Προσθέστε ένα σπάσιμο γραμμής στην προβολή σχεδίασης του Dreamweaver

Αν είστε νέοι στο σχεδιασμό ιστοσελίδων και στην ανάπτυξη του front-end (HTML, CSS, Javascript), τότε μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG. Αυτό το ακρωνύμιο σημαίνει "αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε" και βασικά αναφέρεται σε λογισμικό που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας οπτικά εργαλεία ενώ το λογισμικό γράφει κάποιο κώδικα πίσω από τις σκηνές με βάση αυτό που δημιουργείτε. Το πιο δημοφιλές εργαλείο WYSIWYG που διατίθεται είναι αναμφισβήτητα Dreamweaver της Adobe .

Το Dreamweaver είναι μια καλή επιλογή για όσους μόλις ξεκινήσαμε

Ενώ πολλοί έμπειροι επαγγελματίες Ιστού με πιο εξειδικευμένες δεξιότητες κοιτάζουν προς τα κάτω το Dreamweaver και την τάση του να παράγει φουσκωμένο HTML markup και CSS στυλ, η απλή αλήθεια είναι ότι η πλατφόρμα παραμένει μια καλή επιλογή για όσους μόλις ξεκινήσουν με το σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Καθώς αρχίζετε να χρησιμοποιείτε την επιλογή "προβολής σχεδιασμού" του Dreamweaver για να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα, μία από τις ερωτήσεις που πιθανόν να έχετε είναι πώς να δημιουργήσετε ένα διάλειμμα γραμμής για περιεχόμενο σε αυτήν την προβολή.

Όταν προσθέτετε κείμενο HTML σε μια ιστοσελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού θα εμφανίσει το κείμενο ως μακρά γραμμή μέχρι να φτάσει στην άκρη του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης ή του στοιχείου του δοχείου. Σε αυτό το σημείο, το κείμενο θα τυλίγεται στην επόμενη γραμμή. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει σε οποιοδήποτε λογισμικό επεξεργασίας κειμένου, όπως το Microsoft Word ή τα Έγγραφα Google. Όταν μια γραμμή κειμένου δεν έχει πλέον χώρο σε μια οριζόντια γραμμή, θα τυλίξει για να ξεκινήσει μια άλλη γραμμή. Λοιπόν, τι συμβαίνει εάν θέλετε να υπαγορεύσετε πού μια γραμμή σπάει;

Όταν πατήσετε το πλήκτρο [ENTER] στην προβολή του Dreamweaver, η τρέχουσα παράγραφος κλείνει και ξεκινά μια νέα παράγραφος. Οπτικά, αυτό σημαίνει ότι οι δύο αυτές γραμμές διαχωρίζονται με λίγο κατακόρυφο διάστημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, από προεπιλογή, οι παραγράφους HTML έχουν παρεμβολές ή περιθώρια (που εξαρτάται από το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης) που εφαρμόζονται στο κάτω μέρος της παραγράφου, το οποίο προσθέτει αυτό το διάστημα.

Αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με CSS, αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλετε να υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των παραγράφων για να επιτρέψετε την αναγνωσιμότητα του ιστότοπου . Εάν θέλετε μια μόνο γραμμή και καμία ευρεία κατακόρυφη απόσταση μεταξύ των γραμμών, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το [ENTER] γιατί δεν θέλετε οι γραμμές αυτές να είναι μεμονωμένες παραγράφους.

Για αυτούς τους χρόνους, όταν δεν θέλετε να ξεκινήσει μια νέα παράγραφο, θα προσθέσετε την ετικέτα
σε HTML. Αυτό είναι επίσης μερικές φορές γραμμένο ως
. ειδικά για τις εκδόσεις του XHTML που απαιτούσαν να κλείσουν όλα τα στοιχεία. Η ακολουθούσα / στην σύνταξη αυτή κλείνει αυτόματα το στοιχείο αφού η ετικέτα
δεν έχει τη δική της ετικέτα κλεισίματος. Όλα αυτά είναι καλά και καλά, αλλά δουλεύετε στο Design View στο Dreamweaver. Μπορεί να μην θέλετε να μεταβείτε στον κώδικα και να προσθέσετε αυτά τα διαλείμματα. Αυτό είναι εντάξει, επειδή μπορείτε, πράγματι, να προσθέσετε ένα σπάσιμο γραμμής στο Dreamweaver χωρίς να καταφύγετε σε προβολή κώδικα.

Προσθήκη διαλείμματος γραμμής στην προβολή σχεδίασης του Dreamweaver:

  1. Τοποθετήστε το δρομέα όπου θέλετε να ξεκινήσει η νέα γραμμή.
  2. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift και πατήστε [ENTER].

Αυτό είναι! Η απλή προσθήκη του πλήκτρου "shift" μαζί με το [ENTER] θα προσθέσει μια λέξη αντί για μια νέα παράγραφο. Έτσι τώρα που ξέρετε πώς είναι αυτό, πρέπει να σκεφτείτε πού να το χρησιμοποιήσετε και πού να το αποφύγετε. Θυμηθείτε, το HTML προορίζεται να δημιουργήσει τη δομή μιας τοποθεσίας, όχι την οπτική εμφάνιση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολλαπλές ετικέτες
για να δημιουργήσετε κατακόρυφη απόσταση κάτω από τα στοιχεία του σχεδίου σας.

Αυτές είναι οι ιδιότητες του CSS για την επένδυση και τα περιθώρια. Όπου θα χρησιμοποιούσατε μια ετικέτα
είναι όταν χρειάζεστε μόνο το σπάσιμο μιας γραμμής. Για παράδειγμα, εάν κωδικοποιείτε μια διεύθυνση αλληλογραφίας και έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε μια παράγραφο, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες
όπως αυτή:

Όνομα εταιρείας

Γραμμή διευθύνσεων

Πόλη, Πολιτεία, ZIP

Αυτός ο κωδικός για τη διεύθυνση είναι μια μόνο παράγραφο, αλλά οπτικά θα εμφανίζει τις τρεις γραμμές σε μεμονωμένες γραμμές με ένα μικρό διάστημα μεταξύ τους.