Συγχρονισμός δεδομένων λογαριασμού και περισσότερα με τα Windows 8 και 8.1

Ενώ τα Windows 8 έχουν πολλές δροσερές δυνατότητες για να προσελκύσουν τους χρήστες, αναμφισβήτητα, το πιο cool είναι ο συγχρονισμός λογαριασμού. Για όσους επιλέγουν να συνδεθούν στις συσκευές Windows 8 με λογαριασμό Microsoft, τα Windows 8 μπορούν να συγχρονίσουν έναν τόνο πληροφοριών από τη μια συσκευή στην άλλη. Μπορείτε να επιλέξετε να συγχρονίζετε τα πάντα από βασικές ρυθμίσεις σε θέματα και ταπετσαρίες. Οι χρήστες των Windows 8.1 μπορούν ακόμη να συγχρονίσουν σύγχρονες εφαρμογές μεταξύ λογαριασμών. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου δημιουργείτε το λογαριασμό σας σε έναν υπολογιστή και σας ακολουθεί σε κάθε συσκευή των Windows 8 που χρησιμοποιείτε. Αυτός ο κόσμος είναι εδώ, εφόσον έχετε επιλέξει τις σωστές ρυθμίσεις.

Συγχρονισμός λογαριασμού στα Windows 8

Η ρύθμιση του συγχρονισμού λογαριασμού στα Windows 8 είναι αρκετά βασική. Για να ξεκινήσετε θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας. Ανοίξτε τη γραμμή charms μετακινώντας τον κέρσορα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας και σύροντάς την προς το κέντρο. Όταν εμφανιστούν τα φρουτάκια, κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις" και, στη συνέχεια, στο "Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή". Κάντε κλικ στην επιλογή "Συγχρονισμός των ρυθμίσεών σας".

Στο δεξιό παράθυρο του παραθύρου Ρυθμίσεις υπολογιστή θα βρείτε διάφορες επιλογές για να επιλέξετε. Η πρώτη σας κίνηση θα πρέπει να είναι να μετακινήσετε το ρυθμιστικό κάτω από το "Ρυθμίσεις συγχρονισμού σε αυτόν τον υπολογιστή" στη θέση ON. Αυτό ενεργοποιεί τη λειτουργία. Τώρα θα πρέπει να επιλέξετε τι συγχρονίζεται.

Μπορείτε να επιλέξετε από τις ακόλουθες επιλογές, ανεξάρτητα από το αν πρέπει να συγχρονίσετε το καθένα:

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να επιτρέψετε συγχρονισμό μέσω μετρημένων συνδέσεων και, εάν ναι, κατά την περιαγωγή. Αυτές οι ρυθμίσεις έχουν μεγάλη σημασία για τις κινητές συσκευές, καθώς ο συγχρονισμός μπορεί να σας προκαλέσει χρέωση δεδομένων. Αν επιλέξετε "Όχι", θα συγχρονίσετε μόνο ενώ είστε συνδεδεμένοι στο Wi-fi. Για χρήστες φορητών υπολογιστών και επιτραπέζιων υπολογιστών, αυτή η ρύθμιση δεν έχει καμία σημασία.

Συγχρονισμός λογαριασμού για Windows 8.1

Στα Windows 8.1, στους χρήστες δίνονται μερικές νέες επιλογές για συγχρονισμό δεδομένων στους λογαριασμούς τους. Οι ρυθμίσεις έχουν επίσης μετακινηθεί καθώς η Microsoft επέστρεψε τις ρυθμίσεις του PC.

Για να βρείτε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις PC από τη γραμμή Charms, επιλέξτε "SkyDrive" από το αριστερό παράθυρο των Ρυθμίσεων PC και έπειτα κάντε κλικ στο "Sync settings." Η λίστα των επιλογών μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτήν που είδαμε στα Windows 8, είναι μερικές νέες προσθήκες:

Είτε χρησιμοποιείτε αποθέματα Windows 8 είτε έχετε αναβαθμίσει τα Windows 8.1, ο συγχρονισμός του λογαριασμού είναι ένα τεράστιο όφελος. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ρυθμίσετε και θα εξοικονομήσετε έναν τόνο του χρόνου που μικροαλλαγές των λογαριασμών σας για κάθε συσκευή που έχετε στην κατοχή σας. Αν έχετε πολλούς υπολογιστές, tablet ή smartphone των Windows 8, σίγουρα θα αγαπήσετε αυτό το χαρακτηριστικό.