Φορητό υπολογιστή ASUS X75A-XH51 17,3 ιντσών

Η ASUS εξακολουθεί να παράγει τη σειρά Χ φορητών υπολογιστών χαμηλού κόστους, αλλά το X75A δεν είναι πλέον διαθέσιμο και είναι δύσκολο να βρεθεί καν στην αγορά που χρησιμοποιείται. Εάν βρίσκεστε στην αγορά για έναν πιο σύγχρονο μεγαλύτερο φορητό υπολογιστή, θα πρέπει να δείτε τα καλύτερα φορητούς υπολογιστές των 17 ιντσών και μεγαλύτερων .

Η κατώτατη γραμμή

23 Ιανουαρίου 2013 - Για όσους επιθυμούν ένα φορητό υπολογιστή μεγαλύτερης οθόνης, αλλά δεν χρειάζονται φανταχτερά σχέδια ή υπερφορτισμένα εξαρτήματα, τότε το ASUS X75A-XH51 προσφέρει ένα πολύ βασικό σχεδιασμό και χαρακτηριστικά. Ο φορητός υπολογιστής είναι σίγουρα λειτουργικός, αλλά δεν εξαντλείται σε ένα φορητό υπολογιστή με προσανατολισμό της αξίας. Λείπει επίσης κάποια εργονομία, όπως το πληκτρολόγιο, που αδέσποτα από τα εξαιρετικά σχέδια της ASUS. Τουλάχιστον η ASUS δεν την έχει συσκευάσει με ανεπιθύμητο φουσκωμένο λογισμικό όπως κάνουν πολλές άλλες εταιρείες. Με την τιμή των 700 δολαρίων, υπάρχουν προσφορές από άλλες εταιρείες που έρχονται με καλύτερες επιδόσεις ή χαρακτηριστικά και μπορείτε να πάρετε πολλά περισσότερα για λίγο περισσότερο.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - ASUS X75A-XH51

23 Ιανουαρίου 2013 - Το ASUS X75A είναι ένας σχετικά νέος σχεδιασμός που δεν είναι ανόητος και είναι κατασκευασμένος για λειτουργικότητα και όχι για στυλ. Έχει ένα απλό μαύρο σχέδιο που δεν θα μοιάζει με το πρότυπο μαύρο laptop για σχεδόν μια δεκαετία πριν. Το εξωτερικό είναι καλυμμένο με μια ματ επιφάνεια που βοηθά να κρατήσει μουντζούρες και δακτυλικά αποτυπώματα μακριά από αυτό, αλλά δεν είναι αρκετά η μαλακή επιφάνεια αφής δει σε κάποια σχέδια laptop εκεί έξω.

Το σύστημα βασίζεται στον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Core i5-3210M. Αυτό διαφέρει από τους επεξεργαστές τετραπλού πυρήνα Core i7 που βρέθηκαν σε πολλούς φορητούς υπολογιστές των 17 ιντσών, αλλά αυτό είναι ένα σύστημα με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Ειλικρινά, ο επεξεργαστής Core i5 θα καλύψει τις ανάγκες πολλών ανθρώπων για τις μέσες σας εργασίες . Είναι πραγματικά μόνο οι άνθρωποι που αναζητούν υπολογιστές υψηλών επιδόσεων από παιχνίδια ή επεξεργασίες βίντεο που χρειάζονται πραγματικά κάτι γρηγορότερο. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι τα πλοία με μόλις 4GB μνήμης DDR3 που είναι πραγματικά το ελάχιστο τώρα για λειτουργικότητα. Θα ήταν ωραίο να βλέπετε είτε 6 ή 8GB μνήμης για μια ομαλότερη εμπειρία μεταξύ των εφαρμογών, αλλά τα Windows 8 κάνει μια αρκετά καλή δουλειά με τη διαχείριση μνήμης.

Επειδή πρόκειται για ένα σύστημα προσανατολισμένο στην αξία, τα χαρακτηριστικά αποθήκευσης είναι λίγο πιο χαλαρά. Για παράδειγμα, διαθέτει ένα σκληρό δίσκο 500GB που είναι λίγο μικρότερος από πολλά συστήματα αντικατάστασης επιφάνειας εργασίας που γενικά διαθέτουν 750GB ή ακόμα και terabyte δίσκους τώρα. Εκτός από αυτό, ο δίσκος περιστρέφεται με ρυθμό περιστροφής 5400rpm. Η ASUS μπορεί να έχει σχεδόν άμεση εμπειρία, αλλά μόνο όταν το σύστημα τίθεται σε κατάσταση αναστολής ή αδρανοποίησης. Μια κρύα εκκίνηση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο σε πάνω από τριάντα δευτερόλεπτα. Αν χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, υπάρχει μια θύρα USB 3.0 για χρήση με εξωτερικές μονάδες υψηλής ταχύτητας. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι υπάρχει μόνο μία θύρα όταν πολλοί ανταγωνιστές σε αυτό το μέγεθος laptop προσφέρουν δύο ή τρεις. Εξακολουθεί να υπάρχει ένας καυστήρας DVD δύο επιπέδων για την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD ή DVD, ακόμη και αν χάσει τη σημασία του.

Ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μεγαλύτερους φορητούς υπολογιστές είναι για την οθόνη. Ο πίνακας των 17,3 ιντσών στο X75A διαθέτει εγγενή ανάλυση 1600x900. Αν και αυτό δεν υποστηρίζει πλήρως το εγγενές βίντεο υψηλής ευκρίνειας 1080p, αυτό είναι μια τυπική ανάλυση για τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές στην περιοχή τιμών. Η απόδοση από την οθόνη είναι αρκετά χαρακτηριστική, με καλό επίπεδο φωτεινότητας και αξιοπρεπή γωνία θέασης. Το μεγάλο μειονέκτημα εδώ είναι ότι τα γραφικά τροφοδοτούνται από το Intel HD Graphics 4000 που είναι ενσωματωμένο στον επεξεργαστή Core i5. Αυτό είναι καλό για οποιονδήποτε δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το σύστημα για τρισδιάστατο gaming ή ενδεχομένως να επιταχύνει ορισμένες εφαρμογές όπως το Photoshop. Ωστόσο, αυτό που παρέχουν τα γραφικά είναι η δυνατότητα επιτάχυνσης της κωδικοποίησης πολυμέσων όταν χρησιμοποιείτε συμβατές εφαρμογές Quick Sync .

Η ASUS είναι μία από τις μεγάλες εταιρείες που αγκαλιάζουν την μεμονωμένη διάταξη σχεδίασης πληκτρολογίου, αλλά το X75A αφυδατώνει κάπως. Ειδικότερα, τα πλήκτρα προσφέρουν ένα κωνικό εμπρόσθιο άκρο που δεν βρίσκεται σε πολλά από τα άλλα φορητούς υπολογιστές τους. Το αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία που δεν ανταποκρίνεται στην ακρίβεια και την ταχύτητα, όπως κάποια από τα άλλα μοντέλα τους. Ένα μέρος αυτού μπορεί να έχει σχέση και με το μέγεθος και την απόσταση των πλήκτρων. Το πληκτρολόγιο διαθέτει ένα καλό χώρο αριστερά και δεξιά, καθιστώντας αυτό το πληκτρολόγιο περισσότερο σχεδιασμένο για να χωρέσει σε ένα φορητό υπολογιστή 15 ιντσών. Από την άλλη πλευρά, ο επιπλέον χώρος επιτρέπει ένα πολύ ευρύχωρο trackpad. Χρησιμοποιεί ενσωματωμένα κουμπιά, τα οποία είναι λίγο απογοητευτικά καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την εγγραφή τους μεταξύ των αριστερών και δεξιών κλικ, αλλά τουλάχιστον η υποστήριξη multitouch για τα Windows 8 είναι καλή.

Η μπαταρία για το ASUS X75A χρησιμοποιεί ένα αρκετά πρότυπο πακέτο έξι κελιών με ονομαστική χωρητικότητα 47WHr. Κατά τη δοκιμή αναπαραγωγής βίντεο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα λίγο περισσότερο από τρεισήμισι ώρες λειτουργίας, πριν να τεθεί σε κατάσταση αναμονής. Αυτό είναι λίγο κάτω από το μέσο όρο, αλλά όχι τόσο μακριά από πολλούς φορητούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν παρόμοια μπαταρία χωρητικότητας. Η χρήση ελαφρύτερων θα μπορούσε να το τεντώσει σε πάνω από τέσσερις, αλλά όλη η ημέρα υπολογιστικής δεν είναι κάτι που οι φορητοί υπολογιστές των 17 ιντσών είναι γενικά γνωστοί.

Με μια τιμή μεταξύ $ 700 και $ 800, το ASUS X75A-XH51 είναι σίγουρα σε πιο προσιτές τιμές, αλλά πέφτει ανάμεσα σε έναν καθαρό προϋπολογισμό και μια προσφορά απόδοσης. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, υπάρχουν πολλά σε ένα παρόμοιο εύρος τιμών και μερικά που κοστίζουν λίγο περισσότερο. Το Acer Aspire V3-771G κοστίζει περίπου $ 900, αλλά διαθέτει και έναν ταχύτερο επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα, διπλό αποθηκευτικό χώρο και ειδικά γραφικά. Το Dell Inspiron 17R είναι περίπου η ίδια τιμή αλλά χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό επεξεργαστή χαμηλότερης τάσης για μεγαλύτερους χρόνους λειτουργίας, αλλά θυσιάζει κάποια απόδοση ως αποτέλεσμα. Το Essential G780 της Lenovo προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες με την ASUS, αλλά διαθέτει ένα ειδικό επεξεργαστή γραφικών στο ίδιο σημείο τιμών. Τέλος, το Sony VAIO SVE1712ACXB είναι επίσης πιο ακριβό στα 900 δολάρια, αλλά διαθέτει επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα, οθόνη υψηλής ανάλυσης και ειδικά γραφικά.