Γυρίστε μια φωτογραφία σε ένα Polaroid με το Photoshop Elements

01 από 11

Εισαγωγή στο φαινόμενο Polaroid

Ακολουθήστε αυτό το σεμινάριο για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο Polaroid για τις φωτογραφίες σας όπως αυτό χρησιμοποιώντας το Photoshop Elements. © S. Chastain

Νωρίτερα στην τοποθεσία, δημοσίευσα σχετικά με την τοποθεσία Polaroid-o-nizer στο Web όπου θα μπορούσατε να ανεβάσετε μια φωτογραφία και να την μετατρέψετε αμέσως ώστε να μοιάζει με Polaroid. Σκέφτηκα ότι θα ήταν ένα διασκεδαστικό φροντιστήριο για να σας δείξει πώς μπορείτε να κάνετε αυτό το αποτέλεσμα με δική σας με Photoshop Elements. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για την εργασία με στρώματα και στυλ επιπέδων. Αυτό είναι ένα καθαρό αποτέλεσμα για όταν θέλετε να προσθέσετε λίγο κάτι σε μια φωτογραφία που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε στο διαδίκτυο ή σε μια διάταξη λευκωμάτων.

Αν και αυτά τα στιγμιότυπα οθόνης προέρχονται από μια παλαιότερη έκδοση, θα πρέπει να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μαζί με οποιαδήποτε πρόσφατη έκδοση του PSE. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να λάβετε βοήθεια με αυτό το σεμινάριο στο φόρουμ.

Υπάρχει επίσης μια έκδοση βίντεο αυτού του σεμιναρίου και ένα κιτ Polaroid Ready-To-Use που μπορείτε να κατεβάσετε.

02 από 11

Εκκίνηση του αποτελέσματος Polaroid

Για να ξεκινήσετε, βρείτε μια εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και ανοίξτε την στη λειτουργία Τυπικής επεξεργασίας. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εικόνα μου για να ακολουθήσετε. Κατεβάστε το εδώ: polaroid-start.jpg (κάντε δεξί κλικ> Αποθήκευση προορισμού)

Εάν χρησιμοποιείτε τη δική σας εικόνα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ένα Αρχείο> Διπλότυπο και κλείστε το πρωτότυπο, ώστε να μην το αντικαταστήσετε τυχαία.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να μετατρέψουμε το φόντο σε ένα στρώμα. Κάντε διπλό κλικ στο φόντο της παλέτας των στρωμάτων και ονομάστε το στρώμα "φωτογραφία".

Στη συνέχεια κάνουμε μια τετραγωνική επιλογή της περιοχής που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για το Polaroid. Επιλέξτε το εργαλείο ορθογώνιας γραμμής από την εργαλειοθήκη. Στη γραμμή επιλογών ρυθμίστε τη λειτουργία σε "Fixed Aspect Ratio" με πλάτος και ύψος και οι δύο να είναι 1. Αυτό θα μας δώσει σταθερή τετραγωνική επιλογή. Βεβαιωθείτε ότι το φτερό είναι ρυθμισμένο στο 0.

Κάντε κλικ και σύρετε μια τετραγωνική επιλογή γύρω από το εστιακό σημείο της φωτογραφίας.

03 από 11

Κάντε μια επιλογή για το Polaroid Border

Όταν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας, μεταβείτε στην Επιλογή> Αντίστροφη και πατήστε το πλήκτρο Διαγραφή. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή (Ctrl-D).

Τώρα πηγαίνετε πίσω στο εργαλείο ορθογώνιου περιθωρίου και μεταβείτε στη κανονική λειτουργία. Σύρετε μια επιλογή γύρω από την τετράγωνη φωτογραφία, αφήστε περίπου μια ίντσα επιπλέον χώρου στο κάτω μέρος και μια τεταρτημόρια του χώρου γύρω από την κορυφή, αριστερά και δεξιά άκρα.

Λάβετε βοήθεια με αυτό το εγχειρίδιο

04 από 11

Προσθέστε ένα Layer Colour Fill για το Polaroid Border

Κάντε κλικ στο δεύτερο εικονίδιο στην παλέτα στρώσεων (νέο στρώμα ρύθμισης) και επιλέξτε ένα Στερεό Στρώμα Χρώματος. Σύρετε τον επιλογέα χρωμάτων σε λευκό και πατήστε OK.

Σύρετε το επίπεδο χρωματισμού πληκτρολογίου κάτω από τη φωτογραφία και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο στρώμα φωτογραφιών και χρησιμοποιήστε το εργαλείο μετακίνησης για να προσαρμόσετε την ευθυγράμμιση εάν χρειάζεται. Ενώ είναι επιλεγμένο το εργαλείο μετακίνησης, μπορείτε να ωθήσετε το ενεργό στρώμα σε βήματα 1-pixel χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους.

05 από 11

Προσθέστε μια λεπτή σκιά στη φωτογραφία Polaroid

Στη συνέχεια, θέλω να προσθέσω μια λεπτή σκιά για να δώσω την επίδραση ότι το χαρτί επικαλύπτει τη φωτογραφία. Μεταβείτε σε κάτι διαφορετικό από το εργαλείο μετακίνησης για να απαλλαγείτε από το κιβώτιο οριοθέτησης. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ στο στρώμα φωτογραφιών στην παλέτα στρώσεων. Αυτό φορτώνει μια επιλογή γύρω από τα εικονοστοιχεία του στρώματος.

Κάντε κλικ στο κουμπί του νέου στρώματος στην παλέτα στρώσεων και σύρετε αυτό το επίπεδο στο επάνω μέρος της παλέτας των στρώσεων. Μεταβείτε στην Επεξεργασία> Επιλογή διαδρομής (περίγραμμα) ... και ρυθμίστε τη διαδρομή σε 1 px, έγχρωμη, εξωτερική. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

06 από 11

Προσθέστε Gaussian Blur στη σκιά

Αποεπιλέξτε. Μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρο> Θόλωση> Gaussian Blur και εφαρμόστε θόλωση 1 εικονοστοιχείου.

07 από 11

Εξουδετερώστε την αδιαφάνεια του Layers of Shadow

Πιέστε Ctrl στο στρώμα φωτογραφιών ξανά για να φορτώσετε τα εικονοστοιχεία του ως επιλογή. Μεταβείτε στο στρώμα πλήρωσης χρωμάτων και πατήστε διαγραφή. Τώρα καταργήστε την επιλογή και μετακινήστε το στρώμα πλήρωσης χρώματος στο επάνω μέρος της παλέτας των στρώσεων.

Εάν κάνετε κλικ στο μάτι δίπλα στο στρώμα περιγράμματος που έχει χαραχθεί στη μέση, μπορείτε να δείτε τη λεπτή διαφορά που κάνει. Θα ήθελα ακόμα πιο λεπτή, οπότε επιλέξτε αυτό το στρώμα, στη συνέχεια μεταβείτε στο ρυθμιστικό αδιαφάνειας και πληκτρολογήστε το σε περίπου 40%.

08 από 11

Εφαρμόστε το φίλτρο Texturizer

Μεταβείτε στο Layer Colour Fill και μεταβείτε στο Layer> Simplify Layer (Στο Photoshop: Layer> Rasterize> Layer). Αυτό θα αφαιρέσει τη μάσκα επιπέδων έτσι ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα φίλτρο.

Μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρο> Υφή> Texturizer. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ρυθμίσεις:
Υφή: καμβάς
Κλίμακα: 95%
Ανακούφιση: 1
Φως: Κορυφαία δεξιά

Αυτό θα του δώσει την ελαφριά υφή που έχει το χαρτί Polaroid.

09 από 11

Προσθέστε μια σκιά με λοξό και σκιά στην εικόνα Polaroid

Τώρα συγχωνεύστε όλα αυτά τα επίπεδα. Στρώμα> Συγχώνευση ορατό (Shift-Ctrl-E).

Μεταβείτε στην παλέτα "Στυλ" και "Εφέ" και επιλέξτε Στυλ στιλβών / λοξές στρώσεις από τα μενού. Κάντε κλικ στο εφέ "Simple Inner". Τώρα μεταβείτε από το Bevels σε Drop Shadows και κάντε κλικ στο εφέ σκιάς "Low". Μοιάζει κακό, έτσι δεν είναι; Ας το διορθώσουμε κάνοντας κλικ στο μικροσκοπικό καμπύλο f στην παλέτα των στρωμάτων. Αλλάξτε τις ακόλουθες ρυθμίσεις στυλ:
Γωνία φωτισμού: 130 °
Απόσταση σκιών: 1
Μέγεθος κοπής: 1
(Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις εάν εργάζεστε με μια εικόνα υψηλής ανάλυσης.)

10 από 11

Προσθέστε ένα μοτίβο φόντου στην εικόνα

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο μετακίνησης για να κεντράρετε το Polaroid στο έγγραφο.

Κάντε κλικ στο δεύτερο εικονίδιο στην παλέτα στρώσεων (νέο στρώμα προσαρμογής) και επιλέξτε ένα Layer Pattern. Επιλέξτε ένα μοτίβο φόντου που σας αρέσει. Χρησιμοποιώ την υφή "υφασμένα" από το προκαθορισμένο σύνολο προτύπων. Σύρετε αυτό το στρώμα πλήρωσης μοτίβο στο κάτω μέρος της παλέτας των στρώσεων.

11 από 11

Περιστρέψτε το Polaroid, προσθέστε κείμενο και περικοπή!

Η τελική εικόνα.

Διπλασιάστε το στρώμα Polaroid σύροντάς το στο κουμπί Νέο στρώμα στην παλέτα στρώσεων. Με το επάνω στρώμα Polaroid ενεργό και το επιλεγμένο εργαλείο μετακίνησης, τοποθετήστε το δρομέα σας λίγο έξω από τη γωνιακή λαβή μέχρι ο κέρσορας να αλλάξει σε διπλό βέλος. Κάντε κλικ και περιστρέψτε την εικόνα ελαφρά προς τα δεξιά. (Εάν δεν έχετε γωνιακές λαβές με το επιλεγμένο εργαλείο μετακίνησης, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε "εμφάνιση πλαισίου οριοθέτησης" στη γραμμή επιλογών.) Κάντε διπλό κλικ για να δεσμευτεί η περιστροφή.

Εάν θέλετε, προσθέστε κάποιο κείμενο στην αγαπημένη σας γραμματοσειρά χειρογράφου. (Χρησιμοποίησα DonnysHand.) Τώρα απλώς περικόψτε την εικόνα για να αφαιρέσετε το περίσσευμα των συνόρων και να τα αποθηκεύσετε!

Μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας στο φόρουμ

Υπάρχει επίσης μια έκδοση βίντεο αυτού του σεμιναρίου και ένα κιτ Polaroid Ready-To-Use που μπορείτε να κατεβάσετε.