Ελέγξτε τις ειδοποιήσεις σας με το Android Marshmallow

Κρατήστε τις περισπασμούς στο ελάχιστο

Το Android Marshmallow 6.0 εμφάνισε το ντεμπούτο του Google Now στο Tap καθώς και λίγα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ευεξίας. Το Marshmallow δίνει στους χρήστες καλύτερο έλεγχο των ειδοποιήσεων και της έντασης και καθιστά την μπαταρία πιο έξυπνη. Δείτε πώς.

Διαχείριση ειδοποιήσεων

Πάντα νιώθεις ότι το smartphone σου είναι ένα κομμάτι γούνας, αποσπούν την προσοχή σου από την εργασία και το χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου; Εάν ήταν ένα άτομο που σας υποκλίνονταν, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε ένα σημάδι μη ενοχλείτε. Τώρα, τα smartphone Android έχουν τη δική τους λειτουργία Μην ενοχλείτε, την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Επιλέξτε Μην ενοχλείτε από το αναπτυσσόμενο μενού και θα έχετε τρεις επιλογές: Συνολική Σιωπή. Μόνο συναγερμούς. και Μόνο Προτεραιότητα. Η πρώτη ρύθμιση αποκλείει όλες τις εισερχόμενες κλήσεις, τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις, ενώ η δεύτερη μπλοκάρει τα πάντα, εκτός από τους συναγερμούς, με αυτόν τον τρόπο παραμένετε ελεύθεροι από περισπασμούς, αλλά δεν έχετε υπερβολική καθυστέρηση. Η ρύθμιση Μόνο συναγερμούς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε τυχαίες, ασήμαντες ειδοποιήσεις από το να σας ξυπνήσω στη μέση της νύχτας.

Στη λειτουργία Μόνο Προτεραιότητα, μπορείτε να επιλέξετε τι περνάει, συμπεριλαμβανομένων συναγερμών, υπενθυμίσεων, συμβάντων, μηνυμάτων και κλήσεων. Μπορείτε να επιλέξετε ποιες επαφές επιτρέπεται να σας καλέσουν ή να σας στείλουν μηνύματα σε αυτή τη λειτουργία και να δώσετε τη δυνατότητα έκτακτης ανάγκης, επιτρέποντας σε εκείνους που σας καλούν δύο φορές σε 15 λεπτά.

Ορίσατε Μην ενοχλείτε να παραμείνετε ανοιχτά μέχρι να την απενεργοποιήσετε ή να ορίσετε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε ώρες. Υπάρχουν και αυτοί που ονομάζονται αυτόματους κανόνες, τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε εάν θέλετε αυτή η λειτουργία να ενεργοποιείται αυτόματα σε συγκεκριμένες ώρες, όπως το Σαββατοκύριακο, τη νύχτα της εβδομάδας ή με βάση ένα συγκεκριμένο συμβάν. Είναι ένας μικρός τρόπος να επαναφέρετε την ισορροπία εργασίας-ζωής σας.

Διατήρηση της έντασης του ήχου κάτω από τον έλεγχο

Δεύτερον στις ειδοποιήσεις, η ένταση είναι μια άλλη ενόχληση των smartphone. Έχετε ποτέ πάρει ένα τηλεφώνημα και ξεκίνησε ένα παιχνίδι μόνο για να έχει τον όγκο του παιχνιδιού σε ένα εκκωφαντικό επίπεδο; Στη συνέχεια, ενεργοποιείτε την ένταση του παιχνιδιού προς τα κάτω, αλλά και σίγαση όλων των άλλων ήχων. Το Marshmallow σας δίνει πιο λεπτομερή έλεγχο. Όταν ρυθμίζετε την ένταση του ήχου του smartphone σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα αναπτυσσόμενο μενού για ειδοποιήσεις, μουσική και συναγερμοί. Με αυτόν τον τρόπο ο συναγερμός σας μπορεί να είναι αρκετά δυνατός για να σας ξυπνήσει, αλλά οι ειδοποιήσεις σας δεν θα σας εκτοξεύσουν από το κάθισμά σας. Η ύπαρξη αφίσας μουσικής είναι επίσης σημαντική, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ακουστικά.

Δώστε στο Smartphone σας ένα Nap

Τέλος, η λειτουργία Doze ακούγεται λίγο σαν να μην ενοχλεί, αλλά είναι τελείως διαφορετική. Το Doze δεν είναι ένα χαρακτηριστικό με το οποίο αλληλεπιδράτε. είναι ψημένο στο Marshmallow. Το Doze θέτει το smartphone σας σε αδράνεια όταν παραμένει αδρανής για κάποιο χρονικό διάστημα, για να εξοικονομήσει χρόνο ζωής της μπαταρίας. Αν αγγίξετε το τηλέφωνό σας ή ξυπνήσετε την οθόνη, θα διακόψετε τη λειτουργία λήψης, επομένως είναι πιθανό να ισχύουν όταν κοιμάστε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή είστε μακριά από αυτήν για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό θα αποτρέψει την "έκπληξη ότι η μπαταρία σας είναι νεκρή ακόμα κι αν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει όλη την νύχτα". Η χρήση της λειτουργίας Μην ενοχλεί θα κρατήσει το smartphone σας να ξυπνάει πάρα πολύ όταν είναι αφύλακτο.

Έχετε αναβαθμίσει ακόμα το λειτουργικό σας σύστημα στο Marshmallow;