Ρυθμός ως βασική αρχή σχεδιασμού για ιστότοπους

Το τμήμα "σχεδιασμού" του σχεδιασμού ιστοσελίδων αποτελεί σημαντικό μέρος της επιτυχίας κάθε τοποθεσίας. Δεδομένου ότι είναι πολύ σημαντικό το περιεχόμενο ενός ιστότοπου και πόσο από τις βέλτιστες πρακτικές κρούσης όπως η υποστήριξη πολλαπλών συσκευών και η βέλτιστη απόδοση θα έχουν σε έναν ιστότοπο, δεν μπορείτε να αποφύγετε τα πλεονεκτήματα ενός εξαιρετικού σχεδιασμού.

Υπάρχουν ορισμένοι κύριοι που πηγαίνουν στη δημιουργία ενός μεγάλου σχεδιασμού ιστοσελίδων. Μία από αυτές τις αρχές είναι η σχεδιαστική ιδέα του Rhythm.

Ρυθμός ως βασική αρχή σχεδιασμού για ιστότοπους

Ο ρυθμός στο σχεδιασμό είναι επίσης γνωστός ως επανάληψη. Ο ρυθμός επιτρέπει στα σχέδιά σας να αναπτύξουν μια συνολική συνέπεια που διευκολύνει τους πελάτες σας να κατανοήσουν. Μόλις ο εγκέφαλος αναγνωρίσει το μοτίβο στο ρυθμό, μπορεί να χαλαρώσει και να κατανοήσει καλύτερα το υπόλοιπο του σχεδίου.

Η επανάληψη σπάνια συμβαίνει από μόνη της και έτσι δημιουργεί μια αίσθηση τάξης στο σχέδιο. Εξαιτίας αυτού, η επανάληψη προσελκύει την προσοχή και προτρέπει τους πελάτες να διερευνήσουν περαιτέρω.

Χρήση του ρυθμού στο σχεδιασμό

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την επανάληψη και το ρυθμό στον σχεδιασμό ιστοσελίδων θα ήταν για το μενού πλοήγησης ενός ιστότοπου. Έχοντας αυτό το μενού σχεδιασμένο με ένα σταθερό και εύκολο στη χρήση μοτίβο, θα βελτιωθεί η πλοήγηση που οι χρήστες βρίσκουν ευκολότερη στη χρήση. Κάθε φορά που μπορείτε να κάνετε κάτι πιο διαισθητικό για τους επισκέπτες του ιστοτόπου σας, αυτό είναι μια "νίκη"!

Ο ρυθμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί καθώς σχεδιάζετε διαφορετικά είδη περιεχομένου σε έναν ιστότοπο. Για παράδειγμα, αν όλα τα άρθρα ιστολογίου του ιστοτόπου σας ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο, ενώ τα δελτία τύπου χρησιμοποιούν ένα άλλο και τα γεγονότα ακολουθούν ένα τρίτο μοτίβο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τι είδους περιεχόμενο μπορεί να είναι απλά με το πώς το περιεχόμενο αυτό σε μια σελίδα. Επιπλέον, μόλις ο χρήστης λάβει αυτό το μοτίβο και είναι άνετα με αυτό, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τα άλλα κομμάτια παρόμοιου περιεχομένου στον ιστότοπο.

Τα χρώματα είναι ένας ακόμα πολύ καλός τρόπος να χρησιμοποιείτε τη συνεκτικότητα και τα μοτίβα σε έναν ιστότοπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιλεγμένα χρώματα για διάφορες υπηρεσίες που προσφέρονται, για παράδειγμα. Αυτό το πρότυπο χρωμάτων / υπηρεσιών καθιστά εύκολο για κάποιον να δει, με μια ματιά, πού το περιεχόμενο ή οι σελίδες ταιριάζουν στο συνολικό πλάτος ενός ιστότοπου. Ένα πράγμα που μας αρέσει να κάνουμε είναι να το κάνουμε έτσι ένα συγκεκριμένο χρώμα σε μια τοποθεσία χρησιμοποιείται όταν κάτι είναι "συνδετικό". Για παράδειγμα, μπορούμε να ορίσουμε δεσμούς κειμένου στο κόκκινο χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι οτιδήποτε άλλο στην τοποθεσία που χρησιμοποιεί κόκκινο με οποιονδήποτε τρόπο θα είναι επίσης ένας σύνδεσμος. Αυτό το μοτίβο καθιστά χρήσιμο για τους επισκέπτες να προσδιορίσουν τι είναι αυτό που σε έναν ιστότοπο μόλις καταλάβουν το πρότυπο.

Τι συμβαίνει με τις εικόνες; Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρυθμό στις εικόνες που χρησιμοποιούνται σε έναν ιστότοπο. Οι επαναλαμβανόμενες εικόνες φόντου μπορούν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό σχεδιασμό των ροών με έναν ιστότοπο και να προσθέσουν τη συνολική οπτική εμφάνιση μιας σελίδας.

Η τυπογραφία είναι μια άλλη περιοχή όπου ο ρυθμός και ο σχεδιασμός ιστοσελίδων συμβαδίζουν. Ένας περιορισμένος αριθμός γραμματοσειρών που χρησιμοποιούνται σε έναν ιστότοπο, αλλά οι οποίοι ρέουν καλά μαζί, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια ροή και ρυθμό του περιεχομένου. Αγαπάμε να βρούμε ένα τυπογραφικό γράμμα όπως το Raleway το οποίο περιλαμβάνει ένα αριθμό διαφορετικών βαρών σε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το γραμματοσειρά, αλλά διαφορετικά βάρη αυτής της επιλογής, για να δημιουργήσετε ένα τυπογραφικό μοτίβο που λειτουργεί πολύ καλά ως σύνολο, αλλά με ξεχωριστά μεμονωμένα κομμάτια. Για παράδειγμα, θα εμφανίζατε τίτλους μεγαλύτερου μεγέθους από τις παραγράφους. Θα μπορούσατε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε μια γραμματοσειρά με λεπτότερα γράμματα (ή ακόμη πιο πολύ παχύτερα γράμματα), αφού το μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς θα τους επιτρέπει να είναι ευανάγνωστα. Οι παράγραφοι, οι οποίες θα οριστούν σε μικρότερο μέγεθος, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα κανονικό ή μεσαίο βάρος. Μαζί, αυτά τα δύο στυλ θα λειτουργούσαν πολύ καλά ως μονάδα, αλλά μια απλή ματιά σε αυτό το μοτίβο θα καθιστούσε εύκολο να δει ποια κομμάτια είναι επικεφαλίδες και επομένως πιο σημαντικά και ποια είναι το κανονικό κείμενο. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα πρότυπο και ένα ρυθμό που λειτουργεί καλά και φαίνεται εξαιρετικό για το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας.