Επίλυση προβλημάτων στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Βήματα για να κάνετε όταν έχετε ένα πρόβλημα σχεδίασης

Εάν έχετε κατασκευάσει ποτέ έναν ιστότοπο, ανακαλύψατε πιθανώς ότι τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως έχει προγραμματιστεί. Για να είναι ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων σημαίνει ότι πρέπει να έχετε άνετα με τα εντοπισμένα προβλήματα με τους ιστότοπους που δημιουργείτε.

Μερικές φορές το να διαπιστώσετε τι είναι λάθος με το σχεδιασμό του Web σας μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό, αλλά αν είστε συστηματικοί σχετικά με την ανάλυσή σας, μπορείτε συχνά να βρείτε την αιτία του προβλήματος και να το διορθώσετε πιο γρήγορα. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συμβεί αυτό.

Επικυρώστε το HTML σας

Όταν έχω ένα πρόβλημα με την ιστοσελίδα μου, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να επικυρώσω το HTML. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επικύρωση της HTML, αλλά όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα που πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε. Υπάρχουν ήδη πολλοί άνθρωποι που επικυρώνουν αυτόματα κάθε σελίδα. Αλλά ακόμα κι αν είστε στη συνήθεια, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε την εγκυρότητα της HTML σας όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται για ένα απλό σφάλμα, όπως ένα στοιχείο ή μια ιδιότητα HTML που έχει δημιουργήσει λάθος, που προκαλεί το πρόβλημά σας.

Επικυρώστε το CSS σας

Το επόμενο πιο πιθανό μέρος όπου θα έχετε προβλήματα είναι με το CSS . Η επικύρωση του CSS σας εξυπηρετεί την ίδια λειτουργία με την επικύρωση του HTML σας. Εάν υπάρχουν σφάλματα, αυτό θα διασφαλίσει ότι το CSS είναι σωστό και αυτό δεν είναι η αιτία των προβλημάτων σας.

Επικυρώστε το JavaScript ή άλλα δυναμικά στοιχεία

Όπως συμβαίνει με το HTML και το CSS αν η σελίδα σας χρησιμοποιεί JavaScript, PHP, JSP ή κάποια άλλα δυναμικά στοιχεία, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και αυτά είναι έγκυρα.

Δοκιμή σε πολλαπλά προγράμματα περιήγησης

Μπορεί να είναι ότι το πρόβλημα που βλέπετε είναι αποτέλεσμα του προγράμματος περιήγησης στο Web που τον βλέπετε. Εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης που μπορείτε να δοκιμάσετε, αυτό σας λέει κάτι για το τι πρέπει να κάνετε για να το διορθώσετε. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι το πρόβλημα συμβαίνει μόνο σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να βάλετε βαθύτερα το γιατί μόνο ένα πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να προκαλεί ένα πρόβλημα, ενώ άλλα είναι καλά.

Απλοποιήστε τη σελίδα

Αν η επικύρωση του HTML και του CSS δεν βοηθήσει, τότε θα πρέπει να περιορίσετε τη σελίδα για να βρείτε το πρόβλημα. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να διαγράψετε ή να "σχολιάσετε" τμήματα της σελίδας μέχρι ό, τι είναι το τμήμα που έχει το πρόβλημα. Πρέπει επίσης να κόψετε το CSS με παρόμοιο τρόπο.

Η ιδέα πίσω από την απλοποίηση δεν είναι ότι θα αφήσετε τη σελίδα μόνο με το σταθερό στοιχείο, αλλά ότι θα καθορίσετε τι προκαλεί το πρόβλημα και στη συνέχεια διορθώστε το.

Αφαιρέστε και στη συνέχεια προσθέστε την Επιστροφή

Μόλις μειώσετε την προβληματική περιοχή του ιστότοπού σας, ξεκινήστε να αφαιρείτε στοιχεία από το σχέδιο έως ότου το πρόβλημα χάσει. Για παράδειγμα, αν έχετε περιορίσει το πρόβλημα σε ένα συγκεκριμένο

και το CSS που το στυλ, ξεκινήστε αφαιρώντας μια γραμμή CSS τη φορά.

Ελέγξτε μετά από κάθε αφαίρεση. Αν αυτό που καταργήσατε διορθώνει ή καταργεί εντελώς το πρόβλημα, τότε ξέρετε τι πρέπει να διορθώσετε.

Αφού γνωρίζετε ακριβώς τι προκαλεί το πρόβλημα, αρχίστε να το προσθέτετε με αλλαγμένα στοιχεία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει μετά από κάθε αλλαγή. Όταν κάνετε Web design, είναι εκπληκτικό το πόσο συχνά τα μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αλλά αν δεν ελέγξετε πώς η σελίδα φροντίζει για κάθε αλλαγή, ακόμα και φαινομενικά ήσσονος σημασίας, ίσως να μην προσδιορίσετε πού είναι το πρόβλημα.

Σχεδιασμός για φυλλομετρητές που είναι συμβατοί με τα πρότυπα Πρώτα

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων περιστρέφονται γύρω από τη λήψη σελίδων που φαίνονται τα ίδια στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Ενώ συζητήσαμε ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να πάρουμε τις ιστοσελίδες να μοιάζουν οι ίδιοι σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, εξακολουθεί να αποτελεί στόχο των περισσότερων σχεδιαστών. Έτσι, πρέπει πρώτα να σχεδιάσετε πρώτα τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης, τα οποία περιλαμβάνουν αυτά που είναι συμβατά με τα πρότυπα. Μόλις τους έχετε δουλέψει, μπορείτε να παίξετε με τα άλλα προγράμματα περιήγησης για να τους δουλέψετε, συμπεριλαμβανομένων των παλαιότερων φυλλομετρητών που ίσως εξακολουθούν να σχετίζονται με το κοινό του ιστότοπού σας.

Κρατήστε τον Κωδικό σας απλό

Αφού εντοπίσετε και διορθώσετε τα προβλήματά σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να τους κρατήσετε να μην ξανασυμβούν αργότερα. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε τα προβλήματα είναι να διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο απλό το HTML και το CSS. Σημειώστε ότι δεν λέω ότι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε κάτι σαν να δημιουργείτε στρογγυλεμένες γωνίες απλώς και μόνο επειδή το HTML ή το CSS είναι περίπλοκο. Μόνο που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε πολύπλοκα πράγματα όταν παρουσιάζεται μια απλούστερη λύση.

Λάβετε κάποια βοήθεια

Η αξία κάποιου που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα του προβλήματος ιστότοπου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Εάν έχετε κοιτάξει τον ίδιο κωδικό για λίγο, γίνεται εύκολο να χάσετε ένα εύκολο λάθος. Κάνοντας μια άλλη σειρά από τα μάτια σε αυτόν τον κώδικα είναι συχνά το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 2/3/17