Χρησιμοποιήστε το DNS για να διορθώσετε μια σελίδα Web που δεν φορτώνεται στο πρόγραμμα περιήγησης

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια ιστοσελίδα ενδέχεται να μην φορτώνεται με επιτυχία στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μερικές φορές το πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα συμβατότητας. Οι προγραμματιστές ενός ιστότοπου ενδέχεται να επιλέξουν λανθασμένα να χρησιμοποιήσουν ιδιόκτητες τεχνικές κωδικοποίησης που δεν γνωρίζουν όλα τα προγράμματα περιήγησης. Μπορείτε να ελέγξετε για αυτό το είδος προβλήματος χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης για να επισκεφθείτε τον εν λόγω ιστότοπο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι καλή ιδέα να παραμείνετε βολικοί οι φυλλομετρητές ιστού Safari , Firefox και Chrome.

Αν μια σελίδα φορτώνεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης αλλά όχι σε άλλο, γνωρίζετε ότι πρόκειται για πρόβλημα συμβατότητας.

Μια από τις πιο πιθανές αιτίες μιας φόρτωσης μιας ιστοσελίδας δεν είναι η εσφαλμένη διαμόρφωση ή η κακή συντήρηση του συστήματος DNS (Domain Name Server) από τον ISP σας. Οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου έχουν το σύστημα DNS που τους έχει ανατεθεί από τον ISP τους. Μερικές φορές αυτό γίνεται αυτόματα. μερικές φορές ένας ISP θα σας δώσει τη διεύθυνση Internet του διακομιστή DNS για να εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο τις ρυθμίσεις δικτύου του Mac σας. Και στις δύο περιπτώσεις, το πρόβλημα είναι συνήθως στο τέλος της σύνδεσης του ISP.

Το DNS είναι ένα σύστημα που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε εύκολα αποθηκευμένα ονόματα για ιστότοπους (καθώς και για άλλες υπηρεσίες Διαδικτύου), αντί για τις πιο σκληρές για μνήμη αριθμητικές διευθύνσεις IP που έχουν εκχωρηθεί σε ιστότοπους. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάστε το www.about.com από 207.241.148.80, το οποίο είναι ένα από το πραγματικό IP διεύθυνση του . Εάν το σύστημα DNS αντιμετωπίζει προβλήματα μετάφρασης του www.about.com στη σωστή διεύθυνση IP, τότε ο ιστότοπος δεν θα φορτωθεί.

Ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος ή ενδέχεται να εμφανιστεί μόνο μέρος του ιστότοπου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι το σύστημα DNS του ISP λειτουργεί σωστά. Αν δεν είναι (ή ακόμα και αν είναι), αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS για να χρησιμοποιήσετε πιο ισχυρό διακομιστή από αυτόν που συνιστά ο ISP σας.

Δοκιμάζοντας το DNS σας

Το Mac OS προσφέρει διάφορους τρόπους για να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε εάν διαθέτετε λειτουργικό σύστημα DNS. Θα σας δείξω μία από αυτές τις μεθόδους.

  1. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο του τερματικού.
    φιλοξενούντε www.about.com
  3. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής αφού εισαγάγετε την παραπάνω γραμμή.

Εάν το σύστημα DNS του ISP σας λειτουργεί, πρέπει να δείτε τις ακόλουθες δύο γραμμές που επιστρέφονται στην εφαρμογή Terminal :

Το www.about.com είναι ψευδώνυμο για το dynwwwonly.about.com. Το dynwwwonly.about.com έχει τη διεύθυνση 208.185.127.122

Αυτό που είναι σημαντικό είναι η δεύτερη γραμμή, η οποία επιβεβαιώνει ότι το σύστημα DNS ήταν σε θέση να μεταφράσει το όνομα του δικτυακού τόπου σε μια πραγματική αριθμητική διεύθυνση στο Internet, στην περίπτωση αυτή 208.185.127.122. (παρακαλώ σημειώστε: η πραγματική διεύθυνση IP που επιστρέφεται μπορεί να είναι διαφορετική).

Δοκιμάστε την εντολή host εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα πρόσβασης σε έναν ιστότοπο. Μην ανησυχείτε για τον αριθμό των γραμμών του κειμένου που μπορεί να επιστραφούν. διαφέρει από τον ιστότοπο στον ιστότοπο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν βλέπετε μια γραμμή που λέει:

Η υποδοχή του site.website.name σας δεν βρέθηκε

Εάν λάβετε ένα αποτέλεσμα του "ιστότοπου που δεν βρέθηκε" και είστε βέβαιοι ότι έχετε εισάγει σωστά το όνομα του ιστότοπου (και ότι υπάρχει πραγματικά ένας ιστότοπος με αυτό το όνομα), τότε μπορείτε να είστε αρκετά σίγουροι ότι τουλάχιστον για το παρόν , το σύστημα DNS του ISP σας παρουσιάζει προβλήματα.

Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό DNS

Ο ευκολότερος τρόπος για να διορθώσετε ένα δυσλειτουργικό DNS του ISP είναι να αντικαταστήσετε ένα διαφορετικό DNS για αυτό που παρέχεται. Ένα εξαιρετικό σύστημα DNS λειτουργεί από μια εταιρεία που ονομάζεται OpenDNS (τώρα τμήμα της Cisco), η οποία προσφέρει δωρεάν χρήση του συστήματος DNS. Το OpenDNS παρέχει πλήρεις οδηγίες για την πραγματοποίηση των αλλαγών στη ρύθμιση δικτύου του Mac, αλλά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα DNS, μπορεί να μην έχετε πρόσβαση στην τοποθεσία Web του OpenDNS. Εδώ είναι η γρήγορη σφαίρα για το πώς να κάνετε τις αλλαγές οι ίδιοι.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Προτιμήσεις συστήματος" στο Dock ή επιλέγοντας το στοιχείο "Προτιμήσεις συστήματος" από το μενού της Apple .
  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Δίκτυο" στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  2. Επιλέξτε τη σύνδεση που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στο Internet. Για σχεδόν όλους, αυτό θα είναι ενσωματωμένο Ethernet.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους"
  4. Επιλέξτε την καρτέλα 'DNS'.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί συν (+) κάτω από το πεδίο DNS Servers και πληκτρολογήστε την ακόλουθη διεύθυνση DNS.
    208.67.222.222
  6. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα και εισάγετε μια δεύτερη διεύθυνση DNS, που φαίνεται παρακάτω.
    208.67.220.220
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή".
  9. Κλείστε το παράθυρο προτιμήσεων δικτύου.

Ο υπολογιστής σας Mac θα έχει τώρα πρόσβαση στις υπηρεσίες DNS που παρέχονται από το OpenDNS και ο διασκεδαστικός ιστότοπος πρέπει να φορτωθεί σωστά.

Αυτή η μέθοδος προσθήκης των καταχωρήσεων του OpenDNS διατηρεί τις αρχικές τιμές DNS. Εάν θέλετε, μπορείτε να αναδιατάξετε τη λίστα, μεταφέροντας τις νέες καταχωρίσεις στην κορυφή της λίστας. Η αναζήτηση DNS ξεκινά με τον πρώτο διακομιστή DNS στη λίστα. Εάν η τοποθεσία δεν βρίσκεται στην πρώτη καταχώρηση, η αναζήτηση DNS καλεί τη δεύτερη καταχώρηση. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να γίνει η αναζήτηση ή όλοι οι διακομιστές DNS στη λίστα έχουν εξαντληθεί.

Εάν οι νέοι διακομιστές DNS που προσθέσατε αποδίδουν καλύτερα από τους αρχικούς σας, μπορείτε να μετακινήσετε τις νέες καταχωρίσεις στην κορυφή της λίστας, επιλέγοντας απλά ένα και σύροντάς το προς τα πάνω.