Πώς να προσθέσετε χειροκίνητα στίχους τραγουδιών στο iTunes

Μάθετε τις λέξεις στα αγαπημένα σας τραγούδια προσθέτοντας στίχους τραγουδιών στο iTunes

Όπως ακριβώς και άλλα αποθηκευμένα χαρακτηριστικά σε αρχεία ψηφιακής μουσικής όπως τίτλο, καλλιτέχνη, άλμπουμ, είδος, κ.λπ., οι στίχοι μπορούν να αποθηκευτούν για κάθε τραγούδι στη βιβλιοθήκη του iTunes ως μεταδεδομένα . Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι όλα τα τραγούδια δεν θα περιλαμβάνουν αυτές τις λυρικές πληροφορίες.

Αν, για παράδειγμα, έχετε ήδη αντιγράψει κομμάτια από CD ήχου χρησιμοποιώντας το iTunes, τότε θα χρειαστείτε έναν τρόπο να προσθέσετε στίχους στις πληροφορίες μεταδεδομένων - μπορείτε να το κάνετε αυτό με τον ενσωματωμένο επεξεργαστή του iTunes ή με ένα ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας ετικετών .

Πώς να προσθέσετε χειροκίνητα στίχους στο iTunes

Οι δημοφιλείς media players , όπως το iTunes, δεν διαθέτουν λύση 'out of the box' για την αυτόματη προσθήκη ετικετών στα λυρικά δεδομένα. Για να προσθέσετε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτου μέρους ή να κατεβάσετε ένα πρόσθετο στίχων για αυτήν την αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Ωστόσο, αν θέλετε να το κρατήσετε απλό και δεν χρειάζεται να προσθέσετε στίχους σε κάθε αρχείο στη βιβλιοθήκη του iTunes, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο επεξεργαστή μεταδεδομένων και να βρείτε τις λέξεις για τα αγαπημένα σας τραγούδια χρησιμοποιώντας ιστοσελίδες με στίχους. Αυτά συχνά διαθέτουν βάσεις δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε συγκεκριμένα τραγούδια. Οι στίχοι μπορούν στη συνέχεια να αντιγραφούν από την οθόνη του προγράμματος περιήγησης και να επικολληθούν στο πεδίο μεταδεδομένων στίχων στο iTunes.

Πριν ακολουθήσετε το σεμινάριο που ακολουθεί, είναι καλή ιδέα να βρείτε έναν καλό ιστοχώρο στίχων. Πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να αναζητήσετε λέξεις-κλειδιά όπως 'τραγούδια στίχους', για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης. Δημοφιλείς ιστότοποι που περιέχουν χιλιάδες στίχους τραγουδιού σε βάσεις δεδομένων που μπορούν να αναζητηθούν περιλαμβάνουν το MetroLyrics, το SongLyrics, το AZ Lyrics Universe και άλλα.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να ξεκινήσετε τη χειροκίνητη προσθήκη στίχων στα τραγούδια του iTunes

  1. Εμφάνιση των τραγουδιών στη βιβλιοθήκη iTunes : Εάν η οθόνη μουσικής βιβλιοθήκης δεν εμφανίζεται ήδη όταν εκτελείτε το iTunes στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στην επιλογή μενού Μουσική στο παράθυρο αριστερού παραθύρου (που βρίσκεται κάτω από τη Βιβλιοθήκη ) για να δείτε μια λίστα με όλα τα τραγούδια σας.
  2. Επιλογή στίχου για προσθήκη στίχων : κάντε δεξί κλικ σε ένα κομμάτι και επιλέξτε Λήψη πληροφοριών . Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα τραγούδι με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου: [ CTRL Key ] + [ I ] για να μπείτε στην ίδια οθόνη. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Lyrics - θα πρέπει να δείτε μια μεγάλη κενή περιοχή κειμένου εάν το τραγούδι που επιλέξατε δεν έχει επί του παρόντος στίχους. Αν αυτό συμβαίνει, τότε έχετε την επιλογή να αντικαταστήσετε αυτό το κείμενο ή να κάνετε κλικ στο Cancel για να επιλέξετε ένα άλλο τραγούδι.
  3. Αντιγραφή και επικόλληση στίχων : μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καλό ιστό για να βρείτε τις λέξεις στο τραγούδι στο οποίο εργάζεστε. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή αναζήτησης για να βρείτε ιστότοπους στον ιστό, πληκτρολογώντας φράσεις κλειδιά όπως: ' στίχοι τραγουδιών ' ή ' λέξεις για τραγούδια '. Μόλις βρείτε τους στίχους για το τραγούδι σας, επισημάνετε το κείμενο χρησιμοποιώντας το αριστερό σας κουμπί του ποντικιού και αντιγράψτε το στο πρόχειρο:
    • Για υπολογιστή: κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [ CTRL ] και πατήστε [ C ].
    • Για Mac: κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [ Command key ] και πατήστε [ C ].
    Γυρίστε ξανά στο iTunes και επικολλήστε το αντιγραμμένο κείμενο στην περιοχή κειμένου των στίχων που ανοίξατε στο βήμα 2:
    • Για υπολογιστή: κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [ CTRL ] και πατήστε [ V ].
    • Για Mac: κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [ Command key ] και πατήστε [ V ].
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ενημερώσετε τις πληροφορίες μεταδεδομένων του τραγουδιού.

Την επόμενη φορά που συγχρονίζετε το iPod , το iPhone ή το iPad, θα μπορείτε να ακολουθήσετε τις λέξεις στην οθόνη χωρίς να χρειάζεται να βουτήξετε!