεστε σε Mac, δοκιμάστε το The Unarchiver ή το Archiver Incredible Bee's Archiver.

Ανεξάρτητα από αυτό που επιλέγετε, οποιοσδήποτε από αυτούς τους τύπους προγραμμάτων θα αποσυμπιέσει (εξαγάγετε) τα περιεχόμενα ενός αρχείου ARJ και κάποιοι μπορεί επίσης να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν συμπιεσμένα αρχεία ARJ.

Η εφαρμογή RAR από το RARLAB είναι μια επιλογή για το άνοιγμα αρχείων ARJ σε μια συσκευή Android.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το Σημειωματάριο ή άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο ARJ. Πολλά αρχεία είναι μόνο αρχεία κειμένου που σημαίνουν ανεξάρτητα από την επέκταση αρχείου, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να είναι σε θέση να εμφανίσει σωστά τα περιεχόμενα του αρχείου. Αυτό δεν ισχύει για τα συμπιεσμένα αρχεία ARJ, αλλά το αρχείο ARJ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σε μια εντελώς διαφορετική, σκοτεινή μορφή που είναι πραγματικά απλά ένα έγγραφο κειμένου .

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ARJ αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ARJ, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ARJ

Εάν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο ARJ σε άλλη μορφή αρχειοθέτησης, ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να προχωρήσετε και να εξαγάγετε όλο το περιεχόμενο που διατηρείται στο αρχείο ARJ και στη συνέχεια να τα συμπιέσετε σε μια νέα μορφή χρησιμοποιώντας ένα συμπιεστή αρχείων από προαναφερθείσα λίστα.

Με άλλα λόγια, αντί να ψάχνετε για έναν μετατροπέα ARJ σε ZIP ή RAR (ή οποιαδήποτε μορφή θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο ARJ σε), θα ήταν ευκολότερο και ίσως πιο γρήγορο να ανοίξετε το αρχείο για να αποσυνδέσετε όλα τα δεδομένα του από το ARJ αρχείο. Στη συνέχεια, απλώς κάντε ξανά ένα αρχείο αλλά επιλέξτε τη μορφή που θέλετε, όπως ZIP, RAR, 7Z κ.λπ.

Υπάρχουν, ωστόσο, online μετατροπείς αρχείων ARJ, αλλά δεδομένου ότι σας κάνουν να ανεβάσετε πρώτα το αρχείο online, δεν είναι πολύ χρήσιμο εάν το αρχείο σας είναι πραγματικά μεγάλο. Εάν έχετε ένα μικρό, μπορείτε να δοκιμάσετε το FileZigZag . Μεταφορτώστε το αρχείο ARJ σε αυτόν τον ιστότοπο και θα έχετε τη δυνατότητα να το μετατρέψετε σε διάφορες άλλες μορφές αρχειοθέτησης όπως 7Z , BZ2 , GZ / TGZ , TAR , ZIP κ.λπ.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τον online μετατροπέα ARJ στο Convertio εάν το FileZigZag δεν κάνει ό, τι θέλετε.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αρχεία που δεν ανοίγουν με τους ανοιχτές ARJ παραπάνω δεν είναι πιθανότατα αρχεία ARJ. Ο λόγος που κάνετε λάθος στο αρχείο σας για ένα αρχείο ARJ μπορεί να είναι αν η επέκταση αρχείου μοιάζει με ".ARJ" αλλά είναι πραγματικά ένα γράμμα ή δύο.

Για παράδειγμα, τα αρχεία ARF και ARY μοιράζονται τα ίδια πρώτα δύο γράμματα επέκτασης αρχείων και έτσι τα αρχεία ARJ, αλλά αυτά τα τρία μορφότυπα δεν σχετίζονται και συνεπώς δεν θα ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα. Ακολουθήστε αυτούς τους συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους τύπους αρχείων αν ο διπλός έλεγχος του αρχείου σας δείχνει ότι είναι πραγματικά ένα αρχείο ARF ή ARY.

Εάν, ωστόσο, είστε θετικοί ότι το αρχείο σας τελειώνει με .ARJ αλλά εξακολουθεί να μην λειτουργεί όπως περιγράφουμε παραπάνω, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ARJ και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.