Τρόπος χρήσης της δυνατότητας ασφαλούς εκκίνησης του Mac σας

Ασφαλής εκκίνηση θα ελέγξει τη μονάδα δίσκου σας και θα διαγράψει τις περισσότερες κρυφές μνήμες του συστήματος

Η Apple έχει προσφέρει μια ασφαλή εκκίνηση (μερικές φορές αποκαλούμενη Safe Mode) από την Jaguar (OS X 10.2.x) . Η Ασφαλής εκκίνηση μπορεί να είναι ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων κλειδιών όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Mac σας , είτε προβλήματα με την εκκίνηση του Mac σας είτε με προβλήματα που συναντάτε ενώ χρησιμοποιείτε το Mac, όπως η μη εφαρμογή εφαρμογών ή οι εφαρμογές που φαίνεται να προκαλούν το Mac να παγώσουν, να σβήσουν ή να σβήσουν.

Το πρόγραμμα Ασφαλής εκκίνηση λειτουργεί επιτρέποντας στο Mac να ξεκινήσει με τον ελάχιστο αριθμό επεκτάσεων συστήματος, προτιμήσεων και γραμματοσειρών που χρειάζεται για να εκτελεστεί. Με την ελαχιστοποίηση της διαδικασίας εκκίνησης μόνο σε εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται, το Safe Boot μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε προβλήματα απομονώνοντας τα προβλήματα.

Η Ασφαλής εκκίνηση μπορεί να επαναφέρει το Mac σας ξανά όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα που προκαλούνται από διεφθαρμένες εφαρμογές ή δεδομένα, θέματα εγκατάστασης λογισμικού ή κατεστραμμένες γραμματοσειρές ή αρχεία προτιμήσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις, το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι είτε ένα Mac που αποτυγχάνει να ξεκινήσει τελείως και να παγώσει κάποια στιγμή κατά μήκος του δρόμου προς την επιφάνεια εργασίας ή ένα Mac που εκκινεί με επιτυχία, αλλά στη συνέχεια παγώνει ή διακόπτεται όταν αναλαμβάνετε συγκεκριμένες εργασίες ή χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα εφαρμογών.

Ασφαλής εκκίνηση και ασφαλή λειτουργία

Μπορεί να έχετε ακούσει και τους δύο αυτούς όρους. Τεχνικά, δεν είναι εναλλάξιμα, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρόκειται να φροντίσουν ποιο όρος χρησιμοποιείτε. Αλλά μόνο για να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα, Safe Boot είναι η διαδικασία που αναγκάζει το Mac σας να ξεκινήσει χρησιμοποιώντας το ελάχιστο των πόρων του συστήματος. Η Ασφαλής Λειτουργία είναι η λειτουργία που λειτουργεί το Mac σας μόλις ολοκληρωθεί η Ασφαλής Εκκίνηση.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας ασφαλούς εκκίνησης;

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης , μια ασφαλή εκκίνηση θα κάνει τα εξής:

Ορισμένες λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες

Μόλις ολοκληρωθεί η ασφαλής εκκίνηση και βρίσκεστε στην επιφάνεια εργασίας Mac , θα λειτουργείτε σε ασφαλή λειτουργία. Δεν λειτουργούν όλες οι λειτουργίες OS X σε αυτήν την ειδική λειτουργία. Συγκεκριμένα, οι παρακάτω δυνατότητες είτε θα είναι περιορισμένες είτε δεν θα λειτουργούν καθόλου.

Πώς να ξεκινήσετε μια ασφαλή εκκίνηση και να εκτελέσετε σε ασφαλή λειτουργία

Για την ασφαλή εκκίνηση του Mac με ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο , κάντε τα εξής:

  1. Τερματίστε το Mac σας.
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift.
  3. Ξεκινήστε το Mac σας.
  4. Αφήστε το πλήκτρο Shift μόλις δείτε το παράθυρο σύνδεσης ή την επιφάνεια εργασίας.

Ασφαλής εκκίνηση του Mac με πληκτρολόγιο Bluetooth , κάντε τα εξής:

  1. Τερματίστε το Mac σας.
  2. Ξεκινήστε το Mac σας.
  3. Όταν ακούτε τον ήχο εκκίνησης των Mac , πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift.
  4. Αφήστε το πλήκτρο Shift μόλις δείτε το παράθυρο σύνδεσης ή την επιφάνεια εργασίας.

Με το Mac που εκτελείται σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, όπως διαγράφοντας μια εφαρμογή που προκαλεί προβλήματα, κατάργηση ενός στοιχείου εκκίνησης ή σύνδεσης που προκαλεί προβλήματα ή εκτόξευση του πρώτου βοηθήματος δίσκου και επιδιόρθωση των δικαιωμάτων .

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία για να ξεκινήσετε μια επανεγκατάσταση της τρέχουσας έκδοσης του Mac OS χρησιμοποιώντας μια ενημερωμένη έκδοση combo . Οι ενημερώσεις Combo θα ενημερώσουν τα αρχεία συστήματος που μπορεί να είναι κατεστραμμένα ή να λείπουν αφήνοντας ανέπαφα όλα τα δεδομένα του χρήστη.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία ασφαλούς εκκίνησης ως απλή διαδικασία συντήρησης Mac, ξεπλύνετε πολλά από τα αρχεία προσωρινής αποθήκευσης που χρησιμοποιεί το σύστημα, αποτρέποντάς τα να γίνουν υπερβολικά μεγάλα και επιβραδύνοντας κάποιες διαδικασίες.

Αναφορά

Δυναμικές Σημειώσεις Έκδοσης Φορτωτή