Αντιμετώπιση προβλημάτων με τις κάμερες Samsung

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη φωτογραφική σας μηχανή της Samsung κατά διαστήματα, τα οποία δεν έχουν ως αποτέλεσμα μηνύματα σφάλματος ή άλλες εύκολες στην παρακολούθηση ενδείξεις ως προς το πρόβλημα. Όταν συναντάτε ελάχιστες ενδείξεις, η αντιμετώπιση προβλημάτων της Samsung για τη φωτογραφική μηχανή σας μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Αλλά προτού γυρίσετε το μοντέλο στις επιλογές επιδιόρθωσης φωτογραφικών μηχανών της Samsung, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για περισσότερες πιθανότητες να διορθώσετε το πρόβλημα με τη φωτογραφική σας μηχανή Samsung.

Η κάμερα απενεργοποιείται μετά από τρία ηχητικά σήματα

Αυτό το πρόβλημα συνήθως σχετίζεται με μια κενή μπαταρία ή μια μπαταρία χαμηλής φόρτισης . Εάν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως και το πρόβλημα παραμένει, η κάμερα ενδέχεται να χρειαστεί κέντρο επισκευής. Είναι επίσης πιθανό ότι η επαναφορτιζόμενη μπαταρία έχει απλώς φθαρεί, αφήνοντας να μην μπορεί να τροφοδοτήσει την κάμερα για περισσότερο από λίγα λεπτά. Μπορείτε να δοκιμάσετε την αγορά άλλης μπαταρίας για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Η κάμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί

Εάν η κάμερα δεν ενεργοποιηθεί, βεβαιωθείτε πρώτα ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και ότι έχει τοποθετηθεί σωστά. Διαφορετικά, αφαιρέστε την μπαταρία και την κάρτα μνήμης για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε ξανά την κάμερα. Εάν εξακολουθεί να μην ενεργοποιείται, μπορεί να χρειαστεί ένα κέντρο επισκευών .

Αναβαθμίσεις υλικολογισμικού

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την εργασία της φωτογραφικής μηχανής Samsung με τα Windows 10, αφού λειτουργούσε καλά με προηγούμενες εκδόσεις των Windows, μπορεί να χρειαστεί αναβάθμιση υλικολογισμικού . Επισκεφθείτε την τοποθεσία υποστήριξης της Samsung στο Web, βρείτε το μοντέλο σας και κάντε λήψη των πιο πρόσφατων υλικολογισμικού και προγραμμάτων οδήγησης. Ανάλογα με το μοντέλο, ωστόσο, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η αναβάθμιση.

Οριζόντιες γραμμές στην οθόνη LCD

Αν έχετε πολλές γραμμές στην οθόνη LCD κατά την εξέταση φωτογραφιών, ενδέχεται να έχετε ελαττωματική οθόνη ή ελαττωματικό φακό. Αν, μετά τη λήψη των φωτογραφιών, οι οριζόντιες γραμμές παραμένουν στη θέση τους καθώς τις βλέπετε στον υπολογιστή, ένας ελαττωματικός φακός είναι πιθανός ένοχος. Η κάμερα χρειάζεται κέντρο επισκευής . Αν οι φωτογραφίες στον υπολογιστή δεν έχουν τις γραμμές, η LCD της κάμερας ενδέχεται να είναι ελαττωματική. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα μετά την πτώση της κάμερας, καθώς η κάμερα ενδέχεται να υποστεί εσωτερική ζημιά προκαλώντας την εμφάνιση αυτών των οριζόντιων γραμμών.

Σφάλματα εξοικονόμησης εικόνας

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που θα βρείτε με σχεδόν οποιαδήποτε μάρκα φωτογραφικής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφικών μηχανών της Samsung, εμφανίζεται όταν προσπαθείτε να αποθηκεύσετε φωτογραφίες στην κάρτα μνήμης. Συχνά, αυτοί οι τύποι σφαλμάτων σχετίζονται με την ίδια την κάρτα μνήμης. Δοκιμάστε διαφορετική κάρτα ή βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης προστασίας της εγγραφής της κάρτας δεν είναι ενεργοποιημένος. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να διαμορφώσετε την κάρτα μέσα στην κάμερα Samsung για να επιτρέψετε στην κάρτα να λειτουργεί σωστά με αυτή τη συγκεκριμένη κάμερα. (Λάβετε υπόψη ότι η μορφοποίηση μιας κάρτας διαγράφει όλες τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτήν.)

Ο φακός είναι κολλημένος ανοιχτός

Όταν ο φακός κολλάει κατά την επαναφορά ή την επέκταση, είναι πιθανό η μπαταρία να μην έχει αρκετή ισχύ για να μετακινήσει τον φακό. Επαναφορτίστε την μπαταρία. Εάν ο φακός εξακολουθεί να κολλάει, δοκιμάστε να πατήσετε το κουμπί αναπαραγωγής στο πίσω μέρος της κάμερας, το οποίο θα πρέπει να επαναφέρει το φακό. Επίσης, πρέπει να ελέγξετε την περιοχή γύρω από το περίβλημα του φακού για οποιαδήποτε βρωμιά ή συντρίμμια που θα μπορούσε να προκαλέσει τη συγκράτηση του φακού στη θέση του. Εάν δείτε λάσπη, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μικροϊνών για να το αφαιρέσετε. Αν δεν μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένο λόγο για να κολλήσετε ο φακός, η κάμερα ενδέχεται να χρειάζεται επισκευή .

Απώλεια ήχου κατά τη λειτουργία βίντεο

Κατά τη λήψη βίντεο με κάμερες Samsung, ενδέχεται να χάσετε τη δυνατότητα εγγραφής ήχου κατά τη μετακίνηση του φακού ζουμ. Δεν υπάρχει "fix" για αυτό, εκτός από τη χρήση του φακού ζουμ κατά τη λήψη βίντεο.

Βλέποντας ένα μήνυμα σφάλματος

Όταν δείτε ένα μήνυμα σφάλματος που εμφανίζεται στην οθόνη της φωτογραφικής σας μηχανής Samsung, ανατρέξτε στον οδηγό χρήσης της φωτογραφικής μηχανής για μια λίστα μηνυμάτων σφαλμάτων και πιθανών λύσεων. Τις περισσότερες φορές ο πίνακας μηνυμάτων σφάλματος θα είναι προς το τέλος του οδηγού χρήστη, αλλά ίσως χρειαστεί να το κυνηγήσετε.

Λευκές τελείες στις εικόνες

Τις περισσότερες φορές, εμφανίζονται φαινομενικά λευκές τελείες σε μια εικόνα επειδή το φλας προκαλεί σωματίδια σκόνης που κρέμονται στον αέρα. Απενεργοποιήστε το φλας και ενεργοποιήστε τη διπλή σταθεροποίηση εικόνας στη φωτογραφική μηχανή της Samsung.