Γιατί το στερεοφωνικό σας αυτοκίνητο λειτουργεί μόνο μερικές φορές

Ερώτηση: Γιατί μόνο το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου λειτουργεί μερικές φορές;

Το στερεοφωνικό αυτοκινήτου μου λειτουργεί καλά τις περισσότερες φορές, οπότε δεν θέλω πραγματικά να το αντικαταστήσω. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι λειτουργεί μόνο μερικές φορές. Τι μπορεί να κάνει ένα στερεοφωνικό αυτοκίνητο να λειτουργεί μερικές φορές εν μέρει και στη συνέχεια μερικές φορές δεν λειτουργεί καθόλου;

Απάντηση:

Όταν ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου λειτουργεί μόνο μερικές φορές, το πρόβλημα είναι συνήθως στην καλωδίωση. Ωστόσο, ανάλογα με το πώς ακριβώς δεν λειτουργεί το στερεοφωνικό, θα μπορούσατε επίσης να έχετε ένα πρόβλημα ενισχυτή , ένα εσωτερικό σφάλμα στη μονάδα κεφαλής ή ακόμα και ένα πρόβλημα με τα ηχεία ή τα καλώδια των ηχείων σας.

Αυτά είναι όλα τα σφάλματα που μπορούν να προκαλέσουν διακοπτόμενη αποτυχία, όπου το στερεοφωνικό αυτοκίνητο θα λειτουργεί μερικές φορές και μερικές φορές δεν λειτουργεί, οπότε η ανίχνευση του πραγματικού προβλήματος μπορεί να είναι δύσκολη, εκτός εάν η κατάσταση αποτυχίας είναι αρκετά μεγάλη για να ελέγξει τα πάντα.

Ακόμα κι αν δεν είστε αρκετά τυχεροί για να πιάσετε το στερεοφωνικό σας ενώ παίζετε τα εργαλεία στο χέρι, ίσως μπορείτε να βρείτε μερικές ενδείξεις κρυμμένες με τον ακριβή τρόπο που το στερεοφωνικό σας αυτοκινήτου σταματά να λειτουργεί.

  1. Όταν απενεργοποιείται ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου και ενεργοποιείται ξανά:
    • Το πρόβλημα είναι συνήθως στην καλωδίωση.
    • Εάν η οθόνη απενεργοποιηθεί την ίδια στιγμή που η μουσική διακόπτεται, τότε η μονάδα πιθανόν να χάσει την ισχύ.
    • Η ανίχνευση του σφάλματος μπορεί να είναι δύσκολη όταν λειτουργεί ο ραδιοεπικοινωνίας, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα έχει ισχύ εκείνη την εποχή.
  2. Όταν ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου φαίνεται να ανάβει αλλά δεν παράγει ήχο:
    • Το πρόβλημα είναι συχνά στην καλωδίωση των ηχείων.
    • Ένα σπάσιμο ή πτύχωση στην καλωδίωση των ηχείων, συχνά όταν περνάει μέσα σε μια πόρτα, μπορεί να προκαλέσει την απότομη διακοπή του ήχου.
    • Το πρόβλημα θα μπορούσε επίσης να είναι ένας κακός ενισχυτής ή κακή καλωδίωση στον ενισχυτή.
    • Εάν όλα τα άλλα ελέγχουν, η ίδια η μονάδα κεφαλής μπορεί να έχει αποτύχει.

Τι προκαλεί ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου να σβήνει και να επιστρέψει;

Αν ο ήχος διακόπτεται ή η κεφαλή σβήνει διακοπτόμενα, όταν οδηγείτε κάτω από το δρόμο, το πρόβλημα είναι συνήθως στη στερεοφωνική καλωδίωση του αυτοκινήτου . Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η οθόνη απενεργοποιηθεί, έτσι ώστε να μπορείτε να πείτε ότι το στερεοφωνικό σύστημα χάνει ισχύ.

Όταν μια σύνδεση ισχύος ή γείωσης είναι χαλαρή, η οδήγηση σε ανώμαλους δρόμους -ή ακόμα και μόνο η οδήγηση καθόλου- μπορεί να προκαλέσει διακοπή ή σύντομη σύνδεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δύναμη θα επιστρέψει με περαιτέρω jostling, οδηγώντας σε μια κατάσταση όπου το ραδιόφωνο θα λειτουργήσει μόνο μερικές φορές, γυρίζοντας πίσω ξαφνικά όσο σβήνει.

Εντοπισμός χαλαρών ή κατεστραμμένων καλωδίων ισχύος και γείωσης

Η παρακολούθηση ενός χαλαρού καλωδίου ισχύος ή γείωσης μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι στο πίσω μέρος του στερεοφωνικού. Εάν πρόκειται για μια κεντρική μονάδα μετά την αγορά, ειδικά εάν δεν είναι επαγγελματικά εγκατεστημένη, τότε μπορεί να βρείτε συνδέσεις που είναι προφανώς χαλαρές ή κακώς κατασκευασμένες.

Το καλώδιο τροφοδοσίας, το έδαφος και τα ηχεία καλωδίων μπορούν να συγκολληθούν ή να χρησιμοποιήσουν συνδετήρες γλωσσιδίων, οπότε αν διαπιστώσετε ότι ήταν απλώς στριμωγμένοι και κολλημένοι, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα. Η κακή συγκόλληση ή οι χαλαροί σύνδεσμοι των άκρων μπορεί επίσης να προκαλέσουν στιγμιαία απώλεια ισχύος ή γείωσης.

Εάν όλα φαίνονται καλά στο πίσω μέρος της μονάδας κεφαλής, θα θέλετε να ελέγξετε ότι ο γειωμένος σύνδεσμος , όπου συνδέεται με το όχημά σας, είναι σφιχτός και χωρίς σκουριά. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε για ασφάλειες inline και να ελέγξετε το μπλοκ ασφαλειών. Παρόλο που οι ασφάλειες είναι συνήθως καλές ή εμφυσημένες, υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου μια ασφάλεια μπορεί να φυσήξει αλλά να διατηρήσει ηλεκτρική επαφή που σπάει σποραδικά.

Υπάρχει επίσης μια μικρή πιθανότητα ότι μπορείτε να βρείτε έναν πρώην ιδιοκτήτη του οχήματός σας που αντικατέστησε την ασφάλεια ασυρμάτου με έναν διακόπτη, ο οποίος σκάει και επαναφέρει λόγω ενός διαλείποντος βραχυκύκλωμα ότι δεν πήραν τα ίδια, ή τα έξοδα, για να εντοπιστούν.

Εάν όλα τα άλλα ελέγχουν έξω, θα μπορούσατε να έχετε ένα εσωτερικό σφάλμα στη μονάδα κεφαλής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μερικές κεφαλές έχουν ενσωματωμένες ασφάλειες, τις οποίες μπορεί να θέλετε να ελέγξετε πριν ρίξετε την πετσέτα.

Τι προκαλεί ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου να λειτουργεί μόνο μερικές φορές χωρίς ήχο;

Αν το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας σταματήσει να λειτουργεί διαλείποντας, χάνοντας τον ήχο, αλλά η κεφαλή σαφώς δεν χάνει δύναμη, τότε έχετε να αντιμετωπίσετε ένα διαφορετικό ζήτημα. Σε αυτό το είδος της κατάστασης, είναι πολύ πιθανό ότι η μονάδα κεφαλής εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά υπάρχει κάποιο είδος διακοπτόμενης διακοπής μεταξύ αυτής και των ομιλητών.

Θα μπορούσατε επίσης να αντιμετωπίζετε ένα εσωτερικό σφάλμα μονάδας κεφαλής με αυτό το είδος προβλήματος, αλλά είναι σημαντικό να αποκλείσετε πρώτα τα ηχεία, την καλωδίωση των ηχείων και τον ενισχυτή.

Μια πιθανότητα είναι ότι ο ενισχυτής μπαίνει σε λειτουργία προστασίας. Σε λειτουργία προστασίας από τον ενισχυτή , η μονάδα κεφαλής θα παραμείνει αναμμένη, αλλά θα σταματήσει να λειτουργεί καθώς θα χάσετε όλο τον ήχο από τα ηχεία. Οι ενισχυτές μπορούν να εισέλθουν σε λειτουργία προστασίας για διάφορους λόγους, όπως υπερθέρμανσης, εσωτερικών βλαβών και προβλημάτων καλωδίωσης, οπότε είναι σημαντικό να επιθεωρήσετε πραγματικά τον ενισχυτή, ενώ το στερεοφωνικό σας σύστημα φαίνεται να είναι σε κατάσταση αποτυχίας για να το αποκλείσετε.

Προβλήματα με την καλωδίωση του ηχείου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα προβλήματα με την καλωδίωση των ηχείων ή τα ηχεία μπορούν επίσης να φανούν σαν μια κεντρική μονάδα που σταματά να λειτουργεί. Για παράδειγμα, ένα διάλειμμα στα καλώδια των ηχείων που οδηγεί σε ένα ηχείο πορτών μπορεί να προκαλέσει την αποκοπή του ήχου και στη συνέχεια να ξανακάνει όταν η πόρτα ανοίξει και κλείσει ξανά.

Η διάγνωση κάποιου είδους ήχου από τα ηχεία είναι ένα πιο περίπλοκο ζήτημα, αλλά περιλαμβάνει τον έλεγχο της ακεραιότητας όλων των καλωδίων των ηχείων και της λειτουργικότητας κάθε μεμονωμένου ομιλητή για να κυριαρχεί ο καθένας με τη σειρά του.

Αντικατάσταση ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου που λειτουργεί μόνο μερικές φορές

Υπάρχει πάντοτε μια πιθανότητα να αντιμετωπίζετε ένα εσωτερικό σφάλμα στη μονάδα κεφαλής, οπότε ο μόνος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι η αντικατάσταση του στερεοφωνικού αυτοκινήτου σας . Ωστόσο, λόγω του μεγάλου αριθμού άλλων παραγόντων που μπορεί να προκαλέσουν μερικές φορές το στερεοφωνικό αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να αποφασίσετε το καθένα πριν βγείτε και να εγκαταστήσετε μια νέα μονάδα κεφαλής.

Εάν πηγαίνετε κατευθείαν στο σκάψιμο σε ένα νέο στερεοφωνικό και υπάρχει ένα άλλο υποκείμενο πρόβλημα που το κάνει να λειτουργεί μόνο μερικές φορές, θα καταλήξετε με το ίδιο παλιό πρόβλημα στην κορυφή του λογαριασμού για την αντικατάσταση της κεφαλής που πραγματικά λειτούργησε καλά κατά μήκος.