Τι είναι ένα αρχείο ADMX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ADMX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ADMX είναι ένα αρχείο βάσης δεδομένων των ομάδων Windows / Office που βασίζεται σε XML που χρησιμεύει ως αντικατάσταση του παλαιότερου τύπου αρχείου ADM.

Παρουσιάζεται στα Windows Vista και Windows Server 2008, τα αρχεία ADMX καθορίζουν ποια κλειδιά μητρώου στο μητρώο των Windows αλλάζουν όταν αλλάζει κάποια ρύθμιση πολιτικής ομάδας.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο ADMX ενδέχεται να εμποδίσει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον Internet Explorer. Οι πληροφορίες για αυτό το μπλοκ βρίσκονται στο αρχείο ADMX το οποίο με τη σειρά του αντικατοπτρίζεται στο μητρώο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ADMX

Τα αρχεία ADMX είναι δομημένα με τα αρχεία XML και έτσι μπορείτε να ακολουθήσετε τους ίδιους κανόνες ανοίγματος / επεξεργασίας. Με άλλα λόγια, οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου, όπως το Notepad στα Windows ή το ελεύθερο Notepad ++, θα ανοίξει αρχεία ADMX για προβολή και επεξεργασία.

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή Mac ή Linux για να διαβάσετε ή να επεξεργαστείτε το αρχείο ADMX, οι υποστηρίξεις ή το Sublime Text ενδέχεται να λειτουργούν πάρα πολύ.

Το εργαλείο ADMX Migrator της Microsoft είναι ένα δωρεάν πρόσθετο στην κονσόλα διαχείρισης της Microsoft (MMC) που παρέχει ένα γραφικό περιβάλλον για να επεξεργαστείτε αρχεία ADMX αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή κειμένου.

Η προβολή ενός αρχείου ADMX χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή κειμένου είναι μόνο για το σκοπό αυτό - για να δείτε το αρχείο ADMX. Δεν χρειάζεται να ανοίγετε αρχεία ADMX με μη αυτόματο τρόπο για να χρησιμοποιηθούν επειδή η κονσόλα διαχείρισης πολιτικής ομάδας ή ο επεξεργαστής αντικειμένων πολιτικής ομάδας (Group Policy Object Editor) είναι αυτό που πραγματικά χρησιμοποιεί τα αρχεία.

Τα αρχεία ADMX βρίσκονται στο φάκελο C: \ Windows \ PolicyDefinitions στα Windows. αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εισάγετε αρχεία ADMX στον υπολογιστή σας. Για να εμφανίσετε τις ρυθμίσεις πολιτικής σε μια συγκεκριμένη γλώσσα, τα αρχεία ADMX περιέχουν αρχεία πόρων αναφοράς για συγκεκριμένες γλώσσες (αρχεία ADML) σε έναν υποφάκελο στην ίδια θέση. Για παράδειγμα, οι εγκατεστημένες στα Windows Αγγλικά Windows χρησιμοποιούν τον υποφάκελο "en-US" για τη διατήρηση αρχείων ADML.

Εάν βρίσκεστε σε έναν τομέα, χρησιμοποιήστε αυτό το φάκελο: C: \ Windows \ SYSVOL \ sysvol \ [τομέας σας] \ Πολιτικές .

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση των αρχείων ADMX για τη διαχείριση της πολιτικής ομάδας από το MSDN εδώ, καθώς και για τις διαφορές μεταξύ αρχείων ADMX και αρχείων ADML εδώ.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ADMX

Δεν ξέρω για κανένα λόγο, ή για το θέμα αυτό, τη μετατροπή ενός αρχείου ADMX σε άλλη μορφή αρχείου. Εντούτοις, μπορεί να σας ενδιαφέρει η μετατροπή άλλου τύπου αρχείου σε αρχείο ADMX.

Εκτός από την επεξεργασία αρχείων ADMX, το δωρεάν εργαλείο ADMX Migrator από τη Microsoft μπορεί να μετατρέπει αρχεία από ADM σε ADMX.

Δεδομένου ότι τα αρχεία ADMX καθορίζουν ποια κλειδιά μητρώου θα πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εφαρμοστεί μια ρύθμιση πολιτικής ομάδας, θα ακολουθήσει ότι θα μπορούσατε να μετατρέψετε τα αρχεία REG σε μορφή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την πολιτική ομάδας. Αυτή η διαδικασία, που εξηγείται εδώ, χρησιμοποιεί μια δέσμη ενεργειών στο πρόγραμμα Visual Studio της Microsoft για να μετατρέψει το REG σε ADMX και ADML.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία ADMX

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους της Microsoft για να κάνετε λήψη των προτύπων διαχείρισης για τα Windows στη μορφή ADMX:

Ο επεξεργαστής αντικειμένων πολιτικής ομάδας σε εκδόσεις των Windows και του Windows Server πριν από Vista και Server 2008 δεν είναι δυνατό να εμφανίσει αρχεία ADMX. Ωστόσο, όλα τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούν την πολιτική ομάδας είναι σε θέση να λειτουργούν με την παλαιότερη μορφή ADM.

Εδώ είναι συνδέσεις λήψης αρχείων ADMX του Microsoft Office:

Τα αρχεία προτύπων του Internet Explorer αποθηκεύονται σε ένα αρχείο που ονομάζεται inetres.admx . Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη των προτύπων διαχειριστή του Internet Explorer από τη Microsoft.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε εάν το αρχείο δεν ανοίγει με καμία από τις παραπάνω προτάσεις είναι ότι η επέκταση αρχείου πραγματικά διαβάζεται ως ".ADMX" και όχι μόνο κάτι που μοιάζει με παρόμοια.

Για παράδειγμα, το ADX γράφεται σαν ADMX, αλλά χρησιμοποιείται για αρχεία Index Index ή αρχεία ADX Audio, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική ομάδας ή τη μορφή XML γενικά. Εάν διαθέτετε αρχείο ADX, είτε ανοίγει με τη μέθοδο Lotus Approach της IBM είτε αναπαράγεται ως αρχείο ήχου χρησιμοποιώντας το FFmpeg.

Η ιδέα εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο που προσπαθείτε να ανοίξετε χρησιμοποιεί μια επέκταση αρχείου που υποστηρίζεται από το λογισμικό. Αν δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο ADMX, τότε ερευνήστε την πραγματική επέκταση του αρχείου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν ή να τα μετατρέψουν.