Τι είναι το Samsung Gear 360;

Δείτε τον κόσμο στην προβολή περιβάλλοντος

Το Samsung Gear 360 είναι μια φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιεί δύο στρογγυλά, φακούς ψαρέματος και προηγμένες δυνατότητες λογισμικού για τη λήψη και στη συνέχεια τη συρραφή μαζί φωτογραφιών και βίντεο που μιμούνται πραγματική εμπειρία.

Samsung Gear 360 (2017)

Κάμερα: Δύο κάμερες Fisheye CMOS 8.4 megapixel
Ανάλυση εικόνας ακόμα: 15-megapixel (που μοιράζονται δύο κάμερες 8,4 megapixel)
Ανάλυση βίντεο διπλού φακού: 4096x2048 (24fps)
Ανάλυση βίντεο με ένα φακό: 1920X1080 (60fps)
Εξωτερική αποθήκευση: Μέχρι 256 GB (MicroSD)

Μερικοί χρήστες έχουν αγωνιστεί με το γιατί πίσω από τη χρήση μιας βιντεοκάμερας 360 μοιρών. Σίγουρα, είναι μια δροσερή τεχνολογία, αλλά ποιες είναι οι χρήσεις για αυτό; Τελικά, έρχεται κάτω στην εμπειρία. Πώς μοιράζεστε μια συναρπαστική εμπειρία με τους φίλους και την οικογένειά σας και κάνετε τους να αισθάνονται ότι είναι εκεί, χωρίς να βρίσκονται εκεί; Το Samsung 360 έχει ως στόχο να καλύψει αυτή την ανάγκη.

Οι χρήστες έχουν ανακαλύψει ότι εκτός από τη δημιουργία πραγματικά δροσερών βίντεο και εικόνων, μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δεν μπορούν να βγουν στον κόσμο τόσο πολύ. Για παράδειγμα, για ένα άτομο που έχει πρόσβαση στο σπίτι ή έχει περιορισμένη κινητικότητα, το Samsung Gear 360 προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή για να μοιραστείτε εμπειρίες μέσω φωτογραφιών και βίντεο. Η εικονική πραγματικότητα, στροβιλίζει την εμπειρία μέχρι μια βαθμίδα να βυθίσει τους χρήστες σε έναν εναλλακτικό κόσμο.

Η νεώτερη έκδοση του Samsung Gear 360 περιελάμβανε μερικά νέα χαρακτηριστικά και ενημερώσεις που αποσκοπούσαν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της προηγούμενης έκδοσης. Αυτές είναι η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή:

Σχεδίαση : Το νέο Samsung Gear 360 περιλαμβάνει τώρα μια ενσωματωμένη λαβή που συνδέεται με το τρίποδο ή που θα κάθονται ομοιόμορφα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αυτή η βελτίωση καθιστά ευκολότερη την καταγραφή εικόνων και βίντεο ενώ κρατάτε τη φωτογραφική μηχανή. Τα κουμπιά για την λειτουργία της κάμερας και η μικροσκοπική οθόνη LED που χρησιμοποιείται για τον κύκλο λειτουργίας των λειτουργιών της κάμερας έχουν σχεδιαστεί επίσης ελαφρώς για να είναι πιο προσιτά.

Ταχύτερη ραφή εικόνας : Οι χρήστες μπορεί να παρατηρήσουν ότι υπάρχει σχεδόν 20 χιλιοστά απώλειες στην ανάλυση μεταξύ της συσκευής Samsung Gear 2016 και της έκδοσης 2017. Μπορείτε ακόμα να τραβήξετε υπέροχα βίντεο και φωτογραφίες, αλλά η μείωση της ανάλυσης αυξάνει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της συρραφής των εικόνων. Αυτό σημαίνει ότι παρά την χαμηλότερη ανάλυση, θα έχετε καλύτερες εικόνες προβολής 360 μοιρών.

Βελτιωμένη φωτογραφία HDR : HDR - υψηλή δυναμική εμβέλεια - η φωτογραφία είναι μια ποικιλία φωτεινής διαθεσιμότητας στη φωτογραφία. Η νέα φωτογραφική μηχανή Samsung 360 περιλαμβάνει μια λειτουργία HDR τοπίου που σας επιτρέπει να τραβήξετε πολλαπλές εικόνες σε διαφορετικές εκθέσεις, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή λήψη.

Near Field Communications (NFC) Αντικαταστάθηκε με το Looping Video : Πολλοί χρήστες θα θρηνήσουν την απώλεια των δυνατοτήτων κάμερας με δυνατότητα NFC που επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά εικόνων από τη μια συσκευή στην άλλη, ακόμα και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση Wi-Fi. Το χαρακτηριστικό που αντικαθιστά το NFC, το Looping Video, επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο όλη την ημέρα (εφ 'όσον η συσκευή έχει ισχύ). Όταν η κάρτα SD είναι γεμάτη, νέες εικόνες και βίντεο αρχίζουν να αντικαθιστούν τα παλαιότερα βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι η κάμερα λειτουργεί συνεχώς, αλλά κινδυνεύετε να χάσετε παλαιότερα βίντεο που δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί σε μόνιμη αποθήκευση.

Βελτιωμένες ενσωματώσεις : Οι προηγούμενες εκδόσεις της φωτογραφικής μηχανής περιορίζονταν σε συσκευές Samsung μόνο, αλλά η νέα έκδοση τώρα περιλαμβάνει επίσης μια εφαρμογή iPhone καθώς και μεγαλύτερη ολοκλήρωση με άλλες συσκευές Android που δεν είναι Samsung.

Χαμηλότερη τιμή : Οι τιμές κυμαίνονται, αλλά η Samsung μείωσε την τιμή αυτού του μοντέλου σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο (παρακάτω).

Samsung Gear 360 (2016)

Κάμερα: Δύο κάμερες Fisheye CMOS 15 megapixel
Ανάλυση εικόνας: 30 MP (που μοιράζονται δύο κάμερες 15 megapixel)
Ανάλυση βίντεο διπλού φακού: 3840x2160 (24fps)
Μονοφωνική ανάλυση βίντεο φακού: 2560x1440 (24frs)
Εξωτερική αποθήκευση: Έως 200 GB (MicroSD)

Η αρχική κάμερα Samsung Gear 360 κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2016 σε τιμή περίπου 349 δολαρίων, καθιστώντας την σχετικά οικονομική φωτογραφική μηχανή 360 μοιρών για χρήστες Samsung. Η κάμερα Orb περιλάμβανε ένα αφαιρούμενο μίνι τρίποδο που θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως λαβή εάν ο φωτογράφος ήθελε να φέρει τη συσκευή αντί να την αφήσει σε μια επίπεδη επιφάνεια ή να την τοποθετήσει σε μεγαλύτερο τρίποδο. Τα κουμπιά λειτουργιών εντοπίστηκαν επίσης κατά μήκος της σφαίρας της κάμερας, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν τη συσκευή ή να περνούν από τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις λήψης χρησιμοποιώντας το μικρό παράθυρο LED που βρίσκεται στο επάνω μέρος της συσκευής. Η αφαιρούμενη μπαταρία πρόσθεσε επίσης τη λειτουργικότητα, δεδομένου ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα και να διατηρήσουν μια εφεδρική μπαταρία ως αντίγραφο ασφαλείας.

Η πρώτη έκδοση της φωτογραφικής μηχανής 360 παρουσίασε επίσης NFC και είχε υψηλότερη ανάλυση επειδή περιείχε δύο κάμερες 15 megapixel που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή μαζί για βίντεο και φωτογραφίες. Το μειονέκτημα αυτών των φωτογραφικών μηχανών υψηλότερης ανάλυσης ήταν ότι η συρραφή εικόνων από κοινού για να δημιουργηθεί μια ομαλή εικόνα ήταν πιο δύσκολο να γίνει και απογοητεύτηκε από τους χρήστες επειδή ήταν αργή και οι εικόνες μερικές φορές κατέληξαν σε παραμόρφωση.