Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AIFF, AIF και AIFC

Τα αρχεία που τερματίζουν στην επέκταση αρχείου .AIF ή .AIFF είναι αρχεία μορφής αρχείου ανταλλαγής ήχου. Αυτή η μορφή αναπτύχθηκε από την Apple το 1988 και βασίζεται στη μορφή αρχείου ανταλλαγής (.IFF).

Σε αντίθεση με την κοινή μορφή ήχου MP3, τα αρχεία AIFF και AIF είναι ασυμπίεστα. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ διατηρούν έναν υψηλότερης ποιότητας ήχο από το MP3, καταλαμβάνουν σημαντικά μεγαλύτερο χώρο στο δίσκο - συνήθως 10 MB για κάθε λεπτό ήχου.

Το λογισμικό των Windows συνήθως προσαρτά την επέκταση αρχείου .AIF σε αυτά τα αρχεία, ενώ οι χρήστες macOS είναι πιο πιθανό να δουν τα αρχεία .AIFF.

Μια κοινή παραλλαγή της μορφής AIFF που χρησιμοποιεί τη συμπίεση και ως εκ τούτου χρησιμοποιεί λιγότερους χώρους στο δίσκο ονομάζεται AIFF-C ή AIFC, η οποία αντιπροσωπεύει την Μορφή αρχείων συμπιεσμένης ήχου. Τα αρχεία σε αυτές τις μορφές χρησιμοποιούν συνήθως την επέκταση .AIFC.

Πώς να ανοίξετε το AIFF & amp; Αρχεία AIF

Μπορείτε να αναπαραγάγετε τα αρχεία AIFF & AIF με τα Windows Media Player, Apple iTunes, Apple QuickTime, VLC και πιθανότατα με τους περισσότερους άλλους πολυμέσων. Οι υπολογιστές Mac μπορούν να ανοίξουν αρχεία AIFF και AIF με αυτά τα προγράμματα της Apple, καθώς και με το Roxio Toast.

Οι συσκευές Apple, όπως το iPhone και το iPad, θα πρέπει να μπορούν να αναπαράγουν αρχεία AIFF / AIF σε ετικέτες χωρίς εφαρμογή. Ένας μετατροπέας αρχείων (περισσότερο σε αυτά τα παρακάτω) μπορεί να χρειαστεί αν δεν μπορείτε να αναπαραγάγετε ένα από αυτά τα αρχεία σε μια Android ή άλλη μη κινητή συσκευή της Apple.

Σημείωση: Εάν αυτά τα προγράμματα δεν ανοίγουν το αρχείο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά την επέκταση αρχείου και ότι δεν δημιουργείτε σύγχυση με ένα αρχείο AIT , AIR ή AFI με αρχείο AIFF ή AIF.

Πώς να μετατρέψετε το AIF & amp; Αρχεία AIFF

Αν έχετε ήδη το iTunes στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε αρχεία AIFF και AIF σε άλλες μορφές όπως MP3. Δείτε το πώς να μετατρέψετε τα τραγούδια του iTunes σε οδηγό MP3 για λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη διαδικασία.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε AIFF / AIF σε WAV, FLAC , AAC , AC3 , M4A , M4R , WMA , RA και άλλες μορφές χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων . Το Free Studio του DVDVideoSoft είναι ένας μεγάλος δωρεάν μετατροπέας ήχου, αλλά αν το αρχείο AIFF σας είναι σχετικά μικρό, μπορείτε πιθανώς να ξεφύγετε από έναν online μετατροπέα όπως το FileZigZag ή το Zamzar .

Πώς να ανοίξετε & amp; Μετατροπή αρχείων AIFC

Τα αρχεία που χρησιμοποιούν τη συμπιεσμένη έκδοση του Audio Interchange File Format πιθανόν να έχουν την επέκταση αρχείου .AIFC. Έχουν ποιότητα CD ήχου και είναι παρόμοια με τα αρχεία WAV , εκτός από το ότι χρησιμοποιούν συμπίεση (όπως ULAW, ALAW ή G722) για να μειώσουν το συνολικό μέγεθος του αρχείου.

Όπως τα αρχεία AIFF και AIF, τα αρχεία AIFC μπορούν να ανοίξουν με το iTunes και το λογισμικό QuickTime της Apple, καθώς και με τα Windows Media Player, VLC, Adobe Audition, vgmstream και πιθανώς μερικούς άλλους media players.

Δείτε αυτή τη λίστα δωρεάν προγραμμάτων μετατροπής ήχου εάν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο AIFC σε διαφορετική μορφή ήχου όπως MP3, WAV, AIFF, WMA, M4A κλπ. Πολλοί από αυτούς τους μετατροπείς απαιτούν να κατεβάσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, αποθηκεύστε το αρχείο AIFC σε μια νέα μορφή. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με το ασυμπίεστο Audio File Interchange File Format, μιλάμε για τα παραπάνω, τα αρχεία AIFC μπορούν επίσης να μετατραπούν online με το FileZigZag και το Zamzar.

Σημείωση: Το AIFC αντιπροσωπεύει επίσης το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Οικογενειακής Συμβουλευτικής . Αν αυτό αναζητάτε και όχι τη μορφή του αρχείου ήχου, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο aifc.com.au για περισσότερες πληροφορίες.