Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Workout της Apple Watch

Η εφαρμογή Workout στο Apple Watch μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκπλήρωση των προσωπικών σας στόχων γυμναστικής και οι χρήστες αναφέρουν ότι η εφαρμογή και η Δραστηριότητα της Παρακολούθησης τους βοηθούν να γίνουν πιο υγιείς . Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την άσκησή σας ενώ ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες, όπως περπάτημα και τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και εσωτερικές δραστηριότητες γυμναστικής όπως η χρήση ελλειπτικού μηχάνημα, σκούτερ ή βηματικό σκαλοπάτι. Το ρολόι μπορεί επίσης να παρακολουθεί το περπάτημα και το τρέξιμο σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και την υπαίθρια και σταθερή ποδηλασία.

Χρησιμοποιώντας το Apple Watch για να παρακολουθείτε την προπόνησή σας δεν μπορεί μόνο να σας δώσει μια καλή ιδέα για το πώς προχωράει αυτό το συγκεκριμένο προπόνηση, αλλά και να σας δώσουμε μια καλή ιδέα για το πώς βελτιώνεται η φυσική σας κατάσταση με την πάροδο του χρόνου και ποιοι στόχοι πρέπει να ορίσετε για τον εαυτό σας στο μέλλον .

Ανάλογα με τον τύπο της προπόνησης που έχετε επιλέξει, θα σας ζητηθεί να ορίσετε έναν στόχο είτε για ώρα, απόσταση είτε για καύση θερμίδων. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, όπου βρίσκεστε σε αντίθεση με αυτό το στόχο θα εμφανιστεί στην οθόνη, έτσι ώστε να γνωρίζετε πόσο μακριά έχετε έρθει και πόσο μακριά έχετε αφήσει να πάτε. Για κάποιες προπονήσεις, θα λάβετε επιπλέον προτροπές. Για παράδειγμα, όταν περπατάτε ή τρέχετε με την εφαρμογή, το ρολόι θα σας αγγίξει απαλά στον καρπό για να σας ενημερώσουμε κάθε φορά που ταξιδεύετε άλλο μισό μίλι. Θα σας ενημερώσει επίσης όταν είστε στα μισά του δρόμου προς το στόχο σας και από πού το έχετε ολοκληρώσει. Όταν ποδήλατο, θα λάβετε αυτή την ειδοποίηση κάθε 5 μίλια.

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή Workout στο Watch, ξεκινώντας είναι αρκετά απλή.

1. Πρώτα θα θελήσετε να ανοίξετε την εφαρμογή. η εφαρμογή Workout εκπροσωπείται από έναν πράσινο κύκλο με ένα άτομο που τρέχει πάνω του.

2. Επιλέξτε την επιθυμητή προπόνηση από τη διαθέσιμη λίστα. Αγγίξτε το o για να το επιλέξετε.

3. Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να επιλέξετε τι θέλετε να δοκιμάσετε και να επιτύχετε από την προπόνηση σας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ καύσης θερμίδων, απόστασης ή χρόνου. Αν έχετε κάνει προπόνηση σωματιδίων πριν, τότε η εφαρμογή θα εμφανίσει τα προηγούμενα στατιστικά στοιχεία. Για παράδειγμα, αν έχετε ήδη κάνει μια υπαίθρια βόλτα, τότε η εφαρμογή θα σας δείξει τι κάνατε στον τελευταίο σας περίπατο καθώς και στο ύψος όλων των εποχών, ώστε να μπορείτε να ορίσετε κατάλληλα τους στόχους σας.

4. Μόλις ορίσετε ένα στόχο, πατήστε το κουμπί Έναρξη για να ξεκινήσετε την προπόνησή σας. Το ρολόι θα εμφανίσει μια αντίστροφη μέτρηση 3 δευτερολέπτων προτού αρχίσει να παρακολουθεί την κίνηση σας ειδικά για την προπόνηση.

Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, το Apple Watch θα παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό σας ρυθμό. Αυτό είναι εξαιρετικό για μια σύντομη περιστροφή γύρω από το μπλοκ, αλλά αν σχεδιάζετε να κάνετε μια μακρά απογευματινή βόλτα με ποδήλατο ή μια μακρύτερη προπόνηση τότε ίσως θελήσετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στο ρολόι. Όλα τα υπόλοιπα θα λειτουργούν κανονικά, αλλά ο αισθητήρας καρδιακού ρυθμού θα απενεργοποιηθεί. Δεδομένου ότι ο αισθητήρας καρδιακού ρυθμού χρησιμοποιεί ένα τεράστιο ποσό ενέργειας μπαταρίας για να λειτουργήσει, αυτό σημαίνει ότι το Apple Watch σας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και δεν θα εξαντληθεί από το χυμό στα μέσα.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Εξοικονόμησης Ενέργειας μεταβαίνοντας στο μενού Glances στο ρολόι σας και πατώντας το πλήκτρο "Reserve Power" στην οθόνη που εμφανίζει την ισχύ της μπαταρίας του Watch. Μάθετε περισσότερα για τον αισθητήρα καρδιακού ρυθμού της Apple Watch και πώς λειτουργεί εδώ .