Ο ρόλος των δικτύων υπολογιστών στην κοινωνική δικτύωση

Τα κοινωνικά δίκτυα υπήρχαν πολύ πριν από την εμφάνιση της δικτύωσης υπολογιστών στη σκηνή. Σήμερα όμως, ο καθένας συνδέει την κοινωνική δικτύωση με το Διαδίκτυο.

Τι κάνει ένα κοινωνικό δίκτυο;

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την κοινωνική δικτύωση , συχνά εξετάζουν τις μεγαλύτερες δημόσιες τοποθεσίες Web και εφαρμογές - Twitter, Pinterest, LinkedIn κ.ο.κ. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη και κοινωνικά δίκτυα. Τα εταιρικά intranets , για παράδειγμα, λειτουργούν πολύ όπως τα δημόσια κοινωνικά δίκτυα, αν και για μια μικρότερη ιδιωτική κοινότητα.

Αυτά τα δίκτυα έχουν κοινά χαρακτηριστικά:

Η χρησιμότητα των κοινωνικών δικτύων

Εκτός από το να είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για να χαλαρώσετε και να συναντήσετε ανθρώπους, η κοινωνική δικτύωση φέρνει μερικά εξαιρετικά χρήσιμα οφέλη για τα άτομα και τις κοινότητες:

Τεχνολογία δικτύων υπολογιστών για κοινωνική δικτύωση

Η κοινωνική δικτύωση μεγάλης κλίμακας βασίζεται σε ισχυρούς διακομιστές και συστήματα αποθήκευσης για την υποστήριξη μεγάλων βάσεων δεδομένων περιεχομένου και μεγάλου όγκου επισκεψιμότητας που δημιουργούν αυτοί οι ιστότοποι.

Η κοινωνική δικτύωση τείνει να δημιουργήσει μεγάλο όγκο κίνησης δικτύου λόγω του υψηλού επιπέδου αλληλεπίδρασης που ενθαρρύνει. Η ανταλλαγή φωτογραφιών και βίντεο ιδιαίτερα καταναλώνει σημαντικό εύρος ζώνης δικτύου .

Επειδή η προσβασιμότητα και η ευκολία είναι τόσο σημαντικά για τις διαδικτυακές κοινότητες, τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να υποστηρίζουν αποτελεσματικά όλα τα είδη σταθερών και κινητών συσκευών.

Διατήρηση ασφαλών κοινωνικών δικτύων

Η φύση της κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζει τους ανθρώπους να γίνουν πιο ανοιχτοί και να μοιράζονται με σχετικά ξένους σε απευθείας σύνδεση. Όχι μόνο αυτό το περιβάλλον τείνει να εκθέτει προσωπικές πληροφορίες, προσελκύει επίσης εγκληματίες και χάκερ που προσπαθούν να κλέψουν τα χρήματα ενός ατόμου και άλλα πολύτιμα δεδομένα. Τα μικρότερα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην αποκάλυψη περισσότερων από ό, τι πρέπει.

Ένας καλός κανόνας όταν συνδέεστε σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο είναι να υποθέσετε ότι όλα τα πράγματα μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον κόσμο. Οι γονείς θα πρέπει ιδίως να παρακολουθούν προσεκτικά τις συνήθειες χρήσης των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Δείτε επίσης:

Γιατί ορισμένα κοινωνικά δίκτυα αποτυγχάνουν

Δύο διάσημα κοινωνικά δίκτυα που δεν υπάρχουν πλέον στην αρχική τους μορφή είναι το Orkut και το MySpace. Η κατάργησή τους απεικονίζει τις τυπικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο, δημόσιο ή ιδιωτικό, όταν προσπαθεί να εδραιωθεί: