Τι είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπαταριών;

Χρειάζεστε ένα UPS; Πόσο θα προστατεύσει ο υπολογιστής σας μια εφεδρική μπαταρία;

Μια εφεδρική μπαταρία ή μια αδιάλειπτη τροφοδοσία ρεύματος (UPS) χρησιμοποιείται κυρίως για την παροχή μιας εφεδρικής πηγής τροφοδοσίας σε σημαντικά εξαρτήματα υλικού επιτραπέζιου υπολογιστή .

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα κομμάτια υλικού περιλαμβάνουν το κύριο περίβλημα του υπολογιστή και την οθόνη , αλλά και άλλες συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε UPS για backup backup, ανάλογα με το μέγεθος του UPS.

Εκτός από τη λειτουργία ως εφεδρικός όταν η ισχύς σβήνει, οι περισσότερες συσκευές εφεδρικής μπαταρίας λειτουργούν επίσης ως "κλιματιστικά", εξασφαλίζοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια που ρέει στον υπολογιστή και τα εξαρτήματά σας είναι απαλλαγμένη από σταγόνες ή υπερβολές. Εάν ένας υπολογιστής δεν λαμβάνει συνεπή ροή ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να προκληθεί ζημιά και συχνά συμβαίνει.

Ενώ ένα σύστημα UPS δεν είναι ένα απαιτούμενο κομμάτι ενός πλήρους συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένου ενός ως μέρος της δικής σας συνιστάται πάντα. Η ανάγκη για αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος συχνά παραβλέπεται.

Η αδιάλειπτη τροφοδοσία ρεύματος, η αδιάλειπτη πηγή τροφοδοσίας, το UPS on-line, το UPS αναμονής και το UPS είναι τα διαφορετικά ονόματα για μια εφεδρική μπαταρία.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα UPS από δημοφιλείς κατασκευαστές όπως το APC, Belkin, CyberPower και Tripp Lite, μεταξύ πολλών άλλων.

Backup μπαταριών: Αυτό που μοιάζουν & amp; Πού πηγαίνουν

Το εφεδρικό της μπαταρίας βρίσκεται μεταξύ της παροχής ρεύματος (τροφοδοσία από την πρίζα) και των τμημάτων του υπολογιστή. Με άλλα λόγια, ο υπολογιστής και τα αξεσουάρ συνδέονται στην εφεδρική μπαταρία και το εφεδρικό της μπαταρίας συνδέεται στον τοίχο.

Οι συσκευές UPS έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, αλλά είναι συνήθως ορθογώνια και ανεξάρτητα, που προορίζονται να καθίσουν στο πάτωμα κοντά στον υπολογιστή. Όλα τα αντίγραφα ασφαλείας των μπαταριών είναι πολύ βαριά λόγω των μπαταριών που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.

Μία ή περισσότερες μπαταρίες εντός του UPS παρέχουν ισχύ στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό όταν η παροχή ρεύματος από την πρίζα δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Οι μπαταρίες είναι επαναφορτιζόμενες και συχνά αντικαθιστώμενες, παρέχοντας μια μακροπρόθεσμη λύση για τη διατήρηση του συστήματος του υπολογιστή σας.

Το μπροστινό μέρος της εφεδρικής μπαταρίας θα έχει συνήθως διακόπτη λειτουργίας για να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τη συσκευή και μερικές φορές θα έχει επίσης ένα ή περισσότερα πρόσθετα κουμπιά που εκτελούν διάφορες λειτουργίες. Οι μονάδες εφεδρείας μπαταριών υψηλότερου επιπέδου θα διαθέτουν επίσης συχνά οθόνες LCD που εμφανίζουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο φόρτισης των μπαταριών, τη χρήση της ενέργειας, κ.λπ.

Το πίσω μέρος του UPS θα διαθέτει μία ή περισσότερες έξοδοι που παρέχουν εφεδρική μπαταρία. Επιπλέον, πολλές συσκευές εφεδρικής μπαταρίας θα διαθέτουν επίσης προστασία από υπέρταση σε πρόσθετες πρίζες και μερικές φορές ακόμη και προστασία για συνδέσεις δικτύου, καθώς και τηλεφωνικές και καλωδιακές γραμμές.

Οι συσκευές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπαταριών κατασκευάζονται με ποικίλους βαθμούς δυνατότητας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για να καθορίσετε πόσο ισχυρό είναι το UPS που χρειάζεστε, χρησιμοποιήστε πρώτα τον υπολογιστικό πίνακα τροφοδοσίας eXtreme για να υπολογίσετε τις απαιτήσεις ισχύος του υπολογιστή σας. Πάρτε αυτόν τον αριθμό και προσθέστε τις στις απαιτήσεις ισχύος για άλλες συσκευές που θα συνδέσετε στην εφεδρική μπαταρία. Πάρτε αυτόν τον αρίθμητο αριθμό και συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή του UPS για να βρείτε τον εκτιμώμενο χρόνο λειτουργίας της μπαταρίας σας όταν χάσετε την τροφοδοσία από τον τοίχο.

On-line UPS εναντίον UPS αναμονής

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι UPS: Ένα UPS σε κατάσταση αναμονής είναι ένας τύπος εφεδρικής μπαταρίας που είναι παρόμοιος με μια αδιάλειπτη παροχή ρεύματος στο διαδίκτυο, αλλά δεν λειτουργεί τόσο γρήγορα.

Ο τρόπος λειτουργίας ενός εφεδρικού UPS είναι η παρακολούθηση της ισχύος που εισέρχεται στην εφεδρική τροφοδοσία της μπαταρίας και η αλλαγή της μπαταρίας μέχρι να ανιχνευτεί κάποιο πρόβλημα (το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 10-12 χιλιοστά του δευτερολέπτου). Ένα on-line UPS, από την άλλη πλευρά, παρέχει πάντα τροφοδοσία στον υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει αν ανιχνεύεται κάποιο πρόβλημα ή όχι, η μπαταρία είναι πάντα η πηγή ενέργειας του υπολογιστή.

Μπορείτε να σκεφτείτε ένα on-line UPS σαν να ήταν μπαταρία σε φορητό υπολογιστή. Ενώ ένα φορητό υπολογιστή είναι συνδεδεμένο σε μια πρίζα τοίχου, παίρνει σταθερή δύναμη μέσω της μπαταρίας που παίρνει μια σταθερή παροχή ενέργειας μέσω του τοίχου. Εάν αφαιρεθεί η ισχύς του τείχους (όπως κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος), ο φορητός υπολογιστής μπορεί να παραμείνει ενεργοποιημένος λόγω της ενσωματωμένης μπαταρίας.

Η πιο προφανής πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο τύπων συστημάτων εφεδρικής μπαταρίας είναι ότι, δεδομένου ότι η μπαταρία έχει αρκετή ισχύ, ένας υπολογιστής δεν θα κλείσει από διακοπή ρεύματος αν είναι συνδεδεμένος σε ένα UPS on-line, αλλά μπορεί να χάσει την ισχύ (αν και μόνο για λίγα δευτερόλεπτα) αν είναι συνδεδεμένο με ένα UPS σε κατάσταση αναμονής το οποίο δεν ανταποκρίθηκε στην απενεργοποίηση αρκετά γρήγορα ... αν και τα νεότερα συστήματα μπορούν να ανιχνεύσουν πρόβλημα ισχύος μόλις 2 ms.

Δεδομένου του πλεονεκτήματος που μόλις περιγράφηκε, ένα UPS on-line είναι κατά κανόνα πιο ακριβό από ένα γραμμικό-διαδραστικό UPS.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αντίγραφα ασφαλείας μπαταριών

Ορισμένα συστήματα αντιγράφων ασφαλείας μπαταριών που βρίσκετε μπορεί να φαίνονται άχρηστα επειδή παρέχουν μόνο λίγα λεπτά ισχύος. Αλλά κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι με ακόμα 5 λεπτά επιπλέον ενέργειας, μπορείτε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα ανοικτά αρχεία και να κλείσετε τον υπολογιστή για να αποφύγετε ζημιά υλικού ή λογισμικού.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι πόσο απογοητευτικό είναι ότι ο υπολογιστής σας θα κλείσει αμέσως όταν η συσκευή σβήσει για ακόμη λίγα δευτερόλεπτα. Με τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος σε ένα UPS on-line, ένα τέτοιο συμβάν μπορεί ακόμη και να περάσει απαρατήρητο, επειδή η μπαταρία θα παρέχει την ισχύ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διακοπή ρεύματος.

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας έχει πάει ποτέ να κοιμάται ή να κλείνει σε σας αφού έχετε σταματήσει να το χρησιμοποιείτε για λίγο, αλλά μόνο όταν δεν είναι συνδεδεμένος, είστε εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι οι συσκευές που τροφοδοτούνται με μπαταρία μπορούν να συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό οφείλεται στις ενσωματωμένες επιλογές τροφοδοσίας στο λειτουργικό σύστημα .

Μπορείτε να ρυθμίσετε κάτι παρόμοιο σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή που χρησιμοποιεί ένα UPS (αν το UPS είναι σε θέση να συνδεθεί μέσω USB ) έτσι ώστε ο υπολογιστής να μεταβεί σε κατάσταση αδρανοποίησης ή να κλείσει με ασφάλεια εάν μεταβεί στην τροφοδοσία της μπαταρίας κατά τη διάρκεια μιας διακοπής λειτουργίας.