8 Δωρεάν προγράμματα λογισμικού μετατροπής ήχου

Καλύτεροι μετατροπείς ήχου για MP3, WAV, OGG, WMA, M4A, FLAC και πολλά άλλα!

Ένας μετατροπέας αρχείων ήχου είναι ένα είδος μετατροπέα αρχείων που ( έκπληξη! ) Χρησιμοποιείται για τη μετατροπή ενός τύπου αρχείου ήχου (όπως MP3 , WAV , WMA κ.λπ.) σε άλλο τύπο αρχείου ήχου.

Αν δεν μπορείτε να αναπαραγάγετε ή να επεξεργαστείτε ένα συγκεκριμένο αρχείο ήχου με τον τρόπο που θέλετε, επειδή το σχήμα δεν υποστηρίζεται από το λογισμικό που χρησιμοποιείτε, ένα από αυτά τα δωρεάν λογισμικά προγράμματα μετατροπής ήχου ή online εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν.

Τα εργαλεία μετατροπής αρχείων ήχου είναι επίσης χρήσιμα αν η εφαρμογή αγαπημένης σας μουσικής στο τηλέφωνό σας ή το tablet σας δεν υποστηρίζει τη μορφή που έχει ένα νέο τραγούδι που έχετε κατεβάσει. Ένας μετατροπέας ήχου μπορεί να μετατρέψει αυτή τη σκοτεινή μορφή σε μορφή που υποστηρίζει η εφαρμογή σας.

Παρακάτω είναι ένας κατάλογος με τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα λογισμικού μετατροπέα ήχου και τις υπηρεσίες μετατροπής σε απευθείας σύνδεση διαθέσιμα σήμερα:

Σημαντικό: Κάθε πρόγραμμα μετατροπής ήχου παρακάτω είναι δωρεάν . Δεν ανέφερα κανένα μετατροπέα ήχου ή λογισμικό δοκιμαστικού λογισμικού. Παρακαλώ ενημερώστε μας αν ένα από αυτά έχει αρχίσει να χρεώνει και θα το αφαιρέσω.

Συμβουλή: Μια διαδικασία που δεν καλύπτεται παρακάτω είναι το YouTube στο MP3. Δεδομένου ότι το "YouTube" δεν είναι πραγματικά μια μορφή, δεν ανήκει αυστηρά σε αυτόν τον κατάλογο, αλλά είναι μια κοινή συζήτηση παρ 'όλα αυτά. Δείτε το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε το YouTube σε MP3 για να το κάνουμε αυτό.

01 από 08

Freemake Audio Converter

Freemake Audio Converter. © Ellora Assets Corporation

Το Freemake Audio Converter υποστηρίζει πολλές κοινές μορφές ήχου και είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, υποστηρίζει μόνο αρχεία ήχου που είναι μικρότερα από τρία λεπτά.

Εκτός από τη μετατροπή των αρχείων ήχου σε άλλες μορφές χύδην, μπορείτε να ενώσετε πολλά αρχεία σε ένα μεγαλύτερο αρχείο ήχου με το Freemake Audio Converter. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την ποιότητα εξόδου πριν μετατρέψετε τα αρχεία.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για αυτό το πρόγραμμα είναι ότι πρέπει να αγοράσετε το Infinite Pack για να μετατρέψετε αρχεία ήχου που υπερβαίνουν τα τρία λεπτά.

Μορφές εισόδου: AAC, AMR, AC3, FLAC, M4A, M4R, MP3, OGG, WAV και WMA

Μορφές εξόδου: AAC, FLAC, M4A, MP3, OGG, WAV και WMA

Κατεβάστε Freemake Audio Converter δωρεάν

Σημείωση: Το πρόγραμμα εγκατάστασης για το Freemake Audio Converter θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει ένα άλλο πρόγραμμα που δεν σχετίζεται με τον μετατροπέα, οπότε φροντίστε να καταργήσετε την επιλογή αυτής της επιλογής πριν τελειώσετε τη ρύθμιση, αν δεν θέλετε να προστεθεί στον υπολογιστή σας.

Ίσως θελήσετε επίσης να ελέγξετε το Freemake Video Converter , ένα άλλο πρόγραμμα από τους ίδιους προγραμματιστές όπως το Freemake Audio Converter που υποστηρίζει και μορφές ήχου. Επιτρέπει ακόμη και τη μετατροπή τοπικών και online βίντεο σε άλλες μορφές. Παρόλα αυτά, ενώ το Freemake Audio Converter υποστηρίζει MP3 , το λογισμικό βιντεοπαιχνιδιών τους δεν (εκτός αν πληρώσετε για αυτό).

Το Freemake Audio Converter μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια στα Windows 10, 8 και 7 και είναι πιθανό να λειτουργήσει και με παλαιότερες εκδόσεις. Περισσότερο "

02 από 08

FileZigZag

FileZigZag.

Το FileZigZag είναι μια online υπηρεσία μετατροπής ήχου που θα μετατρέψει τις πιο συνηθισμένες μορφές ήχου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα 180 MB.

Το μόνο που κάνετε είναι να φορτώσετε το αρχικό αρχείο ήχου, να επιλέξετε την επιθυμητή μορφή εξόδου και στη συνέχεια να περιμένετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα σύνδεσμο στο αρχείο που έχει μετατραπεί.

Μπορείτε να ανεβάσετε απομακρυσμένα αρχεία ήχου μέσω της άμεσης διεύθυνσης URL τους καθώς και αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο λογαριασμό σας στο Google Drive.

Μορφές εισόδου: 3GA, AAC, AC3, AIF, AIFC, AIFF, AMR, AU, CAF, FLAC, M4A, M4R, M4P, MID, MIDI, MMF, MP2, MP3, OGA, OGA, OPUS, QCP , RA, RAM, WAV και WMA

Μορφές εξόδου: AAC, AC3, AIF, AIFC, AIFF, AU, FLAC, M4A, M4R, MP3, MMF, OPUS, OGG, RA, WAV και WMA

FileZigZag Επισκόπηση και σύνδεση

Το χειρότερο πράγμα για το FileZigZag είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να ανεβάσετε το αρχείο ήχου και να λάβετε τον σύνδεσμο στο email σας. Ωστόσο, τα περισσότερα αρχεία ήχου, ακόμη και μεγάλα μουσικά κομμάτια, έρχονται σε πολύ μικρό μέγεθος, επομένως δεν είναι συνήθως πρόβλημα.

Το FileZigZag θα πρέπει να λειτουργεί με όλα τα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζουν ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όπως MacOS, Windows και Linux. Περισσότερο "

03 του 08

Zamzar

Zamzar. © Zamzar

Το Zamzar είναι μια άλλη online υπηρεσία μετατροπής ήχου που υποστηρίζει τις πιο συνήθεις μορφές μουσικής και ήχου.

Μεταφορτώστε το αρχείο από τον υπολογιστή σας ή καταχωρίστε μια διεύθυνση URL σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο που χρειάζεστε για μετατροπή.

Μορφές εισόδου: 3GA, AAC, AC3, AIFC, AIFF, AMR, APE, CAF, FLAC, M4A, M4P, M4R, MIDI, MP3, OGA,

Μορφές εξόδου: AAC, AC3, FLAC, M4A, M4R, MP3, MP4, OGG, WAV και WMA

Zamzar κριτική και σύνδεση

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα με το Zamzar είναι το όριο των 50 MB για τα αρχεία προέλευσης. Ενώ πολλά αρχεία ήχου είναι μικρότερα από αυτό, ορισμένες μορφές χαμηλής συμπίεσης μπορούν να υπερβούν αυτό το μικρό όριο.

Επίσης, ο χρόνος μετατροπής του Zamzar βρέθηκε αργός σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες μετατροπής ήχου online.

Το Zamzar μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε σύγχρονο web browser σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, όπως Windows, Mac και Linux. Περισσότερο "

04 του 08

MediaHuman Audio Converter

MediaHuman Audio Converter. © MediaHuman

Αν ψάχνετε για ένα απλό πρόγραμμα που λειτουργεί χωρίς τις προηγμένες επιλογές και τις σύγχρονες διεπαφές που έχουν μερικά από αυτά τα εργαλεία μετατροπής ήχου, σίγουρα θα θέλατε το Media Audio Audio Converter.

Απλά σύρετε και αφήστε τα αρχεία ήχου που χρειάζεστε να μετατραπούν απευθείας στο πρόγραμμα, επιλέξτε μια μορφή εξόδου και, στη συνέχεια, ξεκινήστε τη μετατροπή.

Μορφές εισόδου: AAC, AC3, AIF, AIFF, ALAW, AMR, APE, AU, CAF, DSF, DTS, FLAC, M4A, M4B, M4R, MP2, MP3, MPC, OGG, , WMA και WV

Μορφές εξόδου: AAC, AC3, AIFF, ALAC, FLAC, M4R, MP3, OGG, WAV και WMA

Κατεβάστε MediaHuman Audio Converter δωρεάν

Αν θέλετε πιο προχωρημένες επιλογές, το MediaHuman Audio Converter σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τα πράγματα όπως τον προεπιλεγμένο φάκελο εξόδου, αν θέλετε να προσθέσετε αυτόματα τα τραγούδια που έχουν μετατραπεί σε iTunes και αν θέλετε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για cover art, μεταξύ άλλων επιλογών.

Ευτυχώς, αυτές οι ρυθμίσεις είναι κρυμμένες και είναι εντελώς διακριτικές αν δεν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε.

Υποστηρίζονται τα ακόλουθα λειτουργικά συστήματα: Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2003 και macOS 10.5 και νεότερα. Περισσότερο "

05 του 08

Δωρεάν μετατροπέα ήχου Hamster

Χάμστερ. © HAMSTER μαλακό

Το Hamster είναι ένας δωρεάν μετατροπέας ήχου που εγκαθιστά γρήγορα, έχει ελάχιστη διασύνδεση και δεν είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε.

Όχι μόνο το Hamster μπορεί να μετατρέψει πολλαπλά αρχεία ήχου χύμα, αλλά μπορεί να συγχωνεύσει τα αρχεία σε ένα, πολύ όπως το Freemake Audio Converter.

Μορφές εισόδου: AAC, AC3, AIFF, AMR, FLAC, MP2, MP3, OGG, RM, VOC, WAV και WMA

Μορφές εξόδου: AAC, AC3, AIFF, AMR, FLAC, MP3, MP2, OGG, RM, WAV και WMA

Μεταφορτώστε τον Hamster Free Audio Converter δωρεάν

Μετά την εισαγωγή των αρχείων για τη μετατροπή, το Hamster σάς επιτρέπει να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις μορφές εξόδου από τα παραπάνω ή να επιλέξετε από μια συσκευή αν δεν είστε σίγουροι σε ποια μορφή πρέπει να είναι το αρχείο.

Για παράδειγμα, αντί να επιλέξετε OGG ή WAV, μπορείτε να επιλέξετε την πραγματική συσκευή, όπως Sony, Apple, Nokia, Philips, Microsoft, BlackBerry, HTC και άλλα.

Hamster Free Audio Converter λέγεται ότι λειτουργεί με τα Windows 7, Vista, XP και 2000. Το χρησιμοποίησα στα Windows 10 χωρίς προβλήματα. Περισσότερο "

06 του 08

VSDC Δωρεάν μετατροπέα ήχου

VSDC Δωρεάν μετατροπέα ήχου. © Flash-Integro LLC

Το VSDC Free Audio Converter διαθέτει μια διεπαφή με καρτέλες που είναι απλή για να καταλάβει και δεν είναι γεμάτη με περιττά κουμπιά.

Απλά φορτώστε τα αρχεία ήχου που θέλετε να μετατρέψετε (είτε από αρχείο είτε από φάκελο) ή πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL για ένα online αρχείο, επιλέξτε την καρτέλα Μορφές για να επιλέξετε μια μορφή εξόδου και κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη μετατροπής για να μετατρέψετε τα αρχεία.

Υπάρχει επίσης ένας επεξεργαστής ετικετών για την τροποποίηση του τίτλου του κομματιού, του δημιουργού, του άλμπουμ, του είδους, κ.λπ., καθώς και ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής για να ακούτε τραγούδια προτού τα μετατρέψετε.

Μορφές εισόδου: AAC, AFC, AIF, AIFC, AIFF, AMR, ASF, M2A, M3U, M4A, MP2, MP3, MP4, MPC, OGG,

Μορφές εξόδου: AAC, AIFF, AMR, AU, M4A, MP3, OGG, WAV και WMA

Κατεβάστε VSDC Δωρεάν Audio Converter δωρεάν

Σημείωση: Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα προσπαθήσει να προσθέσει περιττά προγράμματα και εργαλεία στον υπολογιστή σας αν το αφήσετε. Να είστε βέβαιος να παρακολουθήσετε για αυτά και να τα απενεργοποιήσετε, αν θέλετε.

Εάν χρειάζεστε, μπορείτε να επιλέξετε μια εναλλακτική ποιότητα εξόδου, συχνότητα και bitrate από τις προηγμένες επιλογές.

Συνολικά, ο VSDC Free Audio Converter είναι εξίσου γρήγορος με τα περισσότερα από τα άλλα εργαλεία αυτής της λίστας και είναι ιδανικός για τη μετατροπή των αρχείων σας σε κοινή μορφή.

Το VSDC Free Audio Converter λέγεται ότι είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα των Windows. Χρησιμοποίησα το πρόγραμμα στα Windows 10 και λειτούργησε ακριβώς όπως διαφημίζεται. Περισσότερο "

07 του 08

Media.io

Media.io. © Wondershare

Το Media.io είναι ένας άλλος μετατροπέας ήχου στο διαδίκτυο, που σημαίνει ότι αν και δεν χρειάζεται να κατεβάσετε οποιοδήποτε λογισμικό για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να ανεβάσετε και να κατεβάσετε τα αρχεία σας για να το λειτουργήσει.

Αφού φορτώσετε ένα ή περισσότερα αρχεία ήχου στο Media.io, απλά πρέπει να επιλέξετε μία από τις μορφές εξόδου από κάτω. Όταν το αρχείο είναι έτοιμο για λήψη, χρησιμοποιήστε το μικρό κουμπί λήψης για να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

Μορφές εισόδου: 3GP, AAC, AC3, ACT, ADX, AIFF, AMR, APE, ASF, AU, CAF, DTS, FLAC, GSM, MOD, MP2, MP3, MPC, MUS, OGG, OMA, OPUS, QCP, RM , SHN, SPX, TTA, ULAW, VOC, VQF, W64, WAV, WMA και άλλα (πάνω από 30)

Μορφές εξόδου: MP3, OGG, WAV και WMA

Επισκεφθείτε το Media.io

Μόλις τα αρχεία έχουν μετατραπεί, μπορείτε να τα κατεβάσετε μεμονωμένα ή μαζί σε ένα αρχείο ZIP . Υπάρχει επίσης μια επιλογή να τα αποθηκεύσετε στο λογαριασμό σας Dropbox .

Σε αντίθεση με τα παραπάνω προγράμματα που μπορούν να λειτουργούν μόνο με συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Media.io σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, όπως σε έναν υπολογιστή με Windows, Linux ή Mac. Περισσότερο "

08 από 08

Διακόπτης

Διακόπτης. © NCH Software

Ένας άλλος δωρεάν μετατροπέας ήχου ονομάζεται Switch (προηγουμένως Switch Audio File Converter ). Υποστηρίζει τις μετατροπές παρτίδων και τις εισαγωγές ολόκληρου του φακέλου, καθώς και τη μεταφορά και απόθεση και πολλές προηγμένες ρυθμίσεις.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη για να εξαγάγετε τον ήχο από τα αρχεία βίντεο και τα CD / DVD σας, καθώς και τη λήψη ήχου από μια ζωντανή ροή ήχου από το διαδίκτυο.

Μορφές εισόδου: 3GP, AAC, ACT, AIF, AIFC, AIFF, AMR, ASF, AU, CAF, CDA, DART, DCT, DS2, DSS, DV, DVF, FLAC, M4R, MID , MOD, MOV, MP2, MP3, MPC, MPEG, MPG, MPG, MSV, OGA, OGG, QCP, RA, RAM, RAW, RCD, REC, RM, RMN, VOX, WAV , WMA και WMV

Μορφές εξόδου: AAC, AC3, AIF, AIFC, AIFF, AMR, APE, AU, CAF, CDA, FLAC, GSM, M3U, M4A, M4R, MOV, MP3, MPC, OGG, , TXT, VOX, WAV, WMA και WPL

Μεταφορτώστε τον διακόπτη δωρεάν

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σύνδεσμο λήψης στην ενότητα "Αποκτήστε το δωρεάν" (εδώ είναι ένας άμεσος σύνδεσμος αν δεν το βλέπετε).

Ορισμένες από τις προηγμένες ρυθμίσεις του Switch περιλαμβάνουν τη διαγραφή του αρχείου ήχου μετά από μια μετατροπή, την κανονικοποίηση του ήχου, την ετικέτα επεξεργασίας και τη λήψη λεπτομερειών άλμπουμ CD από το διαδίκτυο.

Μια άλλη επιλογή που αξίζει να σημειώσετε είναι αυτή που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε έως τρεις προκαθορισμένες μορφές μετατροπής, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο ήχου και να επιλέξετε μία από αυτές τις μορφές για γρήγορη μετατροπή. Είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου.

Οι χρήστες MacOS (10.5 και νεότεροι) και Windows (XP και νεότεροι) μπορούν να εγκαταστήσουν το διακόπτη.

Σπουδαίος:

Μερικοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι το πρόγραμμα σταματά να σας αφήνει να μετατρέψετε αρχεία μετά από 14 ημέρες. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά το έχετε κατά νου και χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό εργαλείο από αυτόν τον κατάλογο, αν το δοκιμάσετε.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, κάτι που μπορεί να δοκιμάσετε ξεκινά τη διαδικασία απεγκατάστασης και βλέπετε εάν ο διακόπτης σάς ζητά να επιστρέψετε στην ελεύθερη, μη δοκιμαστική έκδοση (αντί να καταργήσετε το πρόγραμμα).

Μερικοί χρήστες έχουν επίσης αναφέρει ότι το λογισμικό εντοπισμού ιών τους αναγνωρίζει την επιλογή Switch ως κακόβουλο πρόγραμμα, αλλά δεν έχω δει τέτοια μηνύματα όπως εγώ.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το διακόπτη, συνιστώ ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα από αυτήν τη λίστα. Ο μόνος λόγος που παραμένει εδώ είναι επειδή λειτουργεί πολύ καλά για μερικούς ανθρώπους. Περισσότερο "