Κορυφαίες εφαρμογές εκτυπωτή 3D

Η διαχείριση μιας εργασίας 3D εκτύπωσης από απόσταση είναι μερικές φορές ακριβώς αυτό που χρειάζεστε

Η εκτύπωση 3D είναι πλέον κινητή. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για Android και iOS που σας επιτρέπουν να βλέπετε αρχεία σε κίνηση, να σχεδιάζετε και ακόμα να μετατρέπετε εικόνες από εκτυπώσιμα αρχεία 2D σε 3D. Αν χρειάζεστε να εργάζεστε στα 3D έργα σας ενώ βρίσκεστε μακριά από το γραφείο σας, ακολουθούν μερικές δροσερές εφαρμογές που ίσως θελήσετε να ελέγξετε:

Για αντρόιντ

Αν ψάχνετε για ιδέες 3D εκτύπωσης ή εάν θέλετε να μεταφορτώσετε μια πρόσφατη δημιουργία, η εφαρμογή Thingiverse του MakerBot σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο Thingiverse μέσω της κινητής σας συσκευής Android. Η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε στοιχεία στη συλλογή σας και να τα στείλετε στην εφαρμογή Android MakerBot για άμεση εκτύπωση, ακόμη και από την κινητή συσκευή σας.

Το GCodeSimulator είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να κοιτάξετε τις 3D εκτυπώσεις σας και να προσομοιώσετε την εκτύπωση τους για να ελέγξετε τα σφάλματα πριν τα στείλετε στον εκτυπωτή σας. Η προσομοίωση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πραγματικό χρόνο (λαμβάνοντας όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται ο εκτυπωτής σας) ή σε γρήγορη προώθηση. Ομοίως, το GCodeInfo αναλύει το έτοιμο αρχείο εκτύπωσης και σας δίνει πληροφορίες σχετικά με το αρχείο από τον αριθμό των στρώσεων έως τον εκτιμώμενο χρόνο εκτύπωσης.

Με το OctoDroid, μπορείτε να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τις εργασίες 3D εκτύπωσης με το smartphone σας. Το OctoDroid έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το OctoPrint και μπορεί να αλλάζει και να παρακολουθεί μερικούς τρισδιάστατους εκτυπωτές ταυτόχρονα.

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου! Ο υπολογιστής κόστους εκτύπωσης 3D είναι μια όμορφη εφαρμογή που θα υπολογίζει όχι μόνο το συνολικό μήκος του καρουλιού νήματος, αλλά και το κατά προσέγγιση κόστος για την εκτύπωση του έργου σας. Εισάγετε το υλικό, τη διάμετρο του νήματος, το βάρος του καρουλιού, το κόστος του καρουλιού και το μήκος εκτύπωσης σε mm. Κάνει τα μαθηματικά για σένα. Αυτό το ερώτημα έχω θέσει πολλά, οπότε αν η μητρική εφαρμογή στο περιβάλλον 3D εκτυπωτή σας (αυτό σημαίνει το λογισμικό / περιβάλλον που συνόδευε αυτό) δεν το κάνει αυτόματα, εδώ είναι η λύση σας.

Για να διαμορφώσετε αντικείμενα 3D στην κινητή συσκευή σας, το ModelAN3DPro προσφέρει πολλές επιλογές, όπως την εισαγωγή αποθηκευμένων αρχείων OBJ και την κοινή χρήση στιγμιότυπων οθόνης. Αυτή η εφαρμογή είναι συμβατή με 3D τηλέφωνα και επιτρέπει τη φυσική απεικόνιση 3D.

Για το iOS:

Η εφαρμογή eDrawings είναι ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων για κινητά 3D με ορισμένες μοναδικές λειτουργίες. Υπάρχει μια έκδοση iOS και Android, αλλά η έκδοση iOS προσφέρει επαυξημένη πραγματικότητα, η οποία σας επιτρέπει να βλέπετε την εικόνα 3D στο περιβάλλον σας χρησιμοποιώντας την κινητή κάμερα. Υπάρχουν επίσης εκτεταμένες επαγγελματικές εκδόσεις που παρέχουν διατομή, μετρήσεις και τη δυνατότητα αποστολής του σημαδεμένου αρχείου σας σε ένα e-mail σε άλλους.

Η Autodesk σχεδίασε ένα 3D πρόγραμμα γλυπτικής για το iPad. Με το 123D Sculpt, μπορείτε να δημιουργήσετε ή να τροποποιήσετε τα 3D σχέδια εν κινήσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταφορτώσετε τη δημιουργία σας στο αποθηκευτικό χώρο που βασίζεται σε σύννεφο της Autodesk είτε για να το εκτυπώσετε είτε για να το μοιραστείτε. Πιο πρόσφατα, η Autodesk ανέπτυξε μια έκδοση Android.

Η Autodesk έχει επίσης το 123D Catch (για iOS και Android), το οποίο μετατρέπει τη συσκευή σας σε τρισδιάστατο σαρωτή. Οι εικόνες θα χρειαστούν λίγο μετά επεξεργασία, αλλά μπορείτε να καταγράψετε οποιοδήποτε αντικείμενο βλέπετε. Έχω χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή περισσότερο από τις περισσότερες εφαρμογές εδώ και την αγαπώ. Το Memento είναι πιθανώς μια πιο προηγμένη έκδοση, ανάλογα με τις ανάγκες σας για 3D μοντέλα φωτογραφιών.

Η Makerbot προσφέρει μια εφαρμογή iOS ειδικά για τον 3D εκτυπωτή της. Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να παρακολουθήσετε, να προετοιμάσετε, να εκτυπώσετε, να θέσετε σε παύση και να ακυρώσετε την εκτύπωση από το smartphone σας. Εάν χρειάζεστε να εγκρίνετε και να εκτυπώνετε εν κινήσει, αυτή η εφαρμογή θα είναι μια εξοικονόμηση χρόνου για τη διαδικασία σχεδιασμού σας.

Για τη μικρή επιχείρηση με περισσότερους από έναν εκτυπωτές 3D, το Bumblebee με BotQueue είναι ένας τρόπος για να περιηγηθείτε στις εργασίες εκτύπωσης σε πολλούς εκτυπωτές και να ελέγξετε την εκτύπωση όπου κι αν βρίσκεστε. Απαιτεί εγκατάσταση σε έναν υπολογιστή για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του κινητού. Αυτό το λογισμικό έχει δοκιμαστεί μόνο σε συστήματα Mac και Linex μέχρι στιγμής, αλλά μια επιλογή των Windows είναι στον ορίζοντα. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλους τους 3D εκτυπωτές σας.

Το Modio είναι μια μοναδική εφαρμογή 3D εκτύπωσης για iOS που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να εκτυπώνετε στοιχεία 3D δράσης. Παρόλο που αυτό φαίνεται περιορισμένο, μπορείτε πραγματικά να το χρησιμοποιήσετε για να χτίσετε πολλά πράγματα με κινητά ή συμπληρωματικά μέρη, όπως ρομπότ, οχήματα και ζωικά μοντέλα που μπορείτε να βάλετε σε διαφορετικές στάσεις. Τα κομμάτια συναρμολογούνται από πρότυπα που σας επιτρέπουν να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κομμάτια καθώς πηγαίνετε.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν λίγες δωρεάν εφαρμογές που βασίζονται στα Windows για εκτύπωση 3D. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές καλές εφαρμογές που βασίζονται στο διαδίκτυο για όσους προτιμούν μεγαλύτερη οθόνη όταν σχεδιάζουν επιλογές αποθήκευσης ή όχι. Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με τη μοντελοποίηση, αλλά όλα έχουν μοναδικά οφέλη που θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε τα 3D σας σχέδια.

Διαδικτυακές εφαρμογές

Για να σχεδιάσετε 3D έργα στον υπολογιστή σας, το 123D Design by Autodesk είναι ένα μοναδικό εργαλείο μοντελοποίησης που σας επιτρέπει να συναρμολογήσετε γρήγορα τα αντικείμενά σας από μια σειρά βασικών σχημάτων. Αυτή η εφαρμογή υποστηρίζει τους περισσότερους εκτυπωτές 3D, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εκτυπώνετε αφού σχεδιάσετε. Υπάρχουν εκδόσεις για PC, Mac και iPad.

Το 3D Tin είναι μια άλλη εφαρμογή σχεδίασης 3D που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης. Δεν υπάρχει τίποτα για λήψη, εκτός από τις δημιουργίες σας, επειδή χρησιμοποιεί το Chrome ή τον Firefox για να το εκτελέσει. Πρέπει να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στο Creative Commons ή να πληρώσετε για το Storage Cloud, αλλά αυτή η εφαρμογή συνοδεύεται από πολλά σπουδαία μαθήματα που μπορούν να βοηθήσουν τον αρχάριο να μάθει πώς να σχεδιάσει σε 3D.

Μια άλλη εφαρμογή σχεδίασης που βασίζεται σε ιστό που λειτουργεί σε παραμέτρους είναι Παράμετροι. Πρόκειται για μια εφαρμογή σχεδιασμού ανοικτού κώδικα που σας δίνει πρόσβαση σε άλλα τμήματα ανοιχτού κώδικα πάνω στα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια. Εκπονούν σχέδια για εμπορικές εφαρμογές.

Το Meshmixer σας επιτρέπει όχι μόνο να μοντελοποιήσετε ένα νέο αντικείμενο από την αρχή, αλλά και να συνδυάσετε δύο ή περισσότερα αντικείμενα 3D. Παρόλο που αυτή η εφαρμογή είναι διαδικτυακή, απαιτεί λήψη ειδικών για τα Windows ή Mac.

Εάν έχετε ένα 2D σκίτσο που θα θέλατε να κάνετε σε ένα 3D αντικείμενο, το Shapeways σας επιτρέπει να ανεβάσετε την εικόνα σας με μαύρο χρώμα και έπειτα να ορίσετε το πάχος σε γκρι στην ιστοσελίδα του. Τότε μπορείτε να τους εκτυπώσετε το σχέδιο σας σε οποιοδήποτε από τα υλικά 3D εκτύπωσης τους, συμπεριλαμβανομένων των κεραμικών, του ψαμμίτη και των μετάλλων.

Το Disarming Corruptor είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή Mac που σας επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε τα 3D σχέδια σας πριν τα στείλετε. Ο δέκτης πρέπει να έχει τον κωδικό κρυπτογράφησης και την εφαρμογή για να δει το αρχείο χωρίς διαφθορά. Αυτή η εφαρμογή σχεδιάστηκε επειδή ο κατασκευαστής θέλησε να δημιουργήσει κατεστραμμένα τρισδιάστατα σχέδια.

Μια άλλη εφαρμογή σχεδίασης μέσω διαδικτύου είναι το SketchUp. Το ενδιαφέρον πράγμα για αυτή την εφαρμογή είναι ότι το ενσωματωμένο API του Ruby σάς επιτρέπει να κάνετε τις δικές σας αλλαγές στο πρόγραμμα σχεδίασης. Μπορείτε επίσης να δείτε τις αλλαγές που έχουν κάνει οι άλλοι και να τις χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε μια εφαρμογή μοντελοποίησης που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σας, μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας με αυτό το ισχυρό εργαλείο.

Ενημερώστε με μερικές από τις αγαπημένες σας εφαρμογές 3D. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου κάνοντας κλικ στο όνομά μου, δίπλα στη φωτογραφία μου στο επάνω μέρος του άρθρου.