Τι συνέβη με το Quick Launch στα Windows 7;

Ξεχάστε τη γραμμή γρήγορης εκκίνησης, τα Windows 7 σάς επιτρέπουν να συνδέσετε προγράμματα στη γραμμή εργασιών.

Αν έχετε μετακινηθεί από τα Windows XP στα Windows 7 , ίσως έχετε παρατηρήσει την απουσία της γραμμής εργαλείων "Γρήγορη εκκίνηση". Αυτά είναι τα μικρά εικονίδια στα δεξιά του κουμπιού "Έναρξη" που εξυπηρετούν ως πρόσβαση με ένα κλικ σε πράγματα όπως το Windows Media Player, τον Internet Explorer και το Desktop Show.

Τα κακά νέα είναι ότι η γραμμή εργαλείων γρήγορης εκτόξευσης έχει φύγει και δεν μπορείτε να τα πάρετε πίσω χωρίς κάποιο προηγμένο hacker. Εάν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε το How To Geek έχει μια εξαιρετική τρέχει κάτω για το πώς να ανακτήσει Quick Launch.

Για όλους τους άλλους, ας προχωρήσουμε γιατί η γρήγορη εκκίνηση έχει αντικατασταθεί από κάτι καλύτερο.

Ονομάζεται Γραμμή εργασιών και είναι ευκολότερο στη χρήση, με πολύ περισσότερη λειτουργικότητα από την Quick Launch. Ναι, μια γραμμή εργασιών υπήρχε στο XP, αλλά με τα Windows 7 αυτό το βασικό χαρακτηριστικό των Windows είναι πολύ πιο προηγμένο και πολύ πιο εύχρηστο.

Σε περίπτωση που δεν ξέρετε τι μιλάμε, η Γραμμή εργασιών είναι η μακριά μπλε μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης. Με τα Windows 7 μπορούν τώρα να προσθέσουν προγράμματα στη γραμμή εργασιών πολύ απλά, μέσα από μια διαδικασία γνωστή ως "Pinning".

Έχουμε ένα πληρέστερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Taskbar Pinning με οδηγίες βήμα-προς-βήμα, αλλά εδώ είναι τα βασικά στοιχεία. Ανοίξτε το μενού Έναρξη, κάντε δεξί κλικ σε ένα εικονίδιο προγράμματος, επιλέξτε "Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών" στο μενού περιβάλλοντος και το πρόγραμμα σας είναι τώρα πάντα διαθέσιμο σε σας στη γραμμή εργασιών. Δεν πραγματοποιείται πλέον αναζήτηση στο μενού "Έναρξη" για προγράμματα που χρησιμοποιούνται συνήθως. Απλά συνδέστε τους στη γραμμή εργασιών και είναι πάντα εκεί.

Η γραμμή εργασιών κάνει επίσης πολλά πράγματα στα Windows 7 που δεν ήταν διαθέσιμα στο XP:

Στοίβες

Η γραμμή εργασιών των Windows 7 σας δείχνει πολλά ανοιχτά παράθυρα ενός δεδομένου προγράμματος σε ένα σημείο. Αντί για ένα σημείο στη γραμμή εργασιών για κάθε ανοιχτό πρόγραμμα, το οποίο κάνει αυτό που κάνει το XP. Τα Windows 7 τα συμπιέζουν όλα σε ένα σημείο αυτόματα.

Ρίξε μια ματιά

Έχοντας όλα τα ανοιχτά παράθυρά σας ενός προγράμματος συμπιεσμένα μπορεί να είναι πόνος αν δεν ήταν για το γεγονός ότι μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε κάθε ανοιχτό παράθυρο χάρη σε ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Aero Peek. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα πρόγραμμα στη γραμμή εργασιών και κάθε ανοιχτό παράθυρο εμφανίζεται ως προεπισκόπηση ακριβώς πάνω από το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών. Καταλάβετε ποιο παράθυρο θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ σε αυτό και πηγαίνετε στους αγώνες.

Περισσότεροι από τρεις

Από προεπιλογή, η γραμμή γρήγορης εκκίνησης XP περιέχει μόνο τρία εικονίδια. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα, αλλά αυτό γρήγορα γίνεται απείθαρχο και εισβάλει στη γραμμή εργασιών. Το ίδιο πρόβλημα δεν συμβαίνει τόσο εύκολα στα Windows 7, αφού ένα καρφιτσωμένο πρόγραμμα καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο στη γραμμή εργασιών είτε είναι ανοικτό είτε κλειστό.

Περιοχή ειδοποιήσεων

Οι ειδοποιήσεις στο XP θα μπορούσαν να γεμίσουν γρήγορα τη γραμμή εργασιών σας με κάθε είδους πληροφορίες στα άκρα δεξιά. Στα Windows 7 μόνο ελάχιστες ειδοποιήσεις ανταγωνίζονται για την προσοχή σας και οτιδήποτε άλλο κρύβεται σε μια περιοχή υπερχείλισης κάτω από το μυστηριώδες προς τα πάνω βέλος.

Desktop Peek

Θέλετε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο τι είναι στην επιφάνεια εργασίας σας χωρίς κανένα παράθυρο να πάρει στο δρόμο; Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο κουμπί επίδειξης επιφάνειας εργασίας στο απόλυτο άκρο της γραμμής εργασιών με το ποντίκι, αλλά μην το κάνετε κλικ. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, όλα τα παράθυρά σας θα εξαφανιστούν, δείχνοντας μόνο τον χώρο της επιφάνειας εργασίας σας. Μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού σας μακριά και τα παράθυρα επιστρέφουν.

Η γραμμή εργασιών των Windows 7 παίρνει μερικά συνηθίσει, αλλά θα κάνει σίγουρα την εμπειρία των Windows σας πολύ καλύτερα.

Επιστροφή στον γρήγορο οδηγό για την επιφάνεια εργασίας των Windows 7