Τι είναι η Φωτογραμμετρία;

Εδώ είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσετε τα μοντέλα εκτύπωσης 3D για εκτύπωση 3D

Κατά τη διάρκεια του εθνικού ταξιδιού στο 3DRV, περνούσα πολύ χρόνο να τραβήξω εικόνες από ακίνητα αντικείμενα με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μου (DSLR). Αντικείμενα που σκέφτηκα ότι θα έκανε για καταπληκτικές 3D εκτυπώσεις, αλλά αντικείμενα που δεν ήθελα να σχεδιάσω ή να σκιαγραφήσω από το μηδέν, ή από μια κενή οθόνη.

Έμαθα ότι είναι δυνατή η λήψη πολλών φωτογραφιών ενός αντικειμένου, σε διαφορετικά πλεονεκτικά σημεία, που περνούν γύρω από ένα αντικείμενο. Με τη λήψη φωτογραφιών σε αυτή τη μόδα 360 βαθμών, θα τραβήξετε αρκετές λεπτομέρειες ώστε το προηγμένο λογισμικό να μπορεί να στερεώσει αυτές τις εικόνες μαζί για σας, ως ένα 3D μοντέλο. Αυτή η μέθοδος ή διαδικασία είναι γνωστή ως φωτογραμμετρία. Κάποιοι αποκαλούν 3D φωτογραφία.

Εδώ είναι που λέει η Wikipedia (αν και λίγο πιο περίπλοκη από τις εξηγήσεις μου, πιστεύω):

φωτογραμμετρία είναι η επιστήμη της λήψης μετρήσεων από φωτογραφίες, ειδικά για την ανάκτηση των ακριβών θέσεων επιφανειακών σημείων ... [Αυτό] μπορεί να χρησιμοποιεί υψηλής ταχύτητας απεικόνιση και τηλεπισκόπηση για να ανιχνεύσει, να μετρήσει και να καταγράψει σύνθετη κίνηση 2-D και 3-D (βλ. επίσης σόναρ, ραντάρ, lidar κ.λπ.). Η φωτογραμμετρία τροφοδοτεί τις μετρήσεις από την τηλεπισκόπηση και τα αποτελέσματα της ανάλυσης εικόνων σε υπολογιστικά μοντέλα σε μια προσπάθεια να εκτιμηθεί διαδοχικά, με αυξανόμενη ακρίβεια, οι πραγματικές, 3-D σχετικές κινήσεις στο ερευνητικό πεδίο. "

Προτιμώ μια πολύ απλούστερη εξήγηση: Προκειμένου να χρησιμοποιήσω αυτόν τον ορισμό και τη διαδικασία, επιτρέψτε μου να εξηγήσω αυτό που καταλαβαίνω και να δώσω το kudos όπου οφείλεται. Η Autodesk και η ομάδα Reality Computing δημιούργησαν το λογισμικό για να κάνουν όλα αυτά εύκολα και γρήγορα. Το λογισμικό προέρχεται από το Autodesk ReCap και υπάρχει επίσης μια εφαρμογή που ονομάζεται 123D Catch που καθιστά δυνατή αυτή μόνο με μια κάμερα smartphone. Η ομάδα της Autodesk ReCap θέλει να συνοψίσει την ιδέα να πάρει κάτι από το φυσικό κόσμο και να το καταστήσει ψηφιακό ως: Capture, Compute, Create. Το κάνουν με τη σάρωση με λέιζερ και με τη φωτογραμμετρία, δύο διαφορετικές μεθόδους, αλλά είμαι επικεντρωμένη στην τελευταία σε αυτό το post.

Αυτό είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κομμάτι της τρισδιάστατης εκτύπωσης επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε από μια σειρά φωτογραφιών, όπως ανέφερα, παρά ένα κενό κομμάτι χαρτί ή μια ψηφιακή οθόνη. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν έτσι ή κάτι τέτοιο. Δύο που εργάζομαι για την περαιτέρω εξέταση: Fyuse (app για iOS και Android) και Project Tango από την Google (για την οποία έχω γράψει και για το Forbes, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ).

Μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας:

Καταρχήν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα GoPro ή ένα smartphone για να τραβήξετε φωτογραφίες από το λογισμικό που θα σας επιτρέψει να συρράψετε μαζί σε ένα μοντέλο 3D. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την πανοραμική λειτουργία σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, έχετε μια γενική ιδέα για το πώς θα φανεί αυτό.

Δεύτερον, παίρνετε μια δέσμη φωτογραφιών ενός αντικειμένου ή ενός ατόμου. Υπάρχουν πολλές συμβουλές που σας βοηθούν να δημιουργήσετε το καλύτερο τρισδιάστατο μοντέλο, αλλά όσο καλύτερη είναι η κάμερά σας, τόσο καλύτερα είναι το αποτέλεσμα 3D. Μπορείτε να καταγράψετε τα περισσότερα αντικείμενα ή ακόμα και ένα άτομο (εάν κρατάνε πολύ ακίνητο) με αυτή τη διαδικασία "σύλληψης πραγματικότητας".

Τρίτον, το λογισμικό κάνει τα υπόλοιπα. Μπορείτε να φορτώσετε τις φωτογραφίες στην υπηρεσία ReCap ή στο 123D Catch και θα τις συνενώσετε έτσι ώστε να βλέπετε τις φωτογραφίες σε μια τρισδιάστατη προοπτική. Είναι παρόμοιο με το Street View της Google όπου μπορείτε να σχεδιάσετε μια ολόκληρη τοποθεσία - δημιουργείτε τη δική σας "οριζόντια προβολή" γύρω από το αντικείμενο. Το ReCap θα σας επιτρέψει να κάνετε μερικά ή όλα αυτά με το χέρι - για να επιλέξετε τις πραγματικές τοποθεσίες ή σημεία που επικαλύπτονται μεταξύ τους, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν θα το κάνουν αυτό και αφήστε το λογισμικό να κάνει τη βαριά ανύψωση. Ο δωρεάν λογαριασμός επιτρέπει έως 50 φωτογραφίες, περισσότερο από επαρκείς για τη χρήση των καταναλωτών και των μικρών επιχειρήσεων.

Ας μιλήσουμε σύντομα για το "compute." Δεδομένα από τον φυσικό κόσμο που καταγράφηκαν μέσω της φωτογραφικής σας μηχανής μεταφορτώνονται στο cloud (απαιτεί πολλή υπολογιστική ισχύ, περισσότερο είστε ο τυπικός υπολογιστής γραφείου / φορητού υπολογιστή σας) και η υπηρεσία Photo ReCap δουλειά. Η επιφάνεια εργασίας του ReCap χειρίζεται δεδομένα σάρωσης με λέιζερ, αλλά χρειάζεστε το σύννεφο για την έντονη εργασία αντιστοίχισης και ραφής των φωτογραφιών, τουλάχιστον για τώρα.

Τέλος, για τις περισσότερες μεταφορτώσεις, θα πάρετε πίσω το 3D μοντέλο σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος να μην σχεδιάζετε ή να σχεδιάζετε από μια κενή σελίδα ή οθόνη. Μπορείτε να σαρώνετε τις φωτογραφίες σας σε ένα εξαιρετικό μοντέλο που μπορείτε να τροποποιήσετε, να τροποποιήσετε, να αλλάξετε, για να επιταχύνετε τη διαδικασία σχεδιασμού σας. Μπορείτε να φτάσετε στη φάση "δημιουργίας" πολύ πιο γρήγορα αυτό τον τρόπο.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι για εσάς:

Μια άλλη έκδοση αυτής της δημοσίευσης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο blog μου 3DRV, αρχικά με τίτλο: Τι είναι η Φωτογραμμετρία. Πλήρης αποκάλυψη: Η χορηγία της Autodesk από το 3DRV roadtrip μου το 2014.