Πώς να ρυθμίσετε την οικογένειά μου στο Windows Phone 8

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Η οικογένειά μου για να ορίσετε γονικό έλεγχο για την οικογένειά σας

Η λειτουργία "Η οικογένειά μου" στον ιστότοπο "Windows Phone" σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα ποιες άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, μπορούν να κάνουν λήψη και χρήση στη συσκευή Windows Phone 8 , καθώς επίσης να σας επιτρέπουν να ελέγχετε τις ρυθμίσεις λήψης και να ορίζετε ένα όριο βάσει αξιολογήσεων παιχνιδιών.

Λογαριασμό της Microsoft

Προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε να ορίζετε ξεχωριστά προφίλ χρησιμοποιώντας τη οικογένειά μου στο τηλέφωνό σας Windows 8, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι κάθε άτομο διαθέτει ξεχωριστό λογαριασμό Microsoft. Ένας λογαριασμός Microsoft, ο οποίος ήταν παλαιότερα γνωστός ως Windows Live ID, είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή σε θέματα όπως το Xbox, το Outlook.com ή το Hotmail , τα Windows 8, το MSN Messenger , το SkyDrive ή το Zune. Εάν ο χρήστης δεν έχει ήδη λογαριασμό, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα.

Ρύθμιση της οικογένειάς μου

Για να ξεκινήσετε τη λειτουργία της οικογένειάς μου, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στον ιστότοπο του Windows Phone. Πρέπει να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού (των γονέων) της Microsoft. Κάντε κλικ στην επιλογή Ξεκινώντας στην οθόνη ρύθμισης της οικογένειάς μου.

Από την οθόνη Add a Child (Προσθήκη παιδιού), κάντε κλικ στο σύνδεσμο Go για να συνδεθείτε με τα στοιχεία λογαριασμού του παιδιού της Microsoft. Να θυμάστε ότι αυτά πρέπει να είναι τα στοιχεία λογαριασμού που χρησιμοποιούνται κατά τη ρύθμιση του τηλεφώνου των Windows 8. Εάν το παιδί δεν έχει ακόμα λογαριασμό Microsoft, κάντε κλικ στο Εγγραφή και δημιουργήστε ένα τώρα.

Από την αρχική σελίδα της αρχικής διαχείρισης της οικογένειάς μου, αναζητήστε το όνομα του παιδιού σας στη λίστα και κάντε κλικ στην επιλογή Fix it next to the relevant name. Θα πρέπει τώρα να αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του Windows Phone Store για λογαριασμό του ανηλίκου. Από αυτό το σημείο, το παιδί που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο Windows 8 θα έχει πρόσβαση στο Windows Phone Store και μπορεί να κάνει λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών.

Εάν θέλετε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση άλλων γονέων στις ρυθμίσεις της οικογένειάς μου. Από την αρχική σελίδα της οικογένειάς μου, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη γονέα και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Και οι δύο γονείς θα μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις λήψης του παιδιού, αλλά ούτε μπορούν να αλλάξουν τις άλλες ρυθμίσεις για γονείς.

Αλλαγή ρυθμίσεων λήψης εφαρμογών

Τώρα που έχετε δώσει το παιδί πρόσβαση στο Windows Phone Store, ίσως να θέλετε να προσθέσετε κάποιους περιορισμούς ως προς το τι μπορούν να μεταφορτώσουν.

Στη σελίδα ελέγχου της οικογένειάς μου (συνδεθείτε ξανά από τον ιστότοπο του Windows Phone αν έχετε αποσυνδεθεί από την εγκατάσταση του λογαριασμού "Η οικογένειά μου"), αναζητήστε το όνομα του παιδιού στη λίστα πρόσθετων θυγατρικών λογαριασμών και κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων δίπλα σε αυτήν. Αναζητήστε την ενότητα με τίτλο Εφαρμογές και Λήψεις παιχνιδιών.

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε τις εφαρμογές που μπορεί να κατεβάσει το παιδί σας στο τηλέφωνο Windows 8. Επιλέξτε Να επιτρέπεται η δωρεάν και η πληρωμή για να ενεργοποιήσετε όλες τις λήψεις. Εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε για απρόβλεπτες χρεώσεις, μπορείτε να επιλέξετε να επιτρέπεται μόνο η δυνατότητα δωρεάν. Ή μπορείτε απλά να αποκλείσετε όλες τις λήψεις εφαρμογών και παιχνιδιών συνολικά.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το φίλτρο αξιολόγησης παιχνιδιών εδώ. Αυτό σας επιτρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο της Microsoft Family Safety και να ορίσετε την αξιολόγηση για τα παιχνίδια που επιτρέπεται στο παιδί σας να κάνει λήψη. Μερικά παιχνίδια, ωστόσο, δεν αξιολογούνται. Αυτά τα παιχνίδια μπορεί μερικές φορές να περιλαμβάνουν περιεχόμενο που δεν θα επιθυμούσατε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα μικρότερο παιδί, επομένως καλό θα ήταν να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή Επιτρέπεται παιχνίδια χωρίς αξιολόγηση.

Ενεργοποίηση παιχνιδιών του Xbox

Εάν θέλετε επίσης να επιτρέψετε στο παιδί σας να κάνει λήψη παιχνιδιών Xbox στο τηλέφωνό Windows 8, θα χρειαστεί να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης του Xbox χωριστά στους όρους χρήσης του Windows Phone. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Xbox. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας Microsoft.