Αναθεώρηση: Μουσικά Fidelity MF-100 Ακουστικά για ενήλικες

01 από 05

Στόχος: Ένα καλό, προσιτό ακουστικό ακουστικό

Brent Butterworth

Η μουσική Fidelity είναι γνωστή για την κατασκευή οικονομικά προσιτών μπουτίκ ηχητικών εργαλείων στα οποία το επίκεντρο είναι περισσότερο σε στερεά μηχανική από τα φανταχτερά καλλυντικά και την εξωτική τεχνολογία. Είναι κατάλληλο ότι το ακουστικό MF-100 δεν είναι λαμπερό ή τεχνολογικά εκθαμβωτικό - ή όλα αυτά είναι εξαιρετικά ακριβά.

Τι είναι λοιπόν ενδιαφέρον για το MF-100, εκτός από το ότι έρχεται με ένα εγκεκριμένο από το audiophile pedigree; Με έπιασες. Εδώ είναι ένα πράγμα: Έρχεται με δύο σετ ακουστικών, ένα καλυμμένο με διάτρητο δέρμα και το άλλο με βελούδο. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο από αυτά βρίσκετε πιο άνετα. Υπάρχει επίσης μια διαφορά ποιότητας ήχου, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε όποιο από εσάς πιστεύετε ότι ακούγεται καλύτερο.

Υποθέτω ότι απλά πρέπει να ελπίζετε ότι αυτό που είναι το πιο άνετο ακούγεται επίσης το καλύτερο. Ευτυχώς, για μένα, αυτό συνέβαινε.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις πλήρεις εργαστηριακές μετρήσεις για το MF-100.

02 του 05

Μουσική Fidelity MF-100: Χαρακτηριστικά και Εργονομία

Brent Butterworth

• Οδηγών 41 mm
• Καλώδιο 4,2 ποδιών / 1,3 μ. Με συμβατό με iOS / Android συμβατό μικρόφωνο, κουμπί αναπαραγωγής / παύσης / απάντησης / προώθησης κομματιού
• Περιλαμβάνονται τα σετ δερμάτινων και βελούδων
• Περιλαμβάνεται μαλακή θήκη μεταφοράς

Αυτό δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσατε ακουστικά με χαρακτηριστικό γνώρισμα, αλλά δεν προοριζόταν να είναι. Ολόκληρη η εστίαση είναι στην ποιότητα του ήχου. Αλλά σε μια παραχώρηση χρησιμότητα, έχει το inline mic / remote.

Τα ακουστικά είναι εύκολο να αλλάξουν όταν ξέρετε πώς. Απλά ευθυγραμμίστε το λεπτό κολάρο στο πίσω μέρος του ακουστικού με την εγκοπή στη φλάντζα που τρέχει γύρω από το ακουστικό και, στη συνέχεια, γυρίστε το ακουστικό μέχρι να ακουμπήσει ολόκληρο το κολλάρο γύρω από τη φλάντζα.

Παρόλο που βρήκα τα καλυμμένα με δέρμα ακουστικά τα πιο άνετα και τα καλύτερα ηχητικά (με ένα ευπρόσδεκτο επιπλέον κούμπωμα μπάσων για καλύτερη ισορροπία των ισχυρών πρίμων του MF-100), δεν βρήκα ούτε ένα ιδιαίτερα άνετο. Για ένα σχέδιο στο αυτί, το MF-100 έχει μια ισχυρή δύναμη σύσφιξης που το πύκνωσε πραγματικά στους λοβούς μου και το έκανε λίγο άβολο σε περιόδους ακρόασης> 30 λεπτών. Αλλά έχω ένα πολύ μεγάλο, μεγέθους 7-3 / 4 κεφάλι. Για κάποιον με μικρότερο κεφάλι, μπορεί να είναι σωστό.

03 του 05

Μουσική Fidelity MF-100: Απόδοση

Brent Butterworth

Υπάρχει πάντα μια στιγμή ανησυχίας όταν βάζω ένα νέο ακουστικό, ειδικά από μια εταιρεία των οποίων τα ακουστικά δεν έχω ακούσει ποτέ πριν. Ωστόσο, χρειάστηκε μόνο 10 δευτερόλεπτα για την εγγραφή του Holly Cole για το "Good Time Charlie's Got the Blues" (από τη νύχτα ) για μένα να πω στον εαυτό μου: "Ω, καλά, αυτά σίγουρα δεν πρόκειται να πιπιλίσουν".

Το όρθιο μπάσο ακούγεται λογικά γεμάτο, αλλά ακόμα σφιχτό και ακριβές. Η φωνή του Cole είχε μια ελαφρώς ξηρή ποιότητα, με έναν εξαιρετικά καθαρό ήχο στο πάνω μέτωπο και τα χαμηλότερα πτερύγια και ένα λεπτό ήχο λίγο πιο λεπτό στο μικρότερο μέτωπο. Τίποτα δεν με ανησύχησε ως πιθανό πρόβλημα να ακούσω τη γραμμή. Ήταν προφανές για μένα ότι άκουγα ένα ακουστικό υψηλής ποιότητας με μια φωνή αρκετά κοντά στο ουδέτερο ώστε η ακρίβειά του να είναι θέμα γεύσης και γνώμης. Γνωρίζω ότι μερικοί ενθουσιώδεις ακουστικοί - που έχω παρατηρήσει συχνά προτιμούν τα αποτελέσματα που ενισχύουν τη λεπτομέρεια με λίγα επιπλέον πρίμα - θα θεωρούσαν τον ήχο του MF-100 πιο ουδέτερο από αυτόν των ακουστικών αναφοράς μου, του NAD Viso HP50 , ο οποίος για μένα ακούγεται σχεδόν εξίσου νεκρό με τα ηχεία Revel Performa3 F206 μου.

Η καλή μου δοκιμή ισορροπίας, η "Rosanna" του Toto, έδειξε σίγουρα ότι το MF-100 έχει κλίση προς τα πρίμα, αν και όχι στο βαθμό που με ενοχλεί, εκτός από το όταν το έβαλα αρκετά δυνατά. Και όπως σημείωσα παραπάνω, αυτό είναι μια φωνή που νομίζω ότι οι περισσότεροι λάτρεις θα εγκρίνουν. Δεν είναι φωτεινό το Grado SR225, περισσότερο όπως το AKG K550-φωτεινό. Έτσι, για μερικούς ανθρώπους, θα είναι πολύ φωτεινό. Για άλλους, θα είναι σωστό.

Το αποτέλεσμα με βαρύτερη μουσική ήταν ουσιαστικά το ίδιο. Στο "Sweet Sour", από το ίδιο όνομα του συγκροτήματος Band of Skulls, το MF-100 έφερε τις κιθάρες, τις φωνές και τον τυμπανισμό στο μπροστινό μέρος, αλλά έσπρωξε το μπάσο και το τύμπανο στο πίσω μέρος. Μου αρέσει περισσότερο ήχος, αλλά και πάλι, είναι θέμα γεύσης.

Ο ανυψωμένος χώρος του σαξοφωνιστή David Binney είναι σίγουρα φιλικό προς το κοινό υλικό: μια φυσική ηχητική ηχογράφηση εξαιρετικής μουσικής που καταγράφεται καθαρά ως τέχνη και όχι με την ελπίδα ότι θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα (ακόμη και από τα μέτρια πρότυπα των εγγραφών τζαζ). Το όρθιο μπάσο σόλο που ανοίγει "Η μπλε φάλαινα" έχει γίνει μια αναφορά για μένα στην κρίση της ποιότητας μπάσων των προϊόντων ήχου, και σίγουρα αποκάλυψε τον χαρακτήρα του κάτω-τέλος MF-100. Η ακρίβεια και οι λεπτότητες του μπασίστα του Eivind Opsvik παίζουν 100 τοις εκατό, κάθε νότα είναι καλά καθορισμένη και δεν δείχνει ίχνος πρήξης ή ώθησης. Στην πραγματικότητα ακουγόταν πολύ όπως όταν άκουσα την ομάδα του Binney να εκτελέσει αυτή τη μουσική στο ομώνυμο της λέσχης Blue Whale στο Λος Άντζελες

Παρ 'όλα αυτά, το άλτο του Binney ακούγεται λίγο φωτεινό - όχι με ζαγκ και ζάγκες και σκληρή έμφαση, όπως κάποιος είχε βάλει τον έλεγχο πρίμων με +1 ή +2 dB. Αυτός είναι ένας μουσικά καλοήθης - και ίσως σε κάποιο βαθμό ωφέλιμος - χρωματισμός, αλλά προφανώς δεν θα προσελκύσει κανέναν που αναζητά θερμότερο ήχο ή ισχυρό, αντλώντας μπάσο.

Κανείς στο Μουσικό Fidelity δεν μου είπε ποιος ήταν ο στόχος τους με το MF-100. Αλλά αν ο στόχος τους ήταν να κάνουν ένα πραγματικό ακουστικό ακουστικό για μια προσιτή τιμή, το πέτυχαν.

04 του 05

Μουσική Fidelity MF-100: Μετρήσεις

Brent Butterworth

Έκανα ένα πλήρες σύνολο εργαστηριακών μετρήσεων για το MF-100, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ . Πάνω είναι ο διάγραμμα απόκρισης συχνότητας, με δεξί κανάλι με κόκκινο χρώμα και αριστερό κανάλι με μπλε χρώμα. Αυτή η καμπύλη υποδηλώνει ότι το MF-100 έχει πράγματι μια κάπως τρυφερή τομολογική ισορροπία. Δείτε το άρθρο μετρήσεων για μια πιο εμπεριστατωμένη συζήτηση.

05 του 05

Μουσική Fidelity MF-100: Τελική λήψη

Brent Butterworth

Το MF-100 είναι ένα καλά κατασκευασμένο, υψηλής ποιότητας, σε λογικές τιμές ακουστικά που φαίνεται να αρέσει στους ακροατές, όχι στο ευρύ κοινό. Που αν είστε μουσική πιστότητα, κάνει πλήρη, πλήρη αίσθηση. Δεν είναι η τελευταία λέξη με άνεση και δεν έχει πολύ μπάσο, αλλά για τους λάτρεις που θέλουν να ακούσουν κάθε λεπτομέρεια που ακούγονται από πολλά ακουστικά προσανατολισμένα προς την ηχητική ομορφιά, το MF-100 βρίσκεται ακριβώς στο στόχο.