Τι είναι το USB 2.0;

Λεπτομέρειες USB 2.0 και πληροφορίες σύνδεσης

Το USB 2.0 είναι ένα πρότυπο Universal Serial Bus (USB). Σχεδόν όλες οι συσκευές με δυνατότητες USB και σχεδόν όλα τα καλώδια USB υποστηρίζουν τουλάχιστον USB 2.0.

Οι συσκευές που τηρούν το πρότυπο USB 2.0 έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν δεδομένα με μέγιστη ταχύτητα 480 Mbps. Αυτό είναι ταχύτερο από το παλαιότερο πρότυπο USB 1.1 και πολύ πιο αργό από το νεότερο πρότυπο USB 3.0 .

Το USB 1.1 κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1998, το USB 2.0 τον Απρίλιο του 2000 και το USB 3.0 το Νοέμβριο του 2008.

Σημείωση: Το USB 2.0 αναφέρεται συχνά ως Hi-Speed ​​USB .

Συνδέσεις USB 2.0

Σημείωση: Το βύσμα είναι το όνομα που δίνεται στον αρσενικό σύνδεσμο σε καλώδιο USB 2.0 ή μονάδα flash , ενώ το δοχείο είναι το όνομα που δίνεται στη θηλυκή υποδοχή σε μια συσκευή USB 2.0 ή ένα καλώδιο επέκτασης.

Σημείωση: Μόνο το USB 2.0 υποστηρίζει υποδοχές USB Mini-A, USB Mini-B και USB Mini-AB.

Δείτε το διάγραμμα φυσικής συμβατότητας USB για μια αναφορά σελίδας για ό, τι συμβαίνει.

Διασυνδεδεμένες ταχύτητες συσκευής

Οι παλαιότερες συσκευές και καλώδια USB 1.1 είναι, ως επί το πλείστον, φυσικά συμβατά με υλικό USB 2.0. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για την επίτευξη ταχύτητας μετάδοσης USB 2.0 είναι αν όλες οι συσκευές και τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους υποστηρίζουν το USB 2.0.

Εάν, για παράδειγμα, έχετε μια συσκευή USB 2.0 που χρησιμοποιείται με ένα καλώδιο USB 1.0, η ταχύτητα 1.0 θα χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η συσκευή υποστηρίζει USB 2.0, καθώς το καλώδιο αυτό δεν υποστηρίζει τις νεότερες, μεγαλύτερες ταχύτητες.

Οι συσκευές USB 2.0 και τα καλώδια που χρησιμοποιούνται με συσκευές USB 3.0 και καλώδια, αν υποτεθεί ότι είναι φυσικά συμβατά, θα λειτουργούν με χαμηλότερη ταχύτητα USB 2.0.

Με άλλα λόγια, η ταχύτητα μετάδοσης πέφτει στην παλαιότερη από τις δύο τεχνολογίες. Αυτό έχει νόημα, δεδομένου ότι δεν μπορείτε να τραβάτε τις ταχύτητες USB 3.0 από ένα καλώδιο USB 2.0, ούτε μπορείτε να πάρετε ταχύτητες μετάδοσης USB 2.0 χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB 1.1.

USB On-the-Go (OTG)

Το USB On-the-Go κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2006, μετά από USB 2.0 αλλά πριν από το USB 3.0. Το USB OTG επιτρέπει στις συσκευές να μετακινούνται μεταξύ ενεργώντας ως κεντρικός υπολογιστής και ως slave όταν χρειάζεται, έτσι ώστε να μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους άμεσα.

Για παράδειγμα, ένα smartphone ή tablet USB 2.0 ενδέχεται να είναι σε θέση να τραβήξει δεδομένα από μια μονάδα flash ως κεντρικό υπολογιστή, αλλά στη συνέχεια να μεταβεί στη λειτουργία υποτελούς λειτουργίας όταν είναι συνδεδεμένος σε έναν υπολογιστή, ώστε να μπορούν να ληφθούν πληροφορίες από αυτό.

Η συσκευή που τροφοδοτεί την τροφοδοσία (ο κεντρικός υπολογιστής) θεωρείται η συσκευή OTG A ενώ η συσκευή που καταναλώνει ενέργεια (η σκλάβος) ονομάζεται B-συσκευή. Ο σκλάβος λειτουργεί ως περιφερειακή συσκευή σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης.

Ο ρόλος αλλαγής πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο διαπραγμάτευσης Host (HNP), αλλά φυσικά επιλέγοντας ποια συσκευή USB 2.0 θα πρέπει να θεωρείται ως υποτελής ή κεντρικός υπολογιστής από προεπιλογή είναι τόσο εύκολη όσο η επιλογή του άκρου του καλωδίου στο οποίο είναι συνδεδεμένη η συσκευή.

Περιστασιακά, η δημοσκόπηση του HNP θα γίνει από τον οικοδεσπότη για να διαπιστωθεί εάν ο σκλάβος ζητά να είναι ο οικοδεσπότης, οπότε μπορούν να ανταλλάξουν θέσεις. Το USB 3.0 χρησιμοποιεί επίσης την ψηφοφορία HNP, αλλά ονομάζεται πρωτόκολλο ανταλλαγής ρόλων (RSP).