Αναθεώρηση στερεοφωνικού δέκτη Pioneer Elite SX-A9

Σε έναν κόσμο που φανερά κυριαρχείται από δέκτες οικιακού κινηματογράφου πολλαπλών καναλιών, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η Pioneer δεν εγκατέλειψε τους λάτρεις της μουσικής δύο καναλιών. Το Pioneer Elite SX-A9 είναι ένας στερεοφωνικός δέκτης από την ομάδα προϊόντων της Elite. Τα χαρακτηριστικά υψηλής πιστότητας και η τιμή του ανυψώνουν την κατηγορία εισόδου, ωστόσο η συνολική ποιότητα ήχου δικαιολογεί εύκολα το πρόσθετο κόστος. Οι ηχητικοί μηχανικοί της Pioneer έχουν συμπεριλάβει έξυπνα χαρακτηριστικά απόδοσης που βελτιώνουν πραγματικά την καθαρή ακρόαση δύο καναλιών.

Χαρακτηριστικά απόδοσης

Το Pioneer Elite SX-A9 συνδυάζει τις λειτουργίες απόδοσης για την κριτική ακρόαση δύο καναλιών. Αν και ένας στερεοφωνικός δέκτης, είναι σχεδιασμένος ως ένα διπλό μονοφωνικό στοιχείο με δύο μετασχηματιστές (τροφοδοτικά) και κυκλώματα ενίσχυσης. Η διπλή μονοφωνική κατασκευή είναι σαν να έχει δύο ξεχωριστούς ενισχυτές, επιτρέποντας στον δέκτη να ανταποκρίνεται ανεξάρτητα στις ανάγκες τροφοδοσίας κάθε καναλιού, βελτιώνοντας έτσι τον διαχωρισμό των καναλιών και την απόδοση της ηχητικής σκηνής. Οι διπλοί δακτυλιοειδείς μετασχηματιστές είναι πιο αποδοτικοί από τα τυποποιημένα ελασματοποιημένα τροφοδοτικά. αυτό προσφέρει πιο αθόρυβη λειτουργία με χαμηλότερα αδέσποτα μαγνητικά πεδία, με αποτέλεσμα μειωμένη παρεμβολή, η οποία είναι ιδανική για εφαρμογές ήχου.

Το SX-A9 ενσωματώνει το γραμμικό κύκλωμα ευρείας εμβέλειας της Pioneer για απόκριση συχνότητας, που κυμαίνεται από 5 Hz έως 100 kHz μέσω των εισόδων γραμμής του δέκτη. Είμαστε από καιρό υποστηρικτές των ενισχυτών με ευρεία συχνότητα εύρους ζώνης απόκρισης λόγω της ικανότητάς τους να αναπαράγουν τις λεπτές αρμονικές που καθιστούν την μουσική πιο ήρεμη.

Έχει γίνει συνηθισμένο για στερεοφωνικούς δέκτες για την εξάλειψη τυχόν ψηφιακών κυκλωμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί ο θόρυβος και οι παρεμβολές - το Pioneer Elite SX-A9 είναι ένα συστατικό μόνο αναλογικό. Έτσι, αν το SX-A9 κάνει οποιαδήποτε ψηφιακή αποκωδικοποίηση επί του σκάφους, η εργασία αυτή αφήνεται σε CD ή DVD player, αυτό διατηρεί την καθαρότητα του αναλογικού σήματος μέσα στον δέκτη. Η άμεση κατασκευή με συμμετρικές διαδρομές σήματος παρέχει επίσης καθαρότερη έξοδο ήχου. Σύμφωνα με την Pioneer, ο δέκτης σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους ηχολήπτες της Air Studios σε μια συνεργατική διαδικασία για την επίτευξη της καλύτερης ακουστικής εμπειρίας.

Χαρακτηριστικά ευκολίας

Πέρα από τα χαρακτηριστικά απόδοσης, το Pioneer Elite SX-A9 περιλαμβάνει χρήσιμες λειτουργίες ευκολίας. Το SX-A9 είναι ένα κομψό κομμάτι με ένα καθαρό, όμορφο σχήμα μπροστινού πίνακα που έχει τελειώσει με γκρι χρώμα ασημί ή ασημί. Έχει μια φωτεινή οθόνη LCD και ο ρυθμιστής έντασης και ο επιλογέας εισόδου έχουν μια σταθερή, υψηλής ποιότητας αίσθηση. Το SX-A9 είναι έτοιμο για το ραδιόφωνο XM, εξοπλισμένο με ειδική είσοδο για τη συνδρομητική δορυφορική ραδιοφωνική υπηρεσία. Μετά την προσθήκη ενός προαιρετικού δέκτη XM, η οθόνη του μπροστινού πίνακα του δέκτη δείχνει τον τρέχοντα σταθμό XM και την κατηγορία σταθμών (π.χ. σπορ, ομιλία, ειδήσεις κ.λπ.). Οι σταθμοί XM μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στη μνήμη σταθμών προεπιλεγμένων σταθμών 30 AM / FM του δέκτη.

Η αναπαραγωγή μουσικής μέσω υπολογιστή είναι εύκολη με τη διεπαφή USB του πίσω πίνακα. Η λειτουργία αναβάθμισης ήχου του Pioneer βοηθά στην αποκατάσταση της ποιότητας ήχου που συνήθως χάνονται στα συμπιεσμένα ψηφιακά αρχεία ήχου . Το SX-A9 συνοδεύεται από ένα μικρό, εύκολο στη χρήση (και κρατήστε) τηλεχειριστήριο με όλες τις βασικές λειτουργίες ελέγχου. Δεν είναι ένα φωτισμένο τηλεχειριστήριο, αν και δεν είναι πραγματικά απαραίτητο λόγω λιγότερων ρυθμίσεων και ελέγχων σε σχέση με έναν τυπικό δέκτη οικιακού κινηματογράφου.

Pioneer Elite SX-A9 Απόδοση ήχου

Δοκιμάσαμε το Pioneer SX-A9 με ένα ζευγάρι ηχεία Paradigm Reference Studio 100 και ένα CD / SACD Pioneer PD-D6. Μπορεί κανείς να παρατηρήσει αμέσως την εξαιρετική φωνητική σαφήνεια, την εξαιρετική ανάλυση των λεπτών λεπτομερειών και, ειδικότερα, μια βαθιά, στρωμένη ορχήστρα. Στο "Line" Em Up "του James Taylor από το άλμπουμ Hourglass , τα φωνητικά του φόντου έχουν καλύτερη παρουσία και μεγαλύτερη σαφήνεια από ό, τι έχουμε ακούσει ποτέ σε αυτή την ηχογράφηση. Και η ηχητική σκηνή έχει ένα τρισδιάστατο βάθος που τοποθετεί με ακρίβεια τα φωνητικά φόντου πίσω από τα όργανα και τον τραγουδιστή.

Τα φωνητικά της Holly Cole στο "I Can See Clearly Now" από το album Do not Smoke in Bed ακούγονται φυσικά και χωρίς χρώμα με έντονη παρουσία στο δωμάτιο. Η λειτουργία άμεσης ακρόασης του δέκτη SX-A9 βελτιώνει ελαφρώς την απόκριση υψηλής συχνότητας, αλλά εξακολουθεί να ακούγεται καλά χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το χαρακτηριστικό. Η άμεση ακρόαση παρακάμπτει όλη την περιττή επεξεργασία και απενεργοποιεί την οθόνη του μπροστινού πίνακα για να αποκτήσει το πιο αγνό αναλογικό σήμα.

Η απόδοση των μπάσων είναι επίσης πολύ δυνατή με εξαιρετική επέκταση. Ακόμα και σε κάποιες αγροτικές περιοχές, διαπιστώσαμε ότι η απόδοση του δέκτη και η λήψη σήματος είναι αρκετά ικανές, ικανές να τραβούν εύκολα απομακρυσμένους σταθμούς. Ενώ ακούτε κάποια απαιτητική μουσική σε υψηλό επίπεδο έντασης, ο δέκτης SX-A9 μπήκε σε λειτουργία προστασίας . Επαναλαμβάνουμε τη δοκιμή αρκετές φορές. σημειώνοντας πως η κατάσταση συνέχισε όταν η ορχήστρα έφτασε σε ένα crescendo με τύμπανα τυμπάνων και κύμβαλα. Τα ηχεία Paradigm βαθμολογούνται ως «συμβατά με 8 ohms», έτσι υποψιάζουμε ότι η χαμηλή ευαισθησία των 91 dB απαιτεί περισσότερη ισχύ από τα 55 watts του δέκτη SX-A9 (στα 8 ohms).

Περίληψη

Εκτός από το πρόβλημα με το κύκλωμα προστασίας, το Pioneer Elite SX-A9 είναι ένας από τους καλύτερους δέκτες δύο καναλιών που μπορείτε να αγοράσετε. Είναι ένας πολύ μουσικός ακουστικός δέκτης με ομαλές, φυσικές και καλά ισορροπημένες οτονικές ιδιότητες. Η ευρεία και βαθιά ηχητική του σκηνή, η σαφήνεια και η λεπτομέρεια μεσαίας κατηγορίας είναι εξαιρετικά. Θα έκανε έναν μεγάλο δέκτη για ένα σύστημα με δύο κανάλια σε μεσαία τιμή όταν συνδυάζεται με μετρίως αποδοτικά ηχεία (95 dB ή υψηλότερα). Θα έκανε επίσης μια καλή επιλογή ως δέκτης ζώνης για ένα ηχοσύστημα πολλαπλών δωματίων .

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ