Τι είναι ένα αρχείο 7Z;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία 7Z

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου 7Z είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο 7-Zip. Ένα αρχείο 7Z είναι λίγο σαν ένα φάκελο στον υπολογιστή σας, εκτός από το ότι πραγματικά λειτουργεί σαν αρχείο.

Τόσο ένας φάκελος όσο και ένα αρχείο 7Z μπορούν να αποθηκεύσουν ένα ή περισσότερα αρχεία, ακόμα και άλλους φακέλους. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους φακέλους, τα αρχεία 7Z είναι απλά αρχεία με την επέκταση .7Z που λειτουργούν ως συμπιεσμένο αρχείο των δεδομένων.

Κατά πάσα πιθανότητα θα βλέπετε μόνο τα αρχεία 7Z όταν κάνετε λήψη αρχείων από το διαδίκτυο που είναι συνδεδεμένα μαζί, όπως προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, άλμπουμ φωτογραφιών, συλλογές εγγράφων ... βασικά οτιδήποτε μπορεί να μεταφορτωθεί καλύτερα σε μικρότερη, συμπιεσμένη μορφή.

Ορισμένα αρχεία 7Z χωρίζονται σε μικρότερα κομμάτια ώστε να διευκολύνεται η αποστολή ή η αποθήκευση τους. Στη συνέχεια καταλήγουν σε μια διαφορετική επέκταση αρχείου, όπως το .ZZ.001.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο 7Z

Τα αρχεία 7Z μπορούν να ανοίξουν με έναν αυξανόμενο αριθμό προγραμμάτων συμπίεσης / αποσυμπίεσης, αλλά το δωρεάν εργαλείο 7-Zip, το οποίο δημιουργήθηκε από τους κατασκευαστές της μορφής 7Z, είναι ίσως το καλύτερο για Windows, Linux ή macOS. Με το 7-Zip, μπορείτε να εξαγάγετε (ανοιχτό) και ακόμη και να δημιουργήσετε τα δικά σας αρχεία 7Z.

Το PeaZip είναι ένα άλλο αγαπημένο που υποστηρίζει την εξαγωγή και τη συμπίεση σε μορφή 7Z.

Σε Mac, Keka ή The Unarchiver, και οι δύο δωρεάν, είναι δύο εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για την εξαγωγή αρχείων 7Z.

Μερικές φορές, ακόμα και μετά την εγκατάσταση ενός προγράμματος εξαγωγής αρχείων, με διπλό κλικ δεν θα ανοίξει το αρχείο 7Z. Μια γρήγορη και απλή λύση είναι να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο 7Z και στη συνέχεια να επιλέξετε να το ανοίξετε στο πρόγραμμα αποσυμπίεσης. Στο 7-Zip, αυτό μπορεί να γίνει μέσω του αρχείου 7-Zip> Open , το οποίο θα ανοίξει το αρχείο 7Z στο 7-Zip File Manager .

Συμβουλή: Εάν θέλετε να προεπιλέξετε ένα πρόγραμμα που θα ανοίγει πάντα τα αρχεία 7Z όταν κάνετε διπλό κλικ σε αυτά, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε τις συσχετίσεις αρχείων στον οδηγό των Windows . Παρόλο που αυτό θα σας επιτρέψει να αλλάξετε το πρόγραμμα που ανοίγει αυτόματα τα αρχεία 7Z, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό εργαλείο ανά πάσα στιγμή ανοίγοντας πρώτα το άλλο πρόγραμμα εξαγωγής αρχείων και στη συνέχεια φορτώνοντας το αρχείο 7Z.

Υπάρχουν επίσης πολλά δωρεάν online αρχεία ανοίγματος αρχείων 7Z που δεν απαιτούν να κατεβάσετε οποιοδήποτε λογισμικό καθόλου και ότι λειτουργούν σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα με ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης στο web. Αυτά τα έργα επιτρέποντάς σας να ανεβάσετε το 7Z στον ιστότοπο και έπειτα να έχετε κατεβάσετε τυχόν μεμονωμένα αρχεία από το αρχείο 7Z.

B1 Online Αρχείο και Archive Extractor Online είναι δύο δωρεάν online αρχειοθήκες 7Z. Ένα άλλο είναι το WOBZIP, το οποίο υποστηρίζει ακόμη και το άνοιγμα αρχείων 7Z που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Αν χρειαστεί να ανοίξετε αρχεία 7Z σε μια κινητή συσκευή, θα πρέπει να λειτουργούν δωρεάν εφαρμογές όπως iZip (iOS) και 7Zipper (Android).

Πώς να ανοίξετε αρχεία μερών 7Z

Έχετε πολλά αρχεία 7Z που πρέπει να ανοίξουν μαζί; Εάν ένα αρχείο 7Z έχει χωριστεί σε διαφορετικά μέρη, πρέπει να τα ενώσετε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να δημιουργήσετε το αρχικό αρχείο που μπορείτε στη συνέχεια να εξάγετε κανονικά.

Για παράδειγμα, ίσως έχετε ένα part1.7z, part2.7z, part3.7z , κλπ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση επειδή αν ανοίξετε μόνο ένα από αυτά τα αρχεία 7Z, θα βρείτε πιθανό άλλο αρχείο που ονομάζεται something.001 , και ότι το πρότυπο συνεχίζεται με καθένα από τα άλλα αρχεία 7Z.

Είναι λίγο συγκεχυμένο να κατανοήσετε αν δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ αρχεία πολλαπλών αρχείων 7Z, γι 'αυτό σας προτείνω να διαβάσετε αυτά τα βήματα στο Nexus Wiki για μερικές οδηγίες για το πώς να συνδυάσετε τα αρχεία 7Z για να φτάσετε τελικά στο περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο μακριά σε αυτά εξαρτήματα.

Σημείωση: Οι οδηγίες στο Nexus Wiki είναι για να ανοίξουν κάτι συγκεκριμένο και έτσι τα ονόματα αρχείων δεν θα είναι τα ίδια με τα αρχεία σας, αλλά μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τα βήματα για να ανοίξετε οτιδήποτε παρόμοιο με πολλά τμήματα 7Z.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο 7Z

Θυμηθείτε ότι ένα αρχείο 7Z είναι ακριβώς όπως ένα φάκελο που περιέχει ένα ή περισσότερα αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο 7Z σε PDF , DOCX , JPG ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή όπως αυτή. Μια τέτοια εργασία θα απαιτούσε πρώτα την εξαγωγή των αρχείων από το αρχείο 7Z και στη συνέχεια η μετατροπή τους με διαφορετικό μετατροπέα αρχείων .

Αντ 'αυτού, οι μόνες άλλες μορφές αρχείων που μπορούν να μετατραπούν σε αρχεία 7Z είναι άλλες μορφές αρχειοθέτησης, όπως ZIP , RAR , ISO και πολλά άλλα.

Ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα μικρό αρχείο 7Z είναι να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική υπηρεσία. Το Zamzar είναι ένα ειδικό που μπορεί να μετατρέψει αρχεία 7Z σε διάφορες άλλες μορφές αρχειοθέτησης, όπως ZIP, TAR , LZH και CAB .

Δύο άλλα παραδείγματα είναι το CloudConvert και το Convert Files, τα οποία είναι ιστότοποι που μπορούν να μετατρέπουν το 7Z σε RAR δωρεάν στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς και σε άλλες μορφές όπως το TGZ .

Δείτε αυτές τις ελεύθερες μετατροπές αρχείων για τυχαία χρησιμοποιούμενες μορφές για κάποιες άλλες ιστοσελίδες που μπορούν να μετατρέψουν αρχεία 7Z.

Εάν το αρχείο σας 7Z είναι μεγάλο ή θέλετε να μετατρέψετε το 7Z σε ISO, τότε ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα αποκλειστικό, "εκτός σύνδεσης" πρόγραμμα συμπίεσης / αποσυμπίεσης, όπως το IZArc, το TUGZip ή το Filzip.

Περισσότερες πληροφορίες για αρχεία 7Z

Το 7Z είναι μια ανοιχτή μορφή αρχείου κάτω από τη Μικρή Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης GNU.

Η μορφή αρχείου 7Z κυκλοφόρησε αρχικά το 1999. Υποστηρίζει μεγέθη αρχείων έως περίπου 18 EiB (16 δισ. GB ).

Το πρόγραμμα 7-Zip σας επιτρέπει να επιλέξετε πέντε διαφορετικά επίπεδα συμπίεσης κατά τη δημιουργία ενός νέου αρχείου 7Z, από το Fastest to Ultra . Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε Κατάστημα αν δεν θέλετε να συμπιέσετε το αρχείο 7Z. Εάν επιλέξετε ένα επίπεδο συμπίεσης, μπορείτε να επιλέξετε από διάφορες μεθόδους συμπίεσης, συμπεριλαμβανομένων των LZMA2, LZMA, PPMd και BZip2.

Μόλις δημιουργηθεί ένα αρχείο 7Z, μπορείτε να προσθέσετε νέα αρχεία σε αυτό, μεταφέροντας απλά τα αρχεία στο φάκελο όταν είναι ανοιχτό στο 7-Zip (και πιθανότατα και σε άλλα προγράμματα συμπίεσης αρχείων).

Εάν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες στη μορφή αρχείου 7Z, σας συνιστώ να επισκεφθείτε το 7-Zip.org.