Canon EOS 7D Επισκόπηση DSLR

Η Canon επιστρέφει στις κορυφαίες σειρές DSLR με το 7D

Το Canon EOS 7D είναι η κορυφαία κάμερα APS-C του κατασκευαστή. Σχεδιασμένο για να ανταγωνίζεται κάμερες όπως το Nikon D300S, συνδυάζει έναν υψηλό αριθμό megapixel με λογική τιμή.

Από πολλές απόψεις, αυτή η φωτογραφική μηχανή μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και το 5D Mark II της Canon. Εάν δεν χρειάζεστε μια κάμερα πλήρους πλαισίου, θα ήταν δύσκολο να βρείτε έναν λόγο για να αγοράσετε το ακριβότερο 5D.

Ενημέρωση 2015: Το Canon EOS 7D κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και η αναθεώρηση αυτή γράφτηκε το 2010. Είναι μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή και παραμένει ένα φανταστικό εύρημα στη χρηματιστηριακή αγορά. Για την πιο πρόσφατη έκδοση του 7D, αναζητήστε το Canon EOS 7D Mark II, το οποίο έχει 20,2 megapixel και βελτιωμένη δυνατότητα βίντεο Full HD.

Πλεονεκτήματα

Σχεδόν πάρα πολλοί για να αναφέρω, αλλά εδώ είναι μερικά:

Μειονεκτήματα

Η Canon EOS 7D κριτική

Η Canon ήταν σίγουρα ηγέτης της αγοράς στις ψηφιακές μηχανές SLR για μεγάλο χρονικό διάστημα, παράγοντας τόσο τις "κάμερες καλλιέργειας" των καταναλωτών όσο και τις επαγγελματικές "πλήρους καρέ" κάμερες.

Στη συνέχεια, τόσο η Nikon όσο και η Sony ξεκίνησαν να παράγουν φωτογραφικές μηχανές που ανταγωνίζονταν - και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερέβησαν - τις προσφορές των καταναλωτών της Canon. Το EOS 7D είναι η απάντηση της Canon στους αντιπάλους της.

Με 18 megapixel και σκληρό σώμα από μαγνήσιο, αυτή η κάμερα εμπίπτει σίγουρα σε μια μεσαία ομάδα πελατών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θέλουν κάτι παραπάνω από ένα καταναλωτικό DSLR . Επιπλέον, έρχεται με μια ελκυστικά χαμηλή τιμή. Αλλά κλέβει το στέμμα όταν πρόκειται για τις κάμερες APS-C;

Σύστημα AF

Το 7D διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης 19 σημείων. Αυτό είναι, απλά, ένα από τα πιο έξυπνα συστήματα εστίασης που έχω δει εδώ και πολύ καιρό. Όχι μόνο μπορείτε να επιλέξετε αυτόματα ή χειροκίνητα σημεία AF, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές λειτουργίες για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σύστημα.

Για παράδειγμα, υπάρχει ένα σύστημα ζώνης ζωνών, το οποίο συγκεντρώνει τα σημεία σε πέντε ζώνες για να σας βοηθήσει να εστιάσετε την προσοχή της φωτογραφικής μηχανής στο τμήμα της εικόνας που θέλετε να εστιάσετε. Υπάρχει Spot AF και AF Expansion και μπορείτε να προγραμματίσετε την κάμερα για να μεταβείτε σε μια συγκεκριμένη λειτουργία, ανάλογα με τον προσανατολισμό της.

Όλα είναι προσανατολισμένα προς το να σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ότι η εικόνα είναι εστιασμένη. Ειλικρινά, θα πρέπει να κάνετε μια πραγματική προσπάθεια να μην έχετε μια εικόνα στο επίκεντρο!

Λειτουργία ταινίας

Η λειτουργία Ταινίας στο Canon EOS 7D διαθέτει πλήρες χειροκίνητο έλεγχο, το οποίο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το διάφραγμα και την ταχύτητα κλείστρου.

Υπάρχει λειτουργία πλήρους HD (1920 x 1080 εικονοστοιχεία) και εσωτερικό μικρόφωνο για εγγραφή μονοφωνικού ήχου. Μπορείτε να συνδέσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο σε μια υποδοχή για πλήρη στερεοφωνικό ήχο. Η επεξεργασία Dual Digic 4 του 7D βοηθά στην παραγωγή υψηλής ποιότητας εξόδου βίντεο που είναι εκπληκτική για μια φωτογραφική μηχανή αυτής της περιοχής τιμών.

Το μόνο μειονέκτημα έρχεται αν θέλετε να πυροβολείτε με μεγαλύτερη ταχύτητα (50 καρέ ανά δευτερόλεπτο) που απαιτεί χαμηλότερη ανάλυση (720p). Σε αυτήν την ανάλυση, ορισμένες διακεκομμένες γραμμές μπορούν να εμφανιστούν σε διαγώνιες άκρες, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα σε ανάλυση πλήρους HD.

Ισορροπία λευκού

Η Canon δεν έχει λύσει αρκετά προβλήματα με την αυτόματη εξισορρόπηση λευκού σε συνθήκες τεχνητού φωτισμού και η Canon EOS 7D δεν αποτελεί εξαίρεση. Εάν θέλετε τέλεια λευκά σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει σχεδόν σίγουρα να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση Προσαρμοσμένη ισορροπία λευκού .

Φυσικά, αν δεν βρίσκεστε σε κατάσταση στούντιο και χρειάζεστε μια τέλεια ισορροπία λευκού, ίσως είστε ευτυχείς να αφήσετε αυτή τη διαφάνεια. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι ότι οι λευκοί θα έχουν μια σαφώς κίτρινη απόχρωση. Μπορείτε να αντισταθμίσετε το γεγονός αυτό, τραβώντας επίσης RAW και, στη συνέχεια, επικαλύπτετε τις ρυθμίσεις σας μετά την παραγωγή.

Λάμψη

Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό του 7D είναι ότι το ενσωματωμένο αναδυόμενο φλας είναι επίσης ένας αποκλειστικός πομπός Speedlite. Αυτό σημαίνει ότι η κάμερα θα ελέγχει ασύρματα τα φλας εκτός κάμερας, λειτουργώντας ως σκανδάλη.

Ποιότητα εικόνας

Η ποιότητα εικόνας στο 7D είναι πολύ καλή σε ολόκληρη την περιοχή ISO . Σε χαμηλό ISO, η ποιότητα εικόνας είναι εξαιρετική για αυτή την κατηγορία φωτογραφικών μηχανών. Το μόνο πράγμα που θα αφήσει αυτή την κάμερα κάτω στην ποιότητα είναι ένας φτηνός φακός!

Η κάμερα λειτουργεί επίσης καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το μόνο πρόβλημα με την ποιότητα είναι η τάση της φωτογραφικής μηχανής να υπερεκφράζεται σε συνθήκες σοβαρής αντίθεσης. Ωστόσο, ακόμη και αυτό μπορεί να αποφευχθεί για το μεγαλύτερο μέρος, αν κάνετε λήψη σε RAW.

Συμπερασματικά

Η κυρίαρχη κασέτα APS-C της Canon έχει σίγουρα βάλει την Canon πίσω στο παιχνίδι. Το Canon EOS 7D έχει σίγουρα τη δική του σχέση με όλες τις άλλες κάμερες της κατηγορίας του. Θα έλεγα μάλιστα ότι κατέχει τη δική του εναντίον του μεγαλύτερου αδελφού του, του 5D Mark II (αν δεν θέλετε ολόκληρο το πλαίσιο).

Το σύστημα εστίασης AF είναι μια χαρά για χρήση και η ποιότητα της εικόνας είναι υπέροχη. Επιπλέον, η άψογη ποιότητα κατασκευής και η ικανότητά του να παράγει υψηλής ποιότητας εικόνες τόσο σε RAW όσο και σε JPEG, αξίζει τα χρήματα.

Αυτή είναι μια άλλη φωτογραφική μηχανή Canon που θα ήθελα να συστήσω χωρίς δισταγμό.

Canon EOS 7D προδιαγραφές κάμερας DSLR