Ένας οδηγός για αρχάριους για την επίλυση πρωτοκόλλων επίλυσης (ARP)

Τα πρωτόκολλα επίλυσης διευθύνσεων εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο επιλύονται οι τοπικές διευθύνσεις IP μεταξύ υπολογιστών σε ένα δίκτυο.

Στην απλούστερη μορφή του, φανταστείτε ότι έχετε έναν υπολογιστή, όπως ένα φορητό υπολογιστή, και θέλετε να επικοινωνήσετε με το Raspberry PI που είναι συνδεδεμένο και ως μέρος της τοπικής ευρυζωνικής σύνδεσης.

Μπορείτε γενικά να δείτε αν το Raspberry PI είναι διαθέσιμο στο δίκτυο πατώντας το. Μόλις πιάσετε το Raspberry PI ή επιχειρήσετε οποιαδήποτε άλλη σύνδεση με το Raspberry PI, θα ξεκινήσετε την ανάγκη για διευθέτηση της διεύθυνσης. Σκεφτείτε το ως μια μορφή χειραψίας.

Το ARP συγκρίνει τις μάσκες διευθύνσεων και υποδικτύων του κεντρικού υπολογιστή και του υπολογιστή προορισμού. Αν αυτά ταιριάζουν τότε η διεύθυνση έχει επιλυθεί αποτελεσματικά στο τοπικό δίκτυο.

Πώς λοιπόν λειτουργεί αυτή η διαδικασία;

Ο υπολογιστής σας θα διαθέτει μια προσωρινή μνήμη ARP, στην οποία θα έχετε πρόσβαση πρώτα για να προσπαθήσετε να επιλύσετε τη διεύθυνση.

Εάν η μνήμη cache δεν περιέχει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την επίλυση της διεύθυνσης, τότε αποστέλλεται ένα αίτημα σε κάθε μηχάνημα του δικτύου.

Εάν ένα μηχάνημα στο δίκτυο δεν έχει αναζητήσει τη διεύθυνση IP, τότε απλά θα αγνοήσει το αίτημα, αλλά αν το μηχάνημα έχει αντιστοιχιστεί τότε θα προσθέσει τις πληροφορίες για τον καλούντα υπολογιστή στη δική του μνήμη cache ARP. Στη συνέχεια, θα στείλει μια απάντηση στον αρχικό καλώντας υπολογιστή.

Μόλις λάβει την επιβεβαίωση της διεύθυνσης του υπολογιστή προορισμού, πραγματοποιείται η σύνδεση και έτσι μπορεί να γίνει επεξεργασία μιας αίτησης ping ή άλλου δικτύου.

Η πραγματική πληροφορία που αναζητά ο υπολογιστής πηγής από τον υπολογιστή προορισμού είναι η διεύθυνση MAC του ή όπως αποκαλείται μερικές φορές η διεύθυνση HW.

Ένα παράδειγμα εργασίας που χρησιμοποιεί την εντολή Arp

Για να γίνει αυτό πιο κατανοητό, θα πρέπει να έχετε 2 υπολογιστές συνδεδεμένους στο δίκτυό σας.

Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο υπολογιστές είναι ενεργοποιημένοι και ότι είναι σε θέση να συνδεθούν στο Internet.

Τώρα ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού χρησιμοποιώντας το Linux και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

arp

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται είναι οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στην προσωρινή μνήμη ARP του υπολογιστή σας.

Τα αποτελέσματα ενδέχεται να δείχνουν απλώς το μηχάνημά σας, ίσως να μην δείτε τίποτα ή τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομα του άλλου υπολογιστή εάν έχετε συνδεθεί προηγουμένως με αυτό.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από την εντολή arp είναι οι εξής:

Αν δεν έχετε εμφανίσει τίποτα, μην ανησυχείτε γιατί αυτό θα αλλάξει σύντομα. Εάν μπορείτε να δείτε τον άλλο υπολογιστή, τότε πιθανότατα θα δείτε ότι η διεύθυνση HW έχει οριστεί σε (ατελής).

Πρέπει να γνωρίζετε το όνομα του υπολογιστή στον οποίο συνδέεστε. Στην περίπτωσή μου, συνδέω με το μηδέν μου το Raspberry PI.

Εντός του τερματικού εκτελέστε την ακόλουθη εντολή που αντικαθιστά τις λέξεις raspberrypizero με το όνομα του υπολογιστή στον οποίο συνδέεστε.

ping raspberrypizero

Αυτό που συνέβη είναι ότι ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε έχει κοιτάξει στην προσωρινή μνήμη του ARP και έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν διαθέτει πληροφορίες ή δεν έχει αρκετή πληροφόρηση σχετικά με το μηχάνημα που προσπαθείτε να κάνετε ping. Ως εκ τούτου, έχει στείλει ένα αίτημα σε ολόκληρο το δίκτυο ζητώντας από όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα του δικτύου αν είναι πράγματι ο υπολογιστής που αναζητάτε.

Κάθε υπολογιστής στο δίκτυο θα εξετάσει τη διεύθυνση IP και τη μάσκα που ζητήθηκαν και όλοι εκτός από αυτόν που έχει αυτή τη διεύθυνση IP θα απορρίψουν την αίτηση.

Ο υπολογιστής που έχει την απαιτούμενη διεύθυνση IP και μάσκα θα φωνάξει έξω, "Hey ότι είμαι !!!!" και θα στείλει τη διεύθυνση HW πίσω στον αιτούντα υπολογιστή. Στη συνέχεια, θα προστεθεί στην προσωρινή μνήμη ARP του καλούντος υπολογιστή.

Μη με πιστέψεις; Εκτελέστε ξανά την εντολή arp.

arp

Αυτή τη φορά θα πρέπει να δείτε το όνομα του υπολογιστή που πατήσατε και θα δείτε επίσης τη διεύθυνση HW.

Εμφάνιση των διευθύνσεων IP αντί του κεντρικού υπολογιστή του υπολογιστή

Από προεπιλογή, η εντολή arp θα εμφανίσει το όνομα του κεντρικού υπολογιστή των αντικειμένων μέσα στην προσωρινή μνήμη ARP, αλλά μπορείτε να την αναγκάσετε να εμφανίσει διευθύνσεις IP χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο διακόπτη:

arp -n

Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο διακόπτη ο οποίος θα εμφανίσει την έξοδο με διαφορετικό τρόπο:

arp -a

Η έξοδος από την παραπάνω εντολή θα είναι κάτι ανάλογο με αυτό:

raspberrypi (172.16.15.254) στο d4: ca: 6d: 0e: d6: 19 [αιθέρας] σε wlp2s0

Αυτή τη φορά λαμβάνετε το όνομα του υπολογιστή, τη διεύθυνση IP, τη διεύθυνση HW, τον τύπο HW και το δίκτυο.

Πώς να διαγράψετε καταχωρήσεις από την προσωρινή μνήμη ARP

Η προσωρινή μνήμη ARP δεν διατηρεί τα δεδομένα της για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης με έναν συγκεκριμένο υπολογιστή και υποψιάζεστε ότι είναι επειδή τα δεδομένα διεύθυνσης που έχουν καταχωρηθεί είναι εσφαλμένα, μπορείτε να διαγράψετε μια καταχώρηση από την προσωρινή μνήμη με τον ακόλουθο τρόπο.

Αρχικά, εκτελέστε την εντολή arp για να πάρετε τη διεύθυνση HW της καταχώρησης που θέλετε να καταργήσετε.

Τώρα εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

arp -d HWADDR

Αντικαταστήστε το HWADDR με τη διεύθυνση HW για την καταχώρηση που θέλετε να καταργήσετε.

Περίληψη

Η εντολή arp δεν χρησιμοποιείται συνήθως από τον μέσο χρήστη του υπολογιστή σας και θα είναι σχετική μόνο για τους περισσότερους χρήστες κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου.