Το Minecraft θα τελειώσει ποτέ;

Με το Minecraft να είναι επτά ετών, πότε θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι;

Από την αρχική δημιουργία της Minecraft πριν από επτά χρόνια, η ερώτηση "Will Minecraft θα τελειώσει ποτέ" έχει ζητηθεί από πολλούς οπαδούς και παίκτες. Αναμφίβολα, θα μπορούσατε να πείτε "Όχι. Mojang ποτέ δεν θα ανοιχτά, με πρόθυμο τερματισμό του παιχνιδιού ", αλλά είναι αυτή η δήλωση απαραιτήτως αλήθεια; Καθώς το Minecraft πλησιάζει το "Ten Year Club" πολύ σύντομα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό το παιχνίδι διαρκεί για όσο καιρό έχει. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις για το ποια είναι η λέξη "τελειωμένο".

Κάποιοι μπορεί να δουν ότι ο Mojang κάνει μια επίσημη δήλωση λέγοντας ότι έχει σταματήσει την ανάπτυξη του Minecraft ή έχει ξεκινήσει μια συνέχεια του παιχνιδιού (οι spin-offs όπως το Minecraft: Story Mode δεν μετράνε) ως το τέλος του βασικού παιχνιδιού. Σε αυτή την περίπτωση, η Minecraft, από την προοπτική ως αυτόνομος τίτλος (και όχι ένα franchise) θα τελειώσει. Από εκείνη την στιγμή, αν ο Mojang αποφάσισε να κάνει ένα Minecraft 2 ή κάτι τέτοιο, το βασικό παιχνίδι θα τελείωσε οριστικά, θα τελείωσε και θα ονομάσει ένα τελικό προϊόν. Εάν οι παίκτες εξακολουθούσαν να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να το διατηρούν ζωντανό μέσω mods, ο επίσημος τερματισμός του Mojang θα ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για τη μακροζωία του μαζικού παιχνιδιού indie που μεγαλώσαμε να αγαπάμε.

Το τελος"

Το τελικό ποίημα του Minecraft.

Το Minecraft έχει ένα "τέλος". Είτε θεωρείτε ότι το πράσινο και το μπλε κείμενο έχουν συνομιλία σχετικά με τα επιτεύγματά σας ως "τέλος", εξαρτάται από εσάς, τον παίκτη. Αναμφισβήτητα, πολλοί θεωρούν τα πάντα μετά τη μάχη του Ender Dragon να είναι "μετά το παιχνίδι". Σε έναν κόσμο που ελέγχεται από τον παίκτη, χωρίς φυσική, καθορισμένη ή υπαγορευμένη ιστορία, τι πραγματικά είναι "μετά το παιχνίδι";

Συνήθως, το "μετά το παιχνίδι" θεωρείται ότι είναι το επακόλουθο των επιτευγμάτων σας σε ένα παιχνίδι μετά την ολοκλήρωση των αναγκαστικά απαιτήσεων. Ενώ αυτό είναι λογικό για τα περισσότερα παιχνίδια, το Minecraft δεν είναι όπως τα περισσότερα mainstream video games . Χωρίς ιστορία, χωρίς χαρακτήρες και χωρίς στόχο, αυτό που πολλοί θεωρούν ότι είναι "πιστώσεις" μπορεί να είναι το πιο κοντινό πράγμα που φτάνουμε σε ένα cutscene στην Minecraft. Ανάλογα με τον τρόπο αναπαραγωγής του παιχνιδιού σας, μπορείτε να νικήσετε πρώτα το Ender Dragon και στη συνέχεια να απολαύσετε το υπόλοιπο παιχνίδι Minecraft μετά.

Εάν αποδέχεστε τον μπλε και πράσινο διάλογο ως "τέλος" ή δεν μπορεί να υπαγορεύσει τη γνώμη σας για το αποτέλεσμα του τίτλου Mojang. Εάν το Minecraft , στα μάτια σας, θεωρείται παραδοσιακό παιχνίδι με παραδοσιακό μονοπάτι και σκηνικό, μπορεί να νιώσετε σαν να τελειώνει το παιχνίδι από τη στιγμή που θα ολοκληρώσετε τον προκαθορισμένο στόχο σας, γνωρίζοντας ότι σκοτώνοντας το Dragon Ender και βλέποντας τα "credits" ρολό. Από εκείνο το σημείο, όλες οι μελλοντικές ενημερώσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν, στα μάτια του συγκεκριμένου ατόμου που βλέπει το Minecraft ως παραδοσιακό τίτλο, κάτι ανάλογο με το DLC και το προαιρετικό gameplay.

Ιδέες

Το Minecraft άνοιξε το δρόμο για την αγορά παιχνιδιών κατά την ανάπτυξη. Αυτή η έννοια, εκείνη την εποχή, ήταν εντελώς άγνωστη. Οι άνθρωποι έβαζαν την εμπιστοσύνη, το χρόνο και τα χρήματά τους σε ένα παιχνίδι με αμφίβολο δυναμικό και αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα, 25.000.000 άνθρωποι έχουν θέσει την πίστη τους στην αγορά του Minecraft (και αυτός ο αριθμός είναι μόνο για την έκδοση PC / Java του παιχνιδιού). Φαίνεται ότι οι προσδοκίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι αντιμετωπίστηκαν από την πλευρά του αγοραστή.

Όπως κάθε έργο, όμως, έρχεται μια εποχή όπου η αναπτυσσόμενη ομάδα και το προσωπικό αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις. Αυτά τα προβλήματα μπορεί ή όχι να προέρχονται από το μπλοκ τέχνης. Εάν ο Mojang δει Minecraft ως τελικό προϊόν ή βλέπει μηδενικούς δυνατούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι μελλοντικές ενημερώσεις και να βελτιώσει την ακεραιότητα του παιχνιδιού χωρίς να μειωθεί η ποιότητα του παιχνιδιού και της εμπειρίας, η ανάπτυξη του παιχνιδιού θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε με άμεση διακοπή. Αν και ο παράγοντας αυτός υλοποιείται ή όχι, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εκείνους που εργάζονται στο έργο και στη συνέχεια ρωτάει το ερώτημα "τι συμβαίνει μετά;".

Η εξαγορά της Microsoft

Με την πρόσφατη εξαγορά της Mojang, της Minecraft και όλων των άλλων σχετικών τίτλων της Microsoft, μπορούμε να υποθέσουμε ότι όσο η Microsoft συμμετέχει, το παιχνίδι θα είναι όσο το δημοφιλές, κερδοφόρο franchise. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, με 25.000.000 αντίτυπα που πωλούνται αποκλειστικά στον υπολογιστή (χωρίς κονσόλες, τηλέφωνα και άλλες εκδόσεις), για τη δαπάνη 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ένα ουσιαστικά ένα παιχνίδι, η Microsoft θα έκανε ό, τι είναι δυνατό για να βεβαιωθεί ότι θα κάνει τα χρήματά τους πίσω κάτι που πιθανότατα ήδη έχουν).

Συμπερασματικά

Το Minecraft θα μπορούσε εύκολα να διαρκέσει όσο οι παίκτες το απολαμβάνουν. Αν το στούντιο αισθάνεται ότι ο χρόνος που επενδύει στον ίδιο τίτλο για τα επόμενα χρόνια είναι αξιοσημείωτο, σημαντικό και αξίζει να συνεχιστεί η ανάπτυξη, τότε η επιτυχία της Minecraft θα μπορούσε να γίνει μέρος των μελλοντικών γενιών με πολύ θετικούς τρόπους. Κανένα franchise δεν έχει αλλάξει ποτέ τον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών όπως ο Minecraft έχει. Η κατοχή της δημιουργικότητας των παικτών σε όλο τον κόσμο με τρόπους που κάποτε ήταν αδιανόητοι είναι ένα κατόρθωμα που δεν μπορεί να αναφερθεί σε πολλούς.

Η επιτυχία του Minecraft είναι μια κοινή επιτυχία μεταξύ όλων και καθενός από τους παίκτες, τις κοινότητες και τους δημιουργούς του. Η πτώση του Minecraft θα μπορούσε να είναι η από κοινού μείωση των ίδιων ατόμων. Το κατά πόσον το Minecraft παραμένει ή όχι το juggernaut του βιντεοπαιχνιδιού που είναι και πάντα έχει από την αρχική του απελευθέρωση εξαρτάται αποκλειστικά από την κοινότητα που παίζει και μοιράζεται τις εμπειρίες τους με άλλους παίκτες, δημιουργούς και ιδιώτες. Εάν η Minecraft κλείσει ποτέ τις μεταφορικές της πόρτες (ως τίτλο), θα παραμείνει σε πολύ υψηλό βάθρο στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών για τα πολλά επιτεύγματα που έχει στην απροσδόκητα μεγάλη διάρκεια ζωής της.