Εφαρμογές Android για ποτά

Ποτέ δεν είστε σίγουροι ποιο κρασί πηγαίνει με ψητά μακαρόνια και τυρί; Μήπως θυμάστε να δοκιμάζετε μια εκπληκτική μπύρα την άλλη νύχτα, αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα της ζυθοποιίας; Τι ακριβώς πηγαίνει σε Λευκό Ρώσο; Θέλατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να προσποιηθείτε ότι έχετε ένα ποτήρι κρασί; Μπορείτε να βρείτε εύκολες απαντήσεις σε αυτές και περισσότερες ερωτήσεις, ελέγχοντας αυτές τις ωραίες εφαρμογές Android. (Παρακαλώ πίνετε και εφαρμόστε υπεύθυνα.)

Vivino

Tanes Jitsawart / EyeEm / Getty Images

Το Vivino μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι η "πιο κατεβασμένη εφαρμογή κρασιού στον κόσμο". Το Vivino είναι μια δωρεάν λήψη από το κατάστημα Android Play, αλλά δύο από τις πέντε βασικές λειτουργίες κοστίζουν επιπλέον χρήματα. Τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι:

Ο σαρωτής ετικετών κρασιού : Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να τραβήξετε μια εικόνα της ετικέτας και να το σαρώσετε σε μια βάση δεδομένων ετικετών κρασιού. Αν η Vivino βρίσκει έναν αγώνα, μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με το κρασί χωρίς να χρειάζεται να κάνετε οποιαδήποτε δακτυλογράφηση. Η εμπειρία μου είναι ότι αυτό γενικά λειτουργεί καλά σε επαρκή φωτισμό, αλλά μικρότερα, τοπικά κρασιά δεν είναι αναγκαστικά στη βάση δεδομένων.
Σαρωτής λίστας οίνων : Όπως και ο σαρωτής μπουκαλιών κρασιού, αυτό χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας για να σαρώσει λίστες κρασιών από εστιατόρια. Είχα λιγότερη επιτυχία να παίρνω αγώνες χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, πιθανότατα επειδή οι λίστες οίνων χρησιμοποιούν ασυνεπείς γραμματοσειρές.
Τα κρασιά μου : Αυτός είναι ίσως ο απώτερος στόχος για τη χρήση αυτής της εφαρμογής. Κρατήστε ένα ημερολόγιο κρασιών που έχετε δοκιμάσει και δώστε τους την προσωπική σας βαθμολογία. Μπορείτε να δείτε πως άλλοι έχουν βαθμολογήσει ένα κρασί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το "γήινο" ενός ατόμου δεν είναι "λάσπη" ενός άλλου ατόμου.

Χαρακτηριστικά που κοστίζουν χρήματα:
Αγοράστε το κρασί : Εάν η πολιτεία σας επιτρέπει online πωλήσεις κρασιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή και το Android Pay για να αγοράσετε κρασί.
Vivino Premium: Αυτή είναι η συνδρομητική υπηρεσία της Vivino για 4,99 δολάρια το μήνα. Τα χαρακτηριστικά Premium περιλαμβάνουν αξιολογήσεις από εμπειρογνώμονες (αντί για τις βαθμολογίες πλήθους των δωρεάν εφαρμογών) και πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την αποθήκευση κρασιού. Περισσότερο "

Untappd

Το Untappd είναι λίγο πολύ το πρότυπο για εφαρμογές παρακολούθησης μπύρας. Συνδυάζει μερικά στοιχεία στοιχηματισμού (μπορείτε να ξεκλειδώσετε κονκάρδες) και κοινωνικό μερίδιο (σύνδεση με φίλους). Ελέγξτε τις τοποθεσίες και παρακολουθήστε και αξιολογήστε τις μπύρες που δοκιμάζετε. Το Untappd δεν σαρώνει ετικέτες ή λίστες μπύρας, αλλά η αντιστοίχιση κοινωνικής δικτύωσης και η παρακολούθηση τοποθεσίας υπερβαίνουν την αντιστάθμιση.

Η βάση δεδομένων της μπύρας Untappd είναι καλή, αλλά δεν είναι τέλεια. Μπορείτε να κάνετε γρήγορη αναζήτηση με βάση μια λέξη ή δύο για μπύρες στη βάση δεδομένων, αλλά εάν βρίσκεστε σε τοπική σκηνή μπίρας σκάφους ή δοκιμάζετε μικρές εποχιακές παρτίδες, θα πρέπει να εισάγετε τις μπύρες που δοκιμάζετε με το χέρι. Κατά προτίμηση πριν πίνετε πάρα πολλά από αυτά.

Το Untappd παρακολουθεί επίσης σκληρούς μηλίτες, αλλά δεν βαθμολογεί κρασιά. Περισσότερο "

Συνταγές ποτών με μείγμα

Η Mixology είναι μια εφαρμογή που προσφέρει συνταγές ποτών κοκτέιλ (7.900 από αυτές) και μετατρέπει τις μετρικές και αυτοκρατορικές μετρήσεις για εσάς, οπότε δεν χρειάζεται να μαντέψετε σε εκατοστά και κουταλάκια του γλυκού.

Το Mixology διαθέτει επίσης ένα χαρακτηριστικό "cabinet liquor" που σας επιτρέπει να πείτε στην εφαρμογή ποιο υγρό έχετε στο χέρι και αφήστε το να σας πει ποιες συνταγές είναι επιλογές με αυτά τα συστατικά. Μπορείτε επίσης να περιστρέψετε τον τροχό και να επιλέξετε ένα τυχαίο ποτό εάν νιώθετε περιπετειώδης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάλογα με το είδος του ποτού που σας ενδιαφέρει (γλυκό, κλασικό, δημοφιλές, σκοπευτές κ.λπ.)

Η Mixology έχει επίσης συνταγές για μη αλκοολούχα κοκτέιλ και ζεστά ροφήματα.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε αγαπημένες συνταγές και επίσης να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε τις δικές σας συνταγές.

Εάν δεν σας αρέσουν οι διαφημίσεις στην ελεύθερη έκδοση (οι οποίες είναι μάλλον παρεμβατικές), μπορείτε να τους κάνετε να πάνε μακριά αγοράζοντας την εφαρμογή για $ 1,49.

Η δωρεάν έκδοση της Mixology απαριθμεί επίσης όλα τα εμπορικά σήματα που χρησιμοποιούν αλκοολούχα ποτά, ενώ η πριμοδότηση εκδίδει συνταγές με τον γενικό τύπο ποτού που πρέπει να ακολουθήσει.

SWE Οίνοι και οινοπνευματώδη

Εάν γνωρίζετε ήδη τη διαφορά μεταξύ pinot noir και syrah, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή SWE Wine and Spirits Trivia για να πάρετε τις γνώσεις σας στο επόμενο επίπεδο. Αυτή η εφαρμογή σχεδιάστηκε ως οδηγός σπουδών για άτομα που επιθυμούν να είναι Certified Specialist of Wine (CSW) ή Certified Specialist of Spirits (CSS), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε ένα πιστοποιητικό για να μάθετε trivia ή δοκιμάστε τον εαυτό σας με το κρασί. Περισσότερο "

Κρασί

Αυτό είναι απλά μια εφαρμογή gag, αλλά είναι αρκετά διασκεδαστικό και δωρεάν download. Η εφαρμογή Wine του Progimax είναι ένας προσομοιωτής κρασιού. Το τηλέφωνό σας εμφανίζει ένα ποτήρι κρασί που εκτοξεύεται όταν το ανακινείτε εμπρός και πίσω και αποστραγγίζεται όταν γυρίζετε το τηλέφωνό σας σαν να πίνετε.

Εάν θέλετε να κάνετε το ίδιο πράγμα με την μπύρα, δοκιμάστε το iBeer. Περισσότερο "