Αντιμετώπιση προβλημάτων ανάγνωσης καρτών μνήμης

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εξωτερική συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης από καιρό σε καιρό, που δεν οδηγούν σε εύκολες ενδείξεις σχετικά με το πρόβλημα. Η επίλυση τέτοιων προβλημάτων μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερες πιθανότητες αντιμετώπισης προβλημάτων ανάγνωσης καρτών μνήμης.

Ο υπολογιστής δεν μπορεί να εντοπίσει ή να αναγνωρίσει εξωτερική συσκευή ανάγνωσης καρτών

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι ο αναγνώστης καρτών μνήμης είναι συμβατός με το υπολογιστικό σας σύστημα. Οι παλαιότεροι αναγνώστες ενδέχεται να μην λειτουργούν με νεότερα λειτουργικά συστήματα, για παράδειγμα. Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο USB που χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση δεν είναι σπασμένο. Στη συνέχεια, δοκιμάστε μια διαφορετική υποδοχή σύνδεσης USB στον υπολογιστή, καθώς ο αναγνώστης ενδέχεται να μην αντλεί αρκετή ενέργεια από την υποδοχή σύνδεσης που χρησιμοποιήσατε αρχικά. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να πραγματοποιήσετε λήψη του πιο πρόσφατου λογισμικού και προγραμμάτων οδήγησης από την τοποθεσία Web του κατασκευαστή του αναγνώστη καρτών μνήμης.

Ο αναγνώστης δεν αναγνωρίζει τις κάρτες SDHC

Ορισμένοι παλιότεροι αναγνώστες καρτών μνήμης δεν θα μπορούν να αναγνωρίσουν τη μορφή της κάρτας μνήμης SDHC , η οποία επιτρέπει στις κάρτες μνήμης τύπου SD να αποθηκεύουν δεδομένα 4 GB ή περισσότερα. Οι συσκευές ανάγνωσης καρτών μνήμης που μπορούν να διαβάσουν κάρτες SD τύπου 2 GB ή λιγότερο - αλλά που δεν μπορούν να διαβάσουν κάρτες των 4 GB ή περισσότερο - πιθανώς δεν είναι συμβατές με SDHC. Ορισμένοι αναγνώστες καρτών μνήμης μπορεί να αναγνωρίζουν τη μορφή SDHC με αναβάθμιση υλικολογισμικού. διαφορετικά, θα πρέπει να αγοράσετε έναν νέο αναγνώστη.

Ο εξωτερικός αναγνώστης καρτών μνήμης δεν φαίνεται να μετακινεί δεδομένα τόσο γρήγορα

Είναι πιθανό να έχετε έναν αναγνώστη σχεδιασμένο για χρήση με USB 2.0 ή USB 3.0 που είναι συνδεδεμένος σε υποδοχή USB 1.1. Οι υποδοχές USB 1.1 είναι συμβατές με USB 2.0 και USB 3.0 , αλλά δεν μπορούν να διαβάσουν τα δεδομένα τόσο γρήγορα όσο μια υποδοχή USB 2.0 ή μια υποδοχή USB 3.0. Οι υποδοχές USB 1.1 δεν μπορούν να αναβαθμιστούν με το υλικολογισμικό, οπότε θα πρέπει να βρείτε μια υποδοχή USB 2.0 ή USB 3.0 για να επιτύχετε ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Η κάρτα μνήμης μου δεν θα τοποθετηθεί στον αναγνώστη

Αν έχετε πολλές υποδοχές καρτών μνήμης στον αναγνώστη, βεβαιωθείτε ότι η υποδοχή που χρησιμοποιείτε ταιριάζει με την κάρτα μνήμης . Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει σωστά την κάρτα μνήμης. με τους περισσότερους αναγνώστες, η ετικέτα πρέπει να είναι στραμμένη προς τα πάνω καθώς εισάγετε την κάρτα. Τέλος, είναι επίσης πιθανό ο αναγνώστης να μην είναι συμβατός με τον τύπο κάρτας σας.

Η κάρτα μνήμης μου δεν φαίνεται να λειτουργεί αφού τη χρησιμοποίησα στον αναγνώστη

Κατ 'αρχάς, βεβαιωθείτε ότι ο αναγνώστης δεν άφησε κανένα λάθος στις μεταλλικές υποδοχές της κάρτας μνήμης που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση της κάρτας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι υποδοχές δεν έχουν γρατζουνιστεί ή καταστραφεί. Τέλος, είναι πιθανό να έχει καταστραφεί η κάρτα μνήμης. Αν αποσυνδέσατε την συσκευή ανάγνωσης κάρτας μνήμης κατά την ανάγνωση της κάρτας μνήμης, προκαλώντας απώλεια ηλεκτρικής τροφοδοσίας στην κάρτα, είναι πιθανό η κάρτα να είναι κατεστραμμένη . Θα πρέπει να μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα μορφοποιώντας την κάρτα, η οποία (δυστυχώς) θα προκαλέσει τη διαγραφή όλων των δεδομένων της κάρτας.

Δεν υπάρχει τροφοδοσία στο πρόγραμμα ανάγνωσης καρτών μνήμης

Εάν χρησιμοποιείτε έναν εξωτερικό αναγνώστη καρτών μνήμης με τον υπολογιστή σας, θα χρειαστεί τροφοδοσία μέσω της σύνδεσης USB. Είναι πιθανό ορισμένες θύρες USB στον υπολογιστή σας να μην φέρουν αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσουν τον αναγνώστη καρτών μνήμης, οπότε ο αναγνώστης δεν θα λειτουργήσει. Δοκιμάστε μια διαφορετική θύρα USB στον υπολογιστή για να βρείτε μία που μπορεί να παρέχει το σωστό επίπεδο ισχύος.

Ελέγξτε την καλωδίωση

Ένας άλλος πιθανός λόγος που μπορεί να αποτύχει ο αναγνώστης της κάρτας μνήμης σας είναι ότι το καλώδιο USB που χρησιμοποιείτε για να συνδέσετε τον αναγνώστη στον υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει κάποια εσωτερική ζημιά, προκαλώντας την αδυναμία του να λειτουργήσει. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το καλώδιο με άλλη μονάδα για να δείτε αν το παλιό καλώδιο προκαλεί το πρόβλημα με τη συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης.