Το 2GIG Technologies Go! Control ασύρματο σύστημα οικιακής ασφάλειας

Αυτό μπορεί να είναι το iPhone των συστημάτων οικιακής ασφάλειας

Ποτέ δεν έχετε ακούσει ποτέ μια εταιρεία που ονομάζεται 2GIG Technologies, αλλά αρχίζουν πραγματικά να κάνουν ένα όνομα για τους εαυτούς τους στο χώρο του δικτύου που είναι προσβάσιμος στο σπίτι. Η 2GIG έχει αναπτύξει αυτό που θεωρώ ως το iPhone των οικιακών συστημάτων ασφαλείας. Ο Πίνακας Ελέγχου Go! Είναι ένα από τα πιο έξυπνα, πλήρως εξοπλισμένα, καλά σχεδιασμένα συστήματα ασφάλειας στο σπίτι που έχω αντιμετωπίσει ποτέ.

Μετά από ένα διάλειμμα που είχαμε πέρυσι, βρισκόμουν στο κυνήγι για ένα σύστημα ασφαλείας που θα μπορούσα να εγκαταστήσω. Είχα προηγουμένως ένα "παλιό σχολείο" σύστημα και δεν εντυπωσίασε με τη μονάδα ή τον πάροχο υπηρεσιών. Αυτή τη φορά σκέφτηκα ότι θα έκανα το DIY μου και θα το εγκαταστήσω ο ίδιος.

Κοίταξα πολλά από τα συστήματα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, αλλά δεν φαινόταν πολύ φιλικά προς το περιβάλλον, απαιτώντας από τον εγκαταστάτη να εισάγει πολλούς αρχαϊκούς κώδικες για να ρυθμίσει την κύρια μονάδα και να καταγράψει τους αισθητήρες. Ήμουν απογοητευμένος στην αναζήτησή μου μέχρι να σκοντάψω το ασύρματο σύστημα ασφαλείας 2GIG Go! Control. Πιάσε αμέσως το μάτι μου επειδή δεν είχε ένα τυποποιημένο αριθμητικό πληκτρολόγιο, αλλά είχε μια φωτεινή οθόνη αφής LCD αντί.

Επισκέφτηκα τον ιστότοπο 2GIG για να μάθω περισσότερα για το σύστημα και να επανεξετάσω τα χαρακτηριστικά του. Αυτό το πράγμα φορτώθηκε: Το σύστημα ελέγχου Go!

Τα πάντα ακούγονται υπέροχα, το μόνο πράγμα που ανησυχούσα ήταν πόσο θα κόστιζε αυτό το πράγμα. Προς μεγάλη μου έκπληξη, το βρήκα για $ 460 στο Home Security Store. Αυτός ο ιστότοπος εξυπηρετεί τους ερασιτέχνες που θέλουν επαγγελματικά συστήματα συναγερμού, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν τρελά υψηλές τιμές εγκατάστασης ή να κλειδωθούν σε πολυετείς συμβάσεις παροχής υπηρεσιών.

Το βασικό κιτ περιλαμβάνει 3 ασύρματους αισθητήρες επαφής πόρτας / παραθύρου, αισθητήρα κίνησης, πληκτρολόγιο για την όπλιση και αφοπλισμό του συστήματος, τον κύριο πίνακα ελέγχου, έναν προσαρμογέα τροφοδοσίας και μπαταρία και μια κυψελωτή κάρτα που εγκαθίσταται στον πίνακα ελέγχου. Πρέπει να επιλέξετε τον προμηθευτή κυψέλης που προτιμάτε κατά την αγορά της μονάδας που καθορίζει τον τύπο του ραδιοκυττάρου που είναι εγκατεστημένο. Σας συνιστώ να επιλέξετε τον πάροχο που γνωρίζετε ότι έχει την καλύτερη λήψη σήματος στο σπίτι σας. Το κόστος συναγερμού κυττάρων συναγερμού ενσωματώνεται στο μηνιαίο τέλος συναγερμού ανάλογα με το πάροχο και το πακέτο υπηρεσιών που επιλέγετε.

Η τεκμηρίωση που παρέχεται από το 2GIG (και πολλά άλλα συστήματα συναγερμού) είναι προσανατολισμένη προς τους επαγγελματίες εγκαταστάτες, αλλά εξακολουθώ να μπορώ να καταλάβω όλα όσα χρειάζονταν για να λειτουργήσουν. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι το σύστημα δεν περιλάμβανε ένα εγχειρίδιο χρήσης και είχε μόνο έναν οδηγό εγκατάστασης. Αυτό επιλύθηκε με την επίσκεψη στον ιστότοπό του και τη λήψη του οδηγού χρήσης.

Ένα άλλο πρόβλημα ήταν ότι δεν περιλαμβάνεται καλώδιο τροφοδοσίας στο σύστημα. Και πάλι, υποθέτω ότι θεωρούν ότι οι επαγγελματίες εγκαταστάτες θα έχουν ένα καρούλι καλωδίου μαζί τους ότι θα κοπεί στο σωστό μήκος που απαιτείται. Θα ήταν ακόμα ωραίο αν είχαν συμπεριλάβει ένα καλώδιο μήκους 10 ποδιών έτσι ώστε να μου έσωσαν ένα ταξίδι στην τοπική μου ραδιοφωνική σκάλα.

Η ίδια η εγκατάσταση χρειάστηκε μερικές ώρες και ήταν αρκετά απλή. Η καταγραφή των ασύρματων αισθητήρων ήταν πολύ εύκολη.

Περίμενε λίγες μέρες πριν επιλέξω έναν πάροχο υπηρεσιών. Επέλεξα την υπηρεσία ασφαλείας που διαφημίστηκε στην ιστοσελίδα του The Home Security Store, η οποία ήταν μια υπηρεσία αναμετάδοσης συναγερμών που τροφοδοτείται από το Alarm.com. Επέλεξα την προηγμένη διαδραστική υπηρεσία που επέτρεπε την απομακρυσμένη όπλιση / αφοπλισμό μέσω του iPhone μου και επίσης μερικές προηγμένες λειτουργίες ειδοποίησης που μου επιτρέπουν να ειδοποιώ μέσω ειδοποιήσεων κειμένου / ηλεκτρονικού ταχυδρομείου / ώρας όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός ή όταν ορισμένοι αισθητήρες που επιλέγω ενεργοποιούνται. Για παράδειγμα, κάθε φορά που ανοίγει η πύλη του δρόμου κατά τη διάρκεια των κανονικών μου ωρών εργασίας, έχω ένα κείμενο που δηλώνει ότι ήταν ανοιχτό. Δεν θέτει τον συναγερμό ή καλεί την αστυνομία (αν και θα μπορούσα να το κάνω αυτό). Μόνο μου ειδοποιεί ότι κάποιος μπαίνει στην πύλη μου.

Η υπηρεσία συναγερμού που τροφοδοτείται από το Alarm.com μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με το σύστημα ασύρματης κάμερας DiY (έναντι αμοιβής), επιτρέποντάς μου να δούμε βίντεο σχετικά με συναγερμούς (αν επιλέξω να πληρώσω το πρόσθετο κόστος).

Η εμπειρία της οθόνης αφής είναι πολύ πιο έξυπνη από τα παλιά σχολικά πληκτρολόγια που προσφέρονται από άλλους παρόχους συστημάτων ασφαλείας. Εκτός από την οθόνη αφής, το σύστημα διαθέτει επίσης μεγάλα κουμπιά πυρκαγιάς / έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που είστε πολύ πανικοβλημένοι για να τρέξετε με την οθόνη αφής. Διαθέτει επίσης ένα κουμπί στο σπίτι που σας μεταφέρει στο κεντρικό μενού παρόμοιο με το κουμπί Home στο iPhone.

Το σύστημα διαθέτει φωνητικές απαντήσεις για σχεδόν κάθε συμβάν, όπως το άνοιγμα μιας πόρτας. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες φωνητικές απαντήσεις, τοποθετώντας μαζί τις λέξεις που βρίσκονται στην ενσωματωμένη τράπεζα λέξεων. Για παράδειγμα, έχω μια πίσω πόρτα και μια πόρτα πίσω αυλή και ήμουν σε θέση να τα ονομάσω κατάλληλα δεδομένου ότι όλα αυτά τα λόγια ήταν διαθέσιμα από την ενσωματωμένη φωνή τράπεζα. Η φωνή της τράπεζας είναι κάπως περιορισμένη, καθώς δεν ήμουν σε θέση να βρω τη λέξη "πύλη" και έπρεπε να αντικαταστήσω μια άλλη λέξη στη θέση της.

Δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με αυτό το σύστημα μέχρι στιγμής και είμαι πρόθυμος να ενεργοποιήσω μερικά από τα προηγμένα χαρακτηριστικά όπως ο φωτισμός κύματος z, ο θερμοστάτης και ο έλεγχος κλειδώματος θυρών.

Το σύστημα είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε άλλους αισθητήρες, όπως αισθητήρες θέρμανσης καπνού / φωτιάς και γυαλιού, ανά πάσα στιγμή απλά αγοράζοντας τους αισθητήρες και ακολουθώντας τη διαδικασία εγγραφής. Πρόσθεσα ένα δεύτερο πληκτρολόγιο και μερικές επιπλέον πόρτες.

Εάν θέλετε να αυξήσετε την περιμετρική σας ασφάλεια για το σπίτι ή την επιχείρησή σας, σίγουρα θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο 2GIG Go! Control Wireless Home Security System.