Τι είναι το Colocation και γιατί θα το επιλέξετε για Web Hosting

Μάθετε γιατί επιλέξαμε το Colocation για τους ιστοτόπους μας

Η Colocation είναι μια φιλοξενώντας επιλογή για τις μικρές επιχειρήσεις που θέλουν τις λειτουργίες ενός μεγάλου τμήματος πληροφορικής χωρίς το κόστος. Πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν την υποδομή Διαδικτύου για να φιλοξενήσουν τους δικούς τους διακομιστές ιστού και έχουν μια ομάδα επαγγελματιών πληροφορικής για τη διαχείριση και το σχεδιασμό του site, άτομα και μικρές επιχειρήσεις δεν το κάνουν. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών που διατίθενται από την απλή φιλοξενία μέχρι να τρέξετε τους δικούς σας διακομιστές Web μακριά από μια ειδική σύνδεση στο Internet. Μια τέτοια επιλογή είναι η συνδιαλλαγή. Στο πρώτο μέρος αυτής της σειράς, θα εξετάσουμε τον λόγο για τον οποίο κάποιος θα επέλεγε την εναλλαγή μεταξύ των άλλων επιλογών φιλοξενίας.

Τι είναι το Colocation;

Η συνδιαλλαγή σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη μηχανή διακομιστή σας στο rack κάποιου άλλου και να μοιραστείτε το εύρος ζώνης με το δικό σας. Γενικά κοστίζει περισσότερο από το πρότυπο φιλοξενίας ιστοσελίδων, αλλά λιγότερο από ένα συγκρίσιμο ποσό εύρους ζώνης στο χώρο της επιχείρησής σας. Αφού έχετε ρυθμίσει το μηχάνημα, το παίρνετε φυσικά στη θέση του παροχέα συνδιαλλαγής και το εγκαθιστάτε στο rack σας ή νοικιάζετε ένα μηχάνημα διακομιστή από τον πάροχο συνδιαλλαγής. Αυτή η εταιρεία παρέχει στη συνέχεια IP, εύρος ζώνης και ισχύ στο διακομιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία του, θα έχετε πρόσβαση σε αυτό όπως θα κάνατε πρόσβαση σε μια τοποθεσία Web σε έναν πάροχο φιλοξενίας. Η διαφορά είναι ότι είστε κύριος του υλικού.

Πλεονεκτήματα της κατάταξης

  1. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συνδιαλλαγής είναι το κόστος για το εύρος ζώνης. Για παράδειγμα, μια γραμμή DSL με περιορισμένο εύρος ζώνης χαμηλού κόστους, γενικά, κοστίζει περίπου $ 150 έως $ 200, αλλά για την ίδια τιμή ή και λιγότερο, ένας μόνο διακομιστής μπορεί να τοποθετηθεί σε μια εγκατάσταση συνδιαλλαγής που παρέχει υψηλότερες ταχύτητες εύρους ζώνης και καλύτερη πλεονασμό για τις συνδέσεις δικτύου. Αυτές οι εξοικονομήσεις μπορούν να είναι ακόμη μεγαλύτερες εάν η μόνη αποκλειστική πρόσβαση στο δίκτυο είναι πιο δαπανηρή πλήρης ή κλασματική γραμμή Τ1.
  2. Οι εγκαταστάσεις Colocation έχουν καλύτερη προστασία από τις διακοπές. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς καταιγίδας το περασμένο έτος, το γραφείο μου δεν είχε ισχύ για τρεις ημέρες. Ενώ έχουμε μια γεννήτρια εφεδρικών αντιγράφων, δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να κρατήσει το διακομιστή να τρέχει ολόκληρο το χρόνο, έτσι οι ιστοσελίδες μας ήταν κάτω κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής. Σε έναν πάροχο συντοπισμού, πληρώνουμε για γεννήτριες ισχύος και εφεδρική ισχύ για να προστατεύσουμε αυτό το είδος της κατάστασης.
  3. Διαθέτουμε τα μηχανήματα διακομιστή. Εάν αποφασίσουμε ότι το μηχάνημα είναι πολύ αργό ή δεν έχει αρκετή μνήμη, μπορούμε απλά να αναβαθμίσουμε το διακομιστή. Δεν ειναι απαραίτητο να περιμένουμε τον παροχέα μας για να το αναβαθμίσει.
  1. Διαθέτουμε το λογισμικό διακομιστή. Δεν χρειάζεται να βασίζομαι στον πάροχο φιλοξενίας για να εγκαταστήσω το λογισμικό ή τα εργαλεία που θέλω να χρησιμοποιήσω. Το κάνω μόνο εγώ. Αν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω ASP ή ColdFusion ή ASP, απλά αγοράζω και εγκαθιστώ το λογισμικό.
  2. Αν μετακινηθούμε, μπορούμε να αφήσουμε τον διακομιστή να λειτουργεί και να λειτουργεί όλο το χρόνο. Όταν φιλοξενούμε τους δικούς μας τομείς, πρέπει είτε να πληρώσουμε για δύο γραμμές για κάποιο χρονικό διάστημα, να μεταφέρουμε τους τομείς στη νέα θέση ή να αντιμετωπίζουμε διακοπές, ενώ οι διακομιστές μετακινούνται στη νέα θέση.
  3. Οι πάροχοι συνεταιρισμών παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια για τα μηχανήματά σας. Ο διακομιστής σας αποθηκεύεται και συντηρείται σε ασφαλές περιβάλλον.
  4. Οι περισσότεροι διακομιστές συντομεύσεων προσφέρουν μια υπηρεσία όπου θα διαχειρίζονται και θα διατηρούν το διακομιστή σας για εσάς με επιπλέον κόστος. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν δεν έχετε μέλη της ομάδας IT ή το γραφείο σας βρίσκεται μακριά από τον πάροχο.

Μειονεκτήματα της κατάταξης

  1. Οι πάροχοι συνεταιρισμών μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν. Θέλετε να βρείτε ένα κοντά στο οποίο βρίσκεται το γραφείο ή το σπίτι σας, ώστε να μπορείτε να αναβαθμίσετε και να διατηρήσετε το διακομιστή σας όταν χρειάζεται. Αλλά εκτός αν ζείτε κοντά σε μια μεγάλη πόλη με μεγάλους κόμβους δικτύου, πιθανότατα δεν θα βρείτε πολλές επιλογές συντομεύσεων.
  2. Η συνεργασία μπορεί να είναι πιο ακριβή από τη βασική φιλοξενία ιστοσελίδων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς πρέπει να διατηρείτε και να διαχειρίζεστε τους διακομιστές σας, οπότε όταν χρειάζεται να αναβαθμιστεί ο διακομιστής, πρέπει να αγοράσετε αυτό το υλικό και να το εγκαταστήσετε.
  3. Η φυσική πρόσβαση στο διακομιστή σας μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή πρέπει να ταξιδέψετε στην τοποθεσία τους κατά τις ώρες λειτουργίας του παροχέα σας.
  4. Αν απομακρυνθείτε από την περιοχή όπου είναι ο πάροχος συνδιαλλαγής σας, πρέπει είτε να μετακινήσετε τους διακομιστές σας σε έναν νέο πάροχο είτε να τους αφήσετε εκεί και να πληρώσετε για μια σύμβαση συντήρησης.
  5. Ένα άλλο μειονέκτημα της κοκκοποίησης μπορεί να είναι οι διακυμάνσεις των τιμών. Δεδομένου ότι ένας από τους παράγοντες του μηνιαίου ρυθμού συνεγκατάστασης ενός διακομιστή είναι το ποσό των δεδομένων που μεταφέρονται μέσω του διακομιστή κατά τη μηνιαία περίοδο, ένα ασυνήθιστα μεγάλο ποσό κυκλοφορίας σε μια μηνιαία περίοδο μπορεί να προκαλέσει δραματικό ρίσκο στον λογαριασμό για την υπηρεσία.

Είναι το Colocation the Way to Go;

Αυτό είναι ένα ζήτημα που είναι δύσκολο να απαντηθεί. Για άτομα που τρέχουν μικρές τοποθεσίες για προσωπική χρήση ή blogs πιθανώς δεν χρειάζονται το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται από την συνδιαλλαγή και είναι καλύτερα με Web hosting. Εάν, ωστόσο, ο διακομιστής χρειάζεται να είναι πιο ισχυρή από ό, τι παρέχεται από το πρότυπο φιλοξενίας ιστοσελίδων , η συνδιαλλαγή είναι συχνά η καλύτερη δυνατή επιλογή. Είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για τις μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να έχουν μια αρκετά μεγάλη παρουσία στο διαδίκτυο, αλλά δεν θέλουν να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο αριθμό στοιχείων, όπως συνδέσεις δικτύου.